خبرگزاری کار ایران

معاون اول رئیس‌جمهور:

گفت‌وگو و روش‌های مسالمت‌آمیز پیش‌نیاز صلح پایدار در افغانستان است

asdasd
کد خبر : ۶۲۲۷۲۴

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌وگو شانس استقرار صلح پایدار در افغانستان را بیشتر می‌کند و جمهوری اسلامی ایران از روند استقرار صلح پایدار که دولت افغانستان در پیش گرفته حمایت می‌کند.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری ظهر امروز در دیدار طارق شاه‌‌‌بهرامی، وزیر دفاع ملی افغانستان گفت: افغانستان کشوری مهم و همسایه‌‌‌‌‌ای بسیار خوب برای جمهوری اسلامی ایران است و ایران از پیشرفت و توسعه امنیت در افغانستان خوشحال می شود.

وی یکی از مهمترین مسائل افغانستان را امنیت در این کشور برشمرد و اظهار داشت: توسعه امنیت و جلوگیری از فعالیت گروه‌های تروریستی باید در افغانستان یک راهبرد جدی باشد و کشورهای همسایه نیز باید در این زمینه به افغانستان کمک کنند. 

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: ممکن است گروه‌‌‌های تروریستی که فرصت فعالیت برای آنها در کشورهای دیگر غیرممکن شده احساس کنند که می‌‌‌توانند در افغانستان فعالیت داشته باشند که باید تلاش شود از حضور و فعالیت گروه‌‌‌های تروریستی در افغانستان جلوگیری شود.

جهانگیری پیش‌‌نیاز پیشرفت برنامه صلح پایدار در افغانستان را نیازمند گفت‌وگو میان گروه‌ها و اقوام مختلف در این کشور دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از روش‌های مسالمت‌‌‌آمیز و گفت‌وگو شانس استقرار صلح پایدار در افغانستان را بیشتر می‌کند و جمهوری اسلامی ایران از روند استقرار صلح پایدار که دولت افغانستان در پیش گرفته حمایت می‌کند.

وی برنامه حفظ وحدت در میان همه اقوام و گروه‌‌‌های افغانستان که دولت این کشور در پیش گرفته است را اقدامی مهم برشمرد و ابراز داشت: جمهوری اسلامی ایران از این برنامه حمایت می‌‌‌‌کند و معتقد هستیم که وحدت در افغانستان می‌‌‌‌تواند بسیاری از مشکلات این کشور را حل کند. 

معاون اول رییس‌‌‌جمهور از اقدام اشرف غنی، رییس‌‌‌جمهور افغانستان مبنی بر حضور در مسجد شیعیان این کشور پس از وقوع انفجار، این اقدام را اقدامی مهم توصیف و ابراز داشت: به طور کلی هرچه وحدت و یکپارچگی در کشورهای اسلامی بیشتر شود شاهد پیشرفت و امنیت بیشتر در این کشورها خواهیم بود. 

جهانگیری ادامه داد: بار سنگین برقراری امنیت در افغانستان بیش از همه بر دوش نیروهای امنیتی این کشور است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همکاری‌‌‌های دوجانبه و بین‌المللی خود را برای توسعه امنیت در افغانستان افزایش دهد. 

وی با اشاره به برخی فشارها که هدف آن ایجاد شکاف میان افغانستان و کشورهای همسایه این کشور است،‌ بیان کرد: رابطه افغانستان با کشورهای همسایه نباید تحت تاثیر فشارها قرار گیرد چراکه مصالح عمومی مردم افغانستان دچار آسیب جدی می‌‌‌‌شود. 

معاون اول رییس جمهور افزود: متاسفانه برخی کشورها می‌‌‌خواهند که افغانستان را صحنه تسویه حساب خود با دیگران قرار دهند و جمهوری اسلامی ایران نسبت به این موضوع حساسیت دارد و معتقد است که افغانستان نباید محل اختلاف کشورهای دیگر باشد. 

جهانگیری اضافه کرد: همه کشورهایی که به پیشرفت و آینده افغانستان علاقه‌مند هستند باید به روند صلح پایدار و برقراری امنیت در این کشور کمک کنند.

وی درخصوص مناسبات دوجانبه تهران - کابل نیز بر لزوم تدوین هرچه سریع‌تر سند همکاری‌‌‌های جامع دو کشور تاکید کرد و یادآور شد: پس از تدوین این سند روابط دو کشور در سطح راهبردی دنبال خواهد شد و ممکن است عده‌‌‌ای نسبت به این موضوع و ارتقای سطح مناسبات دو کشور مسلمان حسادت کنند که ما باید از روابط فیمابین مراقبت کنیم تا دشمنان نتوانند با حسد و کینه به آن آسیب بزنند. 

معاون اول رییس‌‌جمهور ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه مناسبات در زمینه‌‌‌های مختلف با افغانستان ندارد و از روندهای مثبت در افغانستان و پیشرفت و رفاه مردم این کشور خرسند می‌‌‌شود. 

وزیر دفاع ملی افغانستان نیز در این دیدار با اشاره به فرهنگ، زبان و تاریخ مشترک ایران و افغانستان عنوان کرد: روابط دو کشور در طول تاریخ همواره دوستانه بوده و ما به روابط صمیمانه با جمهوری اسلامی ایران افتخار می‌‌‌کنیم و خواهان گسترش آن هستیم. 

طارق شاه بهرامی، با بیان اینکه افغانستان در طول تاریخ هیچ گاه تهدیدی علیه کشورهای دیگر نبوده است، از حمایت‌‌‌های جمهوری اسلامی ایران در شرایط بسیار دشوار قدردانی کرد. 

وزیر دفاع ملی افغانستان با اشاره به مسائل این کشور در مواجهه با گروه‌‌‌های تروریستی گفت: ما در سطح منطقه نه تنها با طالبان بلکه با گروه‌‌‌های تروریستی دیگر نظیر داعش روبه‌رو هستیم و هر روز در مبارزه با این گروه‌‌ها قربانی می‌دهیم. 

وی با اشاره به مذاکرات سازنده خود با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان اظهار داشت: افغانستان خواهان حمایت‌‌‌‌های هرچه بیشتر جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌‌‌های مختلف سیاسی،‌ نظامی و اقتصادی است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز