خبرگزاری کار ایران

آغاز همکاری چهارساله دولت و مجلس؛

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

asdasd
کد خبر : ۵۲۵۸۴۱

پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم با ایراد سخنان مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی نیرو آغاز شد. 

۱۲:۵۴

۱۶ وزیر رای اعتماد گرفتند؛ بیطرف از وزارت بازماند

در پایان پنجمین روز از بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، رای‌گیری از نمایندگان انجام شد. براین اساس وزرای آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور خارجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دادگستری، وزارت دفاع و پشتیبانینیروهای مسلح، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت کشور، وزارت نفت و وزارت ورزش و جوانان از نمایندگان آرای لازم را برخودار نیستند. 

همچنین حبیب الله بیطرف نتوانست اعتماد نمایندگان را کسب کند. 

ساعت ۱۱:۰۸

راه صاف و ساده‌ای پیش روی ما نیست/ خواست من از مجلس هر ۱۷ وزیر است/ برخی‌ها می‌گویند برای تامین امنیت کشور باید آزادی را قربانی کنیم

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی با حضور در صحن مجلس در دفاع از وزرای پیشنهادی خود عنوان کرد: بسیار سپاسگزارم از نمایندگان مجلس، هیات رئیسه محترم و به ویژه ریاست مجلس که در طول این ۵ روز کاری برخی روزها هم صبح و هم بعد از ظهر مجلس مشغول کار بود. مردم ما هم خوشبختانه توجه ویژه‌ای به مذاکرات مجلس داشتند.

شاهد یک کار حرفه‌ای مجلس در این دوره بودیم

او افزود: ما شاهد یک کار حرفه‌ای مجلس در این دوره بودیم. همیشه مجلس شورای اسلامی اصول قانونی و اخلاقی را مورد مراعات قرار می‌دهد؛ این بار بیشتر. همه نمایندگانی که به عنوان موافق یا مخالف صحبت کردند کاری کارشناسانه طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند ارائه کردند، جز این از مجلس شورای اسلامی توقع دیگری نیست.

ولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی را بر دوش دارند 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر دوی ما یعنی دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی ملت رشید و بزرگ را بر دوش گرفتیم، اظهار داشت: همه ما می‌دانیم شرایط ما آسان نیست. هم شما نمایندگان کاملا مطلع هستید هم ما در دولت اطلاع داریم راه صاف و ساده‌ای پیش روی ما نیست. در شرایط امروز دنیا، برای اروپا و افریقا و دیگر قاره‌ها هم مسیر حکمرانی ساده نیست تا چه رسد به ما در این منطقه پر آشوب و مشکلاتی که از گذشته باقی مانده است.

روحانی ادامه داد: همه می‌دانیم بودجه چقدر است. بودجه حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است که بر مبنای همین محاسبات اخیر هم به سازمان برنامه گفتم شرایط جدید به همه وزرا ابلاغ شود. از این میزان ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته برای صندوق‌های بازنشستگی دادیم که مربوط به دولت و بودجه نیست و خود صندوق‌ها باید متکفل باشند.یک وقت خزانه خالی را گرفتیم بعد هم دیدیم صندوق‌های ما همه خالی بوده است.

صندوق‌ها قادر به انجام تعهدات خود نیستند 

او اضافه کرد: هیچ صندوقی امروز حتی آنهایی که فکر می‌کنیم وضعشان خوب است، قادر به انجام و پرداخت تعهدات خود نیستند. وقتی در بودجه ۳۰۰ هزار میلیاردی دولت، مجبوریم ۴۰ هزار میلیارد تومان آن را به صندوق بدهیم و از طرفی، دولت بالای ۴۰ هزار تومان بابت یارانه بپردازیم و ۶۰ هزار میلیارد تومان را هم به صندوق ملی توسعه بدهیم. اگر بخواهیم بدهی دولت به بانک‌ها و پیمانکاران را هم حساب کنیم دیگر چیزی ته آن بودجه برای دولت باقی نمی‌ماند. 

شرایط سختی را در پیشرو داریم 

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه ما شرایط سختی را در پیشرو داریم که آسان نیز نیست، تصریح کرد: در این شرایط سخت، همه تصمیم گرفتیم تا براساس توفیقی که خداوند به ما داده است، به مردم خدمت کنیم. این از الطاف الهی است که خدا فرصتی را به انسانی بدهد تا او به یک ملت یا منطقه یا جهان کمک کند. این توفیق هم‌اینک هم بر دوش وزرا و هم معاونان و هم نمایندگان مجلس است. 

وزرا را تشویق کرده و کمک کنید 

روحانی با بیان اینکه وقتی شما به وزرا رای اعتماد می‌دهید یعنی ما با هم کاری را شروع کردیم، خاطرنشان کرد: من از نمایندگان مجلس می‌خواهم همانطور که وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام می‌دهند، سوال می‌کنند، تذکر می‌دهند و حتی استیضاح می‌کنند، وزرا را هم تشویق کرده و کمک کنند. آنها نیازمند حمایت مادی و معنوی شما هستند. کمک مادی شما قوانین شماست و کمک معنوی این روحیه‌دهی و تشویق است. 

نقدها به ورزای ما کمک می‌کند 

او با اشاره به موافقت‌ها و مخالفت‌های صورت گرفته طی روزهای اخیر در مجلس ابراز داشت: در طول پنج روز شما نمایندگان، نکات فراوانی را بیان کردید. من موفق نبودم همه را بشنوم ولی خلاصه گزارش را خوانده و دیده‌ام. به نظر من آنها که مخالف یا موافق بودند، نقدهایی را بیان کردند و اشکالاتی را مطرح و پیشنهاداتی را دادند، از آنها ممنونیم چون به وزرای ما کمک کردند. 

مردم به برنامه‌های رئیس جمهور رای داده‌اند

او افزود: رئیس جمهور یک بار برنامه‌اش را به رای مستقیم مردم گذاشته و خوشبختانه صداوسیما در این دوره برخلاف دوره‌های قبل، تبلیغش این بود که رای به فرد نمی‌دهید بلکه به برنامه رای می‌دهید و از او برنامه بخواهید. شما برنامه رئیس‌جمهور را بررسی می‌کنید هرچند به رای نمی‌گذارید و آیین‌نامه هم به درستی این مسئله را پیش‌بینی کرده است چون مردم به آنها رای دادند. با این حال، نمایندگان به عنوان مخالف صحبت کرده و نقد می‌کنند و ما باید نقد آنها را مورد توجه قرار داده و اگر برنامه‌‌مان اشکال دارد، آن را تصحیح کنیم. 

رئیس جمهور با یادآوری برنامه وزرای پیشنهادی نیز بیان کرد وزرا برنامه‌ای را به شما ارائه می‌دهند و شما آنها را مورد بررسی و نقد قرار می‌دهید؛ بسیاری از نقدهای شما، ایرادهای واردی است که بر آن اسا، برنامه وزرا باید تصحیح شود. وزرا باید آن برنامه را تدقیق، تصحیح و اصلاح کنند. 

خواست من از مجلس هر ۱۷ وزیر است 

روحانی با بیان اینکه خواست من از مجلس هر ۱۷ وزیر است و ان‌شا الله به همه آنها رای قاطع می‌دهید تا کارمان را زودتر شروع کنیم، یادآور شد: وزرای معرفی‌شده بی‌نقص نیستند. هیچ‌کدام از ما بی‌نقص نیستیم اما من همه تلاشم را به کار بسته و با همه مشورت کرده و حرف بسیاری را به جان خریده و گوش کردم. با فراکسیون‌های سه‌گانه مجلس نشستیم و نکات مهم و ارزشمند آنها را شنیده و درکنار هم قرار دادیم و بهترین‌هایی که می‌توانسیتم انتخاب کنیم، معرفی کردیم. 

فردی را به‌خاطر رفاقت در لیست قرار نداده‌ام 

او خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد: خدا را گواه می‌گیرم اگر برای هر وزارتخانه‌ای فردی قوی‌تر، سالم‌تر، توانمندتر و کارآمدتری وجود داشت، تردید به خودم راه نمی‌دادم و به شما معرفی می‌کردم. خدا گواه است که هیچ‌گاه بر مبنای اینکه فرد با من رفاقت قدیمی و اینکه در چهار سال گذشته دولت، چگونه با هم رفتار کرده‌ایم فردی را در لیست قرار نداده‌ام.

دولت دوازدهم برای اصولگرایی، اصلاح‌طلبی و اعتدالگرایی است 

رئیس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: هیچ‌گاه جناح برای معرفی افراد مطرح نبوده است و دولت دوازدهم برای اصولگرایی، اصلاح‌طلبی و اعتدالگرایی است. ما به اصول، اصلاح و اعتدال اهمیت خواهیم داد و با این سه مولفه رشد خواهیم کرد. 

تلاشم کردیم تا بهترین افراد معرفی شوند

روحانی با بیان اینکه ما تلاشمان را کردیم تا بهترین افراد معرفی شوند، گفت: شما هم به بررسی و تحقیق در این چند روز پرداختید و بیانات خود را مطرح کردید. پیشنهاد از ماست و رای از شما  است.

امید بر این است که هرچه زودتر دولت را شروع کنیم 

او با بیان اینکه ای کاش قانون اجازه می‌داد همه وزرا یکجا مورد بررسی و گرفتن رای اعتماد قرار بگیرند نه به صورت تک‌تک اظهار داشت: کاش می‌شد مانند سایر دنیا هیات وزیران یکجا مورد ارزیابی قرار بگیرد اما متاسفانه در حال حاضر این اتفاق نیفتاده است. امید بر این است که هرچه زودتر دولت را شروع کنیم.

رئیس‌جمهور با یادآوری خاطره‌ای از زمان حضورش در مجلس تصریح کرد: خدا رحمت کند یکی از شهدای مجلس را؛ هنگام صدور اعتبارنامه‌ها در مجلس اول به خاطر دارم که می‌گفت به فلانی رای ندهید تا در انتخابات میان‌دوره رقیبش که از او بهتر است وارد مجلس شود. این را به این خاطر گفتم که به یاد داشته باشید نباید این تفکر را داشته باشیم که به وزیری رای ندهیم تا فردی قوی‌تر جایگزین او شود.

اولویت ما سرعت بخشیدن برای شروع کار است

روحانی با بیان اینکه ما باید مصالح و منافع را کنار هم بسنجیم، خاطرنشان کرد: اگر یک وزیری که معرفی می‌شود رای نیاورد، ما باید برای وزارتخانه او سرپرست انتخاب کنیم که این کار خود به خود چندین ماه باعث عقب‌افتادگی کار دولت می‌شود. شاید اولویت ما سرعت بخشیدن برای شروع کار است.

پنج سال قبل دولت یازدهم اشتغال صفر بود

او اضافه کرد: در دولت‌های قبلی به یاد ندارم که مقام معظم رهبری آنگونه که در خطبه‌های نماز عید فطر امسال تاکید کردند دولت هرچه سریع‌تر کار خود را آغاز کند، توصیه‌ای داشته باشند. حال چرا نظر آقا بر این بود و برای چه آن را عنوان کردند؟ این فرمایشات وظیفه ما را سنگین می‌کند. ما باید کشور را متحول کنیم. درست است که اشتغال در دولت یازدهم توفیق نسبی داشته اما باید گام‌های بسیار بلندی برداریم. چه کنیم که در پنج سال قبل دولت یازدهم اشتغال صفر بود و همه مسائل به دوش ما افتاد.

به وزرا گفته‌ام اشتغال اولویت ما است

رئیس دولت تدبیر  وامید با یادآوری وضعیت تولید اشتغال خالص و غیرخالص ابراز داشت: در دولت یازدهم، ۶۰۰ هزار اشتغال خالص، ۹۰۰ هزار اشتغال غیرخالص به وجود آمد که کار کمی نیست اما با این وجود ما عقب هستیم. باید چه کار کنیم؟ من به تک‌تک وزرای دولت دوازدهم هم گفته‌ام اشتغال اولویت ما است و علاوه بر میزان معمول آن باید فرصتی مازاد ایجاد کنیم. ما در دولت دوازدهم امنیت، آزادی و آرامش را به وجود خواهیم آورد.

زمانی یک در با یک قفل به نام تحریم روبروی ما بود

روحانی با اشاره به سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ بیان کرد: براساس سند چشم‌انداز ما باید در سال ۱۴۰۴ کشور پیشرفته‌ای باشیم. بیش از نیمی از زمان را از دست داده‌ایم و فقط ۸ سال باقی مانده که باید گام‌های بلندی برداریم. یک زمانی یک در با یک قفل به نام تحریم روبروی ما بود حال این قفل و در شکسته است بعضی‌ها می‌خواهند همان جای اول بایستند و نتیجه را ببینند. تکانی بخورید، راه باز و فرصت‌ها فراهم است.

مخالف و موافق باید به صحنه بیایند

او تاکید کرد: امروز همه با هم باید به صحنه بیایند؛ مخالف و موافق؛ ۱۶ میلیونی و ۲۴ میلیونی نداریم. بحث اشتغال جوانان ما است و سرمایه‌گذاری و ایجاد فناوری است که باید تقویت شود.

نمی‌توانیم رو در روی تکنولوژی بایستیم و بگوییم که بومی است

رئیس جمهور با اشاره به صنعت خودروسازی یادآور شد: ۵۰ سال است که یکی از صنعت‌هایی که قبل و بعد از انقلاب در آن فعالیت کردیم، خودروسازی است. آیا توانستیم با خودرو بازار آسیا و شرق و غرب را به دست آوریم؟ فناوری تغییر می‌کند و با فناوری قدیمی کسی دیگر آن خودرو با اصطکاک و مصرف زیاد را نمی‌خورد. نمی‌توانیم رو در روی تکنولوژی بایستیم و بگوییم که بومی است.

نمی‌توانیم در دنیای امروز شوخی کنیم

روحانی با تاکید بر اینکه باید صادرات غیرنفتی داشته باشیم و نمی‌توان بر نفت متکی بود، عنوان کرد: مگر می‌شود بدون تکنولوژی با دنیا رقابت کرد و از یک میدان نفتی ۵۰ هزار نفت استخراج کنیم؟ تا ۳۰ سال دیگر نفت تمام شود اما با تکنولوژی می‌توانیم تا ۳۰ سال دیگری ارزآوری داشته باشیم. نمی‌توانیم در دنیای امروز شوخی کنیم. لذا یک کشور اروپایی که می‌گوید استخراج نفت را به ۸۰ هزار می‌رسانیم، کشور اروپایی دیگر به ۱۲۰ هزار بشکه می‌رسد که این نشات گرفته از تکنولوژی است پس ما باید اگر می‌خواهیم منابع نفتی، گازی ما تحرک پیدا کند نیازمند تکنولوژی به‌روز هستیم. 

نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه برای نفت و گاز هستیم

او ادامه داد: امروز هم سرمایه و هم تکنولوژی می‌خواهیم. ما نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه برای نفت و گاز هستیم که بیش از ۱۰۰ میلیارد پروژه آماده است. 

به فناوری روز دنیا برای ایجاد اشتغال نیازمندیم 

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه درفضای مجازی نیازمند فناوری هستیم، گفت: چرا یک شبکه مجازی ایرانی به یک میلیون کاربر که می‌رسد هنگ می‌کند اما شبکه‌های مجازی خارجی با ۵۰ میلیون کاربر مشکلی ندارد. ما باید در زمینه فناوری پیشرفت کنیم و برای اینکه مسئله بیکاری را برای جوانان حل کرده و بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم به فناوری روز نیازمندیم. 

بزرگترین وظیفه ظریف ایستادگی در کنار برجام است 

روحانی با بیان اینکه یکی از وظایف وزارت امور خارجه فعالیت اقتصادی است، اظهار داشت: وزیر امور خارجه ما در این دوره بزرگترین وظیفه‌اش این است که کنار برجام بایستد و نگذارد آمریکا و دشمنان موفق شوند. آنکه در برابر برجام سینه سپر می‌کند در برابر استکبار جهانی ایستادگی کرده است اما آنکه در برابر آمریکا خم می‌شود و می‌خواهد زودتر توافق هسته‌ای را برهم زند و آنها را هول دهد به عدم تعهد به برجام دشمنان را کمک می‌کند.

نمی‌توانیم برای پیشرفت ایران به سمت سعی و خطا برویم

او با بیان اینکه بعضی‌ها شوخی می‌کنند و عادت دارند جملاتی را بیان کنند که نباید بترسیم بلکه باید وظیفه خود را انجام دهیم، تصریح کرد: وزارت امور خارجه باید در بخش سرمایه خارجی تسهیلاتی را در نظر بگیرد. ما نمی‌توانیم در شرایط امروز برای پیشرفت ایران به سمت سعی و خطا برویم. دیگر آن زمان گذشته و مردم از ما نمی‌پذیرند. در زمان انقلاب که بر سرکار آمدیم جوان بودیم اما اکنون ۴۰ سال گذشته و نباید درصدد سعی و خطا باشیم بلکه باید از تمام تجربه ۴۰ ساله و جهانی که داریم استفاده کرده و کشور را به حرکت در آوریم.

وزارت امور خارجه باید سرمایه‌گذاری را تسهیل کند

رئیس دولت تدبیر و امید افزود: با همسایگان که وارد تعاملاتی می‌شویم و در برخی از اتحادیه‌ها، وقتی مشارکت می‌کنیم می‌بینیم راه باز می‌شود بنابراین وزارت امور خارجه باید سرمایه‌گذاری را تسهیل کند. وزارت اقتصاد وظیفه‌اش سرمایه‌گذاری است. باید وزارتخانه‌ها موانع سرمایه‌گذاری داخلی را برطرف کند. 

به دنبال معرفی ۱۷ قهرمان ناهماهنگ نبودم 

روحانی با اشاره به وزرای پیشنهادی خاطرنشان کرد: از اهداف من این است که این تیم با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند. به دنبال این نبودم که ۱۷ نفر قهرمان ناهماهنگ معرفی کنم و به دنبال یک تیم و هیات وزیران هماهنگ هستم. به طور مثال در ورزش اگر یک تیم ورزشی را به میدان بفرستیم و خیلی هم حرفه‌ای باشند اما ناهماهنگ عمل کنند، فایده‌ای ندارد. 

هماهنگی در دولت بسیار حائز اهمیت است 

رئیس جمهور تاکید کرد: در معرفی وزرا تلاش شده یک تیم ۱۷ نفره که بعداً با معرفی وزیر علوم یک تیم ۱۸ نفره را تشکیل داده و در کنار هم قرار گیرند. هماهنگی در دولت بسیار حائز اهمیت است و در کار اجرایی همه باید کنار یکدیگر بایستند.

به زنگنه گفتم وزیری می‌خواهم که اسمش برند باشد 

روحانی با اشاره به معرفی وزیر نفت ابراز داشت: من اصرار داشتم آقای زنگنه بار دیگر به عنوان وزیر نفت معرفی شود که البته خود ایشان جوانی را پیشنهاد دادند و گفتند که خود به عنوان مشاور در کنار او کمک می‌کنند. در آغاز پیشنهاد ایشان وسوسه‌انگیز بود ولی بعدا به آقای زنگنه گفتم من ۱۰۰ میلیارد سرمایه خارجی می‌خواهم آیا این جوان می‌تواند این کار را انجام دهد که زنگنه به تردید افتاد و من به ایشان گفتم وزیری می‌خواهم که اسمش برند باشد. 

نام ظریف یک برند جهانی است

او با بیان اینکه برخی وزرا در دنیا اسمشان برند جذابی است، عنوان کرد: آقای ظریف نامش یک برند در عرصه جهانی است و این برای دولت مهم است. همچنین برای من مهم است که وزیر نفت کسی باشد که بتواند سرمایه به کشور وارد کند و همچنین وزیر اقتصاد هم بتواند سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد کند. 

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: آقای آخوندی را می‌خواهم که وقتی خواستیم هواپیما بخریم نگوید پول را از کجا بیاوریم و به دنبال رانت دولتی نباشد بلکه وزیری می‌خواهم که بگوید من هواپیما می‌خرم، قرارداد می‌بندم و سرمایه آن را  تامین می‌کنم تا به دولت هم اعتماد کنم و وزیر در جای خود نقش بسزایی دارد.

ربیعی در دل کار و کارگران رشد کرده است 

او با بیان اینکه من وزیری را می‌خواهم تا با نقش خود سرمایه خارجی را جذب کرده و اشتغال ایجاد کند، گفت: ربیعی در دل کار و کارگران رشد کرده و بزرگ شده است. ربیعی اگر امروز می‌تواند برود در میان کارگران حرف بزند. کارگران بزرگترین سرمایه ملی ما هستند و بدون حضور آنها توسعه و رشد کشور امکانپذیر نیست. بنده ممکن است وزیر کار بشوم و بروم در میان کارگران برای آنها حرف بزنم ولی آنها می‌گویند روحانی کی کارگر بوده و کارگری کرده است؟ البته اگر من درمیان کشاورزان بروم، مشکلی ندارم چون در نوجوانی کشاورزی کرده‌ام. 

برای چابک‌سازی وزارتخانه‌ها لایحه به مجلس داده‌ایم 

رییس جمهور با بیان اینکه برای وزارت کار مهم است که کارگران به وزیرش اعتماد کنند، اظهار داشت: شما نمایندگان وزارتخانه بزرگی را درست کردید. البته ما می‌خواستیم این وزارتخانه‌های بزرگ را از یکدیگر جدا کنیم و به همین خاطر، لایحه هم داریم. حرفی هم نداریم، هرگاه شما نمایندگان این وزارتخانه‌ها را جدا کردید، ما وزیر جدیدی را معرفی می‌کنیم. مجلس اگر نظرش بر این قرار گرفت وزارتخانه‌ها را چابک‌تر، کوچکتر و فعال کند، ما از آن استقبال کرده و حرفی نداریم. ما در این باره لایحه را داده‌ایم و هر چیز مصلحت کشور است، انجام دهیم. 

شریعتمداری با مسائل همه استان‌ها آشنا است 

روحانی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارتخانه سنگین و بزرگی است، تصریح کرد: آقای شریعتمداری فرد پر تجربه‌ای است. او به همه استان‌ها مسافرت کرده و به مسائل همه استان‌ها آشنا است. او قبل از ما به همه استان‌ها رفته، به همه پروژه‌ها رسیدگی کرده و از مسائل استان‌ها آشناست. وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارتخانه بزرگی است که وزیرش تجربه صنعت و معدن را می‌خواهد. به آقای شریعتمداری گفتم با معاونان قوی این مسئله باید جبران شود. وزیر مدیریت قوی می‌خواهد تا معاونان خود را هماهنگ کرده و در هیات دولت با وزرای دیگر همراه باشد. امیدوارم او با رای اعتماد کار خود را شروع کند. به او کمک کنیم و اگر روزی این وزارتخانه را ازهم جدا شود ایشان از این مسئله حتما خوشحال می‌شود. 

با ربیعی صحبت کردم یک چهره بنام صنعتی مدیر شستا شود 

او با اشاره به صحبت‌های خود با وزیر کار خاطرنشان کرد: من به ربیعی در خصوص شستا و صندوق‌ها بحث‌های زیادی کردم. این بار نیز با ایشان در این باره حرف زدیم تا چهره‌های بنام صنعتی مدیریت شستا را برعهده بگیرد تا بار از دوش ایشان برداشته شود. سیاست‌های کلی این مسئله را به ما می‌گوید بنگاه‌های صنعتی را به بازار آورده و بفروشیم تا وزارتخانه‌های ما از بار بنگاهداری سبک شوند چراکه این مسئله مسئله هیچ تناسبی با کار وزارتخانه‌ها ندارد. بنگاهداری توسط وزارتخانه‌ها، کار نادرست و غیر دقیقی بوده که از گذشته انجام شده و ما باید از آن رهایی پیدا کنیم. 

رئیس جمهور اضافه کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید با وزارت بهداشت درخصوص طرح تحول سلامت هماهنگ شود و به این خاطر به آقای ربیعی اصرار کردیم بیاید و مسئولیت را برعهده گیرد. 

وزارت علوم و آموزش و پرورش برای اشتغال باید متحول شوند 

روحانی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم اشتغال ایجاد کنیم وزارت آموزش و پرورش و علوم ما متحول شود، ابراز داشت: اولین صحبتم به آقای بطحایی این بود که مهارت دانش‌آموزان را باید بالا ببری. گفتم دانش‌آموز کلاس یازدهم و دوازدهم باید به جایی برسند که بنگاه‌ها برای او دعوا کرده و آن را جذب کنند. آقای ربیعی نیز در این بار برنامه دقیقی طراحی کرده و ان‌شاالله آن را اجرا خواهیم کرد. 

برای احکام وزرا پیوست‌هایی را آماده کرده‌ایم 

او با بیان اینکه ما احکام هر ۱۷ وزیر را آماده کردیم، عنوان کرد: البته هر چه مجلس نظر بدهد، ما آن را بر چشم گذاشته و قبول داریم. با این حال، برای هر وزیر پیوست حکمی نیز آماده کردیم. در این پیوست مواردی عام است که آنها شامل حقوق شهروندی، شفافیت، مبارزه با فساد، محیط زیست و مسائل زیست محیطی، اشتغال زنان و جوانان، استفاده از اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی ست. البته برای هر وزارتخانه مواردی هم پیش‌بینی شده است که آنها باید مراعات بکنند. 

فناوری ارتباطی از ارتباطات هم مهمتر است 

رئیس دولت تدبیر و امید درخصوص وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: معرفی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اولین تجربه ما از جوانان است. علت اینکه گفتم آقای جهرمی این مسئولیت را بپذیرد بخاطر آن است که از ارتباطات مهمتر، فناوری‌های ارتباطی، فضای مجازی و سایبری است. فناوری از ارتباطات هم بسیار مهم‌تر است.

برخی‌ها می‌گویند برای استقلال و امنیت کشور باید آزادی را قربانی کنیم

روحانی با یادآوری اینکه برخی‌ها فکر می‌کنند میان امنیت و آزادی سازگاری نیست، بیان کرد: قانون اساسی بر استقلال، آزادی و امنیت کشور تاکید می‌کند. برخی‌ها می‌گویند برای استقلال و امنیت کشور باید آزادی را قربانی کنیم. بعضی‌ها چنین تفکری داشته و دارند ولی ما قبول نداریم که برای تامین امنیت، آزادی را ذبح کنیم یا بالعکس. این دو باید در کنار هم باشند.

امنیت با اسلحه و تفنگ به وجود نمی‌آید

او با بیان اینکه ما آزادی مسئولانه را می‌خواهیم و امنیتی را هم می‌خواهیم که بر دوش آزادی، آگاهی و ملت باشد، گفت: ما آزادی مسئولانه می‌خواهیم. ما امنیتی را می‌خواهیم که هشیارانه باشد. امنیت با اسلحه و تفنگ به وجود نمی‌آید بلکه با مشارکت‌های اجتماعی و حضور مردم معنا پیدا می‌کند البته ما به سلاح نیز نیاز داریم و به دنبالش خواهیم بود.

جهرمی از طرف علوی و واعظی به جلسات شورای عالی مجازی می‌آمد 

رئیس جمهور با اشاره به وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری برای کابینه دور دوم ریاستش اظهار داشت: من در شورای عالی مجازی، بارها آقای آذری جهرمی را دیدم؛ چه آن هنگام که از طرف آقای علوی و وزارت اطلاعات می‌آمد و چه زمانی که از طرف آقای واعظی در جلسات حضور پیدا می‌کرد. در هر دو سمت، آقای جهرمی امنیت و آزادی را باهم می‌دید؛ اگر کسی فکر می‌کرد ایشان آزادی را به مذبح می‌برد، سخت در اشتباه است. 

وزیر ارتباطات مسائل امنیتی را بلد نباشد، گیرش می‌اندازند 

روحانی با اشاره به برنامه‌هایش در دولت دوازدهم تصریح کرد: مسائل پیچیده‌ای پیش‌روی ما است. آن وقت شما می‌پرسید چرا وزیر ارتباطات و فناوری باید امنیتی باشد؟ چون اگر بلد نباشد روز اول گیرش می‌اندازند. البته اگر من حضور نداشته باشم. البته اگر من حضور داشته باشم جوابشان را می‌دهم چون به مسائل امنیتی آشنا هستم. 

می‌توانیم یک جوان را بیاوریم و موفق شویم

او با بیان اینکه آزادی مردم، شبکه‌های اجتماعی و اشتغال در فضای مجازی باید حفظ شود، خاطرنشان کرد: اگر جوانی را بیاوریم می‌گویند باید پله‌پله بالا بیاید. اگر شخصی را معرفی کنیم که پلکان را طی کرده باشد، می‌گویند سنش بالاست و چرا جوانان را نیاوردی. ما می‌توانیم یک جوان را بیاوریم و موفق شویم. 

منتقد نباید از وزیر اطلاعات بترسد

رئیس شورای عالی امنیت ملی درخصوص وزارت پیشنهادی اطلاعات ابراز داشت: مشکلات زیادی در کشور وجود داشت. آقای علوی به خوبی آنها را رصد کرد. او هیچ‌گاه آزادی را پای درخت امنیت قربانی نکرده است. ما وزیر اطلاعاتی را می‌خواهیم که مردم از اسمش و مامورش نترسند بلکه این خائنین باشند که از نام او و مامورانش بترسند. منتقد نباید از وزیر اطلاعات بترسد ولی ضد این نظام باید بترسد. 

وزارت اطلاعات در برخی از زمینه‌ها نیمه موفق بوده؛ به علوی شرط کردیم آنها برطرف شود 

روحانی خطاب به نمایندگان مجلس بیان کرد: وزارت اطلاعات انصافاً خیلی موفق بوده و در بعضی از مواقع نیز نیمه‌موفق بوده است. ما با آقای علوی شرط کردیم که این مشکلات را برطرف کند. وزارت اطلاعات در شناسایی گروهک‌های تروریستی انصافاً موفق بوده و به خوبی کار کرده است. در ضد جاسوسی رویکرد مناسبی داشته‌ایم. من نمی‌دانم چرا هرکسی با یک خارجی حرف بزند، می‌گویند جاسوس است اما انصافاً وزارت اطلاعات آقای علوی در این مباحث تخصص دارد و بسیار خوب عمل می‌کند.

حجتی کارهای بسیار بزرگی انجام داده است

او با اشاره به محمود حجتی، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی یادآور شد: آقای حجتی یک کار بسیار بزرگی انجام داد. آمار و ارقام نشان می‌دهد اگر سال ۹۴ رشد ۵ درصدی کشاورزی نبود، ما با رشد اقتصادی منفی روبرو بودیم. همه توان خود را باید بگذاریم. مسئله نخست، مسئله آب و بعد محیط زیست است که باید برطرف شوند. آقای حجتی یک فرد کاردان در حوزه کشاورزی است. عده‌ای می‌گویند که رشته تحصیلی ایشان چیست؟ من به این بزرگان می‌گویم آقای حجتی را پشت همین تریبون با خبره‌ترین فرد در حوزه کشاورزی که ۱۰ مدرک دکتری هم داشته باشد، روبرو کنید. مشاهده خواهید کرد از الف تا ی کشاورزی را توضیح خواهد داد و او جلوتر است. 

حجتی برای انجام برخی از کارها از من اجازه شرعی می‌گرفت

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه با حضور حجتی تنش بازار غذایی ما کمتر شده و امنیت غذایی ما بسیار زیاد شده است، عنوان کرد: شهادت می‌دهم وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی یکی از پاکدست‌ترین افراد است. به یاد دارم که در دولت یازدهم برای انجام برخی از کارها ایشان از من اجازه شرعی می‌گرفت. 

طرح تحول سلامت نیازمند اصلاح و تغییر است 

روحانی در ادامه به وزیر پیشنهادی وزارتخانه بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی نیز اشاره کرد و گفت: دکتر هاشمی جزو وزرایی هستند که همه خدمات او را به خوبی می‌دانند و طرح تحول سلامت کار بزرگی بود که با همکاری سایر وزارتخانه‌ها انجام داد. در سال ۹۴، وضعیت ما از لحاظ اقتصادی دچار مشکلات بسیاری بود و این در حالی است که طرح تحول سلامت استارت خورد. ما نمی‌گوییم که این طرح نیاز به اصلاح و تغییر ندارد. قطعا با توجه به اینکه ما در سال یک میلیون افزایش جمعیت داریم باید برای خدمات بیشتر برنامه‌های جدیدتری را هم داشته باشیم.

آوایی در زمینه حقوق بشر و حقوق شهروندی عمل کند 

او در مورد وزیر پیشنهادی دادگستری اظهار داشت: سیدعلیرضا آوایی فردی است با تجربه و صادق که در همه سطوح وزارت دادگستری عملکرد مثبتی داشته است. ما از او می‌خواهیم تا در زمینه حقوق‌بشر، حقوق شهروندی، تعزیرات و ارتباط بین سه قوه عملکرد مثبتی داشته باشد. 

امیر حاتمی وحدت بین سپاه و ارتش را افزایش دهد 

رئیس شورای عالی امنیت ملی با اشاره به وزیر پیشنهادی دفاع تصریح کرد: امیر حاتمی خدمات بسیاری ارائه داده است که ما می‌خواهیم در چهار سال پیش‌رو بتواند وحدت بین سپاه و ارتش را افزایش دهد. همچنین با تجربه‌ خوبی که وی دارد می‌توانیم فناوری‌های دفاعی را افزایش دهیم زیرا منطقه خطرات زیادی ما را تهدید می‌کند.

شرط ما اعتدال است 

روحانی در مورد وزیر پیشنهادی وزارت کشور خاطرنشان کرد:‌ رحمانی فضلی جزو وزرای بسیار خوب کابینه ماست. با توجه به اینکه او کار سنگینی دارد باید شایسته‌سالاری جای جناح‌بندی‌ها بنشیند. شرط ما اعتدال است و از همه جناح‌ها باید در این دولت استفاده شود. او باید با تجربیاتی که دارد با همه ارگان‌ها ارتباطات خوبی تشکیل دهد تا ما در ادامه بتوانیم شاهد موفقیت او در دومین دوره وزارت باشیم.

دیگران حق دخالت در امور مربوط به دولت در عرصه فرهنگی ندارند

او در رابطه با سیدعباس صالحی ابراز داشت: ایشان شخصیت ارزشمندی است و ما از ایشان توقع داریم هم خواست رهبری و هم خواست مردم را در فرهنگ در نظر بگیرد. در توزیع فرهنگ باید مشخص شود که اگر کار برعهده وزیر ارشاد و وزارت فرهنگ است، دیگران حق دخالت ندارند و اگر کار و مسئولیت برعهده دیگران است، دولت دخالت نکند.

قفل کردن آسان است؛ کلیدی را پیدا کنیم تا قفل‌ها را باز کنیم 

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یک برنامه یا اثر مجوزهای لازم را می‌گیرد اما ناگهان زمانی که می‌خواهد در شهرستان اجرا شود، گروهی در سالن را قفل می‌کنند، عنوان کرد: قفل کردن در سالن که آسان است. بیاییم کلیدی پیدا کنیم تا قفل‌ها را باز کنیم. نشاط هنرمندان برای ما بسیار اهمیت دارد و من از آقای صالحی می‌خواهم که برای نشاط هنرمندان و به دنبال آن نشاط مردم برنامه‌ریزی کنند.

کرباسیان مدیر توانمندی است 

روحانی همچنین درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز یادآور شد: آنچه از آقای کرباسیان می‌خواهیم تلاش و کار بسیار بیشتر در وزارتخانه نسبت به گذشته است. کرباسیان مدیر توانمندی است و این توانایی را دارد که وزارتخانه را به جایگاه خوبی برساند.

بیطرف توانمندی خوبی دارد

او درباره بیطرف وزیر پیشنهادی وزارت نیرو هم بیان کرد: بیطرف توانمندی خوبی دارد و شخصیتی است که می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد. ایشان هم متخصص است و هم تجربه دارد. من در این حوزه چندین نفر را مدنظر داشتم که ایشان بهتر فرد مدنظر بود. 

رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: مساله آب برای ما بسیار مهم است و امیدوارم ایشان با برنامه‌ریزی به وضعیت مصرف آب سروسامان دهد.

تقاضا می‌کنم به وزرا رای قاطع بدهید 

روحانی خطاب به نمایندگان گفت: از همه نمایندگان تقاضا دارم با رای قاطعی که به وزرا می‌دهند، به ما کمک کنند تا شاهد یک تحول اساسی در هیات دولت باشیم. ما آنچه وظیفه‌مان بود انجام دادیم. ما وظیفه داشتیم برای انتخاب وزرا تحقیق کنیم و افرادی را به عنوان وزیر انتخاب کنیم که هم توانایی داشته باشند و هم هماهنگی لازم را با سایر وزرا و هیات دولت داشته باشند.

او بابیان اینکه اگر همه وزرا رای بیاورند و رای بالایی داشته باشند، هم من و هم مردم خوشحال می‌شویم، اظهار داشت: من از شما می‌خواهم که امروز در رای دادن خود و خدای خود را بین خود معین کنید و هرچه را که برای کشور مفید می‌دانید عمل کنید و به آن رای دهید.

ساعت ۱۰:۵۶

 دولت هرچه سریع‌تر وظایف و اختیارات وزارتخانه‌های ادغام شده را مشخص کند

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

رییس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست هر چه زودتر اقدامات لازم را در تعیین وظایف و اختیارات وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی را انجام دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی اصغر یوسف‌نژاد در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به اصل ۱۳۳ قانون اساسی اعلام کرد: خطاب صحبت من ابتدا با رئیس مجلس و در ادامه با سایر نمایندگان است که بیش از ۵۰ حقوقدان دارد و این در حالی است که بنا بر اصل ۱۳۰ تعداد وزارتخانه‌ها و حدود اختیارات آنها در قانون مشخص شده است.

او گفت: می‌دانید که پیش از این ۲۲ وزارتخانه داشتیم که در سال ۸۸، ۸۹ و ۹۰ تصمیم بر این شد با ادغام هفت وزارتخانه سه وزارتخانه تشکیل شود.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور همچنین یادآور شد: حدود اختیارات این وزارتخانه‌ها نیز مشخص است و مجلس گفته دولت ظرف مدت شش ماه لایحه خود را ارائه دهد اما این کار انجام نشده است بنابراین وقتی حدود اختیارات که بر اساس اصل ۱۳۳ قانون اساسی مشخص شده و در نظریه تفسیری شورای نگهبان در تاریخ ۳۱/۲/۹۰ آمده با توجه به وضوح قانون اساسی هر گونه تغییر در وظایف و اختیارات قانونی وزارتخانه ها و همچنین ادغام دو یا چند وزارتخانه باید به تصویب مجلس برسد.

او استدلال کرد که در این صورت عدم تصویب حدود اختیارات توسط مجلس باید ملاک قبل را معیار قرار داده و در ادامه گفت: با این حساب می‌توان گفت که هنوز هم باید همان ۲۲ وزارتخانه باشد. وزارتخانه راه و شهرسازی وزارتخانه‌ای بی‌مسما و غیرقانونی و بی‌شناسنامه است. وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت نداریم وزراتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی نداریم بلکه هفت وزارتخانه داریم که رئیس جمهوری نیز باید پنج وزیر دیگر را معرفی کنند نه یک وزیر.

یوسف نژاد تصریح کرد: وقتی در سال ۹۰ به دولت این اختیار را دادیم که حدود اختیارات را مشخص کرده و به مجلس می‌آورد و چنین نکرده مشخص است که اراده‌ای برای این کار نداشته است و معلوم است مجلس نیز از جنبه نظارتی علاقه‌ای برای انجام این کار نداشته است.

او گفت: البته مجلس تعداد وزارتخانه‌ها را مشخص کرده اما حدود اختیارات را مشخص نکرده است و خواهشم این است که اگر این اختیار وارد است این مساله را از طریق  کمیسیون قضایی یا معاونت قوانین بررسی کنیم.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر اعلام کرد: این اخطار وارد نیست چرا که همان زمان که این وزارتخانه‌ها ادغام شد گفتند که وظایف دو وزارتخانه در وزارتخانه جدید ادغام می‌شوند بنابراین مشکلی از نظر مشخص نبودن وظایف و حدود اختیارات وجود ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: آنچه در مجلس گفته شد ظرف شش ماه وظایف مشخص شود برای این بود که می‌خواستند در بخش‌هایی جابجایی‌هایی صورت گرفته و ترکیب جدید ایجاد کنند و گرنه به عنوان مثال وظایف و حدود اختیارات دو وزارت مسکن و را ه در حال حاضر در وزارت راه و شهرسازی ادغام شده است بنابراین اخطار وارد نیست.

به گزارش ایلنا علی لاریجانی دقایقی بعد نیز بار دیگر به این تذکر اشاره کرد و با خطاب قرار دادن معاون اول رئیس جمهوری که در صحن حاضر بود از دولت خواست که هر چه سریعتر اقدامات لازم در این رابطه را انجام دهد و تاکید کرد که منظور از وارد نبودن تذکر این نبوده که دولت نباید اقدامات خود را پیش ببرد.

 

ساعت ۱۰:۲۵            

 سعی کردیم ورزشکاران کشور را سفیران ملت در عرصه جهانی معرفی کنیم/ قصد داریم حضور زنان و خانواده‌ها را در استادیوم‌ها و میادین ورزشی فراهم کنیم

مسعود سلطانی‌فر صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: جای افتخار است که ملت عزیز ایران با لبیک به ندای رهبری در ۲۹ اردیبهشت خالق حماسه دیگری شدند و با حضور خیرکننده خود پاسداری، وظیفه‌شناسی و قدرشناسی خود را نشان دادند و با رای خود به گفتمان اعتدال ذیل فراگفتمان انقلاب اسلامی صحه گذاشتند.

او افزود: از رئیس جمهور محترم تشکر می‌کنم که با اعتماد به اینجانب، بنده را به عنوان خدمتگذار ملت برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کردند تا با همراهی یک بار دیگر منتخبان ملت، راه را برای به بار نشاندن ایده‌ها و تلاش‌های ۹ ماه گذشته هموار کنند.

وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با اشاره به دیدارها و جلسات ۱۰ روز گذشته خود با نمایندگان مجلس اظهار داشت: از کلیه نمایندگان که در ۱۰ روز گذشته نظرات کارشناسانه‌ای برای حفظ منافع ملی برای اعتلای ورزش و حل مشکلات جوانان ارائه کردند، تشکر می‌کنم.

سلطانی‌فر اضافه کرد: به عنوان فردی که در سال‌های پس از انقلاب، مسئولیت‌های مختلفی را در عرصه اجرایی و استانی داشته و در دولت یازدهم نیز خدمتگذار ملت بوده است، تلاش کردم با تاملات نظری به آسیب‌شناسی حوزه فعالیت‌های خود به فعالیت پرداخته و با رایزنی با عالمان دینی، صاحبنظران، استادان، کارشناسان و... زیست‌کریمانه و دینی جوانان را مدنظر قرار دهم و با حسن نظر ظرفیت‌های جوانان و شکوفایی خلاقیت، ابتکارها و توانایی‌ها در عرصه ورزش شناسایی کنیم تا با بهره‌گیری از توان ملی، ورزش زبان گویای ملت در عرصه بین‌المللی شود و ورزشکاران ما را سفیران ملت در عرصه جهانی معرفی کنیم.

سلطانی‌فر افزود: بر این اساس در دقایقی کوتاه نقشه راه را برای موفقیت وضعیت فعلی خواهم گفت. جوانان به عنوان دغدغه اصلی کشور در اولویت هستند و برای انعکاس قابلیت‌های آنها باید برنامه‌ریزی مدونی صورت بگیرد. با گفتمان منطقی این امر صورت پذیر است و مطمئن باشید همه ظرفیت‌های لازم برای ارتقای شایسته جوانان بسیج خواهد شد.

او ادامه داد: با بهبود نظام آماری ناهماهنگی‌هایی که در حوزه جوانان وجود دارد به حداقل می‌رسد. بنده اعتقاد دارم مشکلات جوانان باید به حداقل رسیده و اشتغال و ازدواج باید سامان بگیرد. نکات فوق الذکر تصمیم همه جانبه بر تداوم ساختار فعلی جوانان باشد. ما همه تلاش‌های خود را انجام خواهیم داد و با سازمان ملی جوانان هماهنگی‌های خوبی وجود دارد تا مشکلات جوانان کمتر شود.

سلطانی فر خاطرنشان کرد: از امروز تا تعیین تکلیف مجلس از همه همکاران می‌خواهم همچون گذشته با صلابت و اقتدار به ایفای ماموریت خواهند پرداخت تا دین خود را به جوانان ایفا کنند.

وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: ازدواج یکی از بهترین سازوکارها برای نشان دادن ظرفیت جوانان است. با اجرایی شدن برنامه‌های تدوین شدن مشکلات جوانان در خصوص ازدواج حل خواهد شد و در صورتی که سازمان ملی جوانان از وزارت ورزش تفکیک شود رسیدگی بیشتری می‌توان در خصوص جوانان انجام داد. یکی از تلاش‌های ما این است که طرح هم افزایی بین همه بخش‌ها ایجاد کنیم و از حداکثر ظرفیت‌های نیروهای مدنی استفاده کنیم.

او ادامه داد: استفاده از تجربیات رصدخانه‌های علمی برای ایجاد بانک اطلاعاتی و پایش امور جوانان، تحکیم روحیه اعتماد به نفس در جوانان به منظور تربیت نسلی خستگی ناپذیر از جوانان ایرانی از دیگر برنامه‌های ما است و سعی خواهیم داشت برای مدیریت اوقات فراغت از حداکثر پتانسیل سازمان‌هایی مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی و نیروهای مسلح استفاده کنیم.

سلطانی‌فر اضافه کرد: استفاده حداکثری از سازمان‌های مرتبط برای اشتغال جوانان در حوزه آی تی سی و  آی تی که درآمد کلانی دارد، تداوم و سرعت بخشیدن به افزایش سازمان‌های مردم نهاد که ازابتدای دولت یازدهم تا به امروز ۴۰ برابر شده است، افزایش چهار درصدی وام ازدواج از دیگر اقدامات ما بود که با افزایش بودجه در خصوص جوانان از شش میلیارد در سال ۹۲ به ۴۰۰ میلیارد در سال ۹۶ اتفاقات خوبی در بحث جوانان خواهد افتاد و مشکلات آنها تا حدود زیادی حل خواهد شد.

وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار کرد: افزایش تعداد خانه‌های جوان که از ۴۶ واحد سال ۹۲ رشد بسیاری داشته  به مرز ۲۰۰ واحد خواهیم رساند. یکی از مهمترین رویکردهای این جانب در دوره جدید جوانگرایی و ترمیم سن مدیریتی در وزارت ورزش و جوانان خواهد بود و انشاالله با همت همین جوانان مومن انقلابی شاهد تحولاتی شگرف در عرصه‌های مدیریتی خواهیم بود ضمن اینکه مصمم هستیم با همت و تلاش مضاعف در زمینه حمایت از سمن‌های جوان تعداد این سمن‌ها از ۲ هزار سمن در سال جاری به حداقل  ۵ هزار سمن در چهار سال آینده افزایش دهیم.

او با بیان اینکه امروز در پایان دولت یازدهم و استفاده از مبانی اقتصاد مقاومتی ورزش کشور در مسیر پیشرفت قرار گرفته است، ادامه داد: بسیاری از رشته‌های ما توانستند در میادین بین المللی افتخارآفرینی کسب کنند. در حوزه ورزش به مدد برنامه‌ریزی مقام معظم رهبری در آستانه تحول قرار گرفته و ما قصد داریم با جلب سرمایه بخش خصوصی تحولی جدید در بخش ورزش ایجاد کنیم.

سلطانی‌فر به کسب نتایج درخشان تیم ملی فوتبال، کاراته، وزنه‌برداری، دوومیدانی ، جودو ، سنگ‌نوردی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: ما موفق به تصویب مالیات ۲۷ درصدی در حوزه ورزش شدیم. در دوران پسابرجام ۷۵ رویداد بین المللی را میزبانی کردیم که یکی از بهترین اتفاق‌ها در دولت یازدهم بود. مهمترین بحث‌های حوزه ورزش در آینده گزینه‌های زیر هستند. از نظام استعدادیابی حمایت ویژه‌ای می‌کنیم تا با افزایش قهرمانان در رشته‌های پایه و پرمدال اقدامی انجام دهیم که کشورهای دیگر برابر ایران سر تعظیم فرود آورند.

وزیر پیشنهادی در ادامه به تشریح رئوس برنامه‌های خود پرداخت و گفت: تقویت ورزش همگانی و عمومی با حمایت و کمک سازمان‌های مردم نهاد برای استفاده بهینه اوقات فراغت همه قشرها، حفظ منزلت بانوان و برنامه‌ریزی اساسی برای ورزش بانوان برای پیشگیری و جلوگیری از بیماری‌ها و تلاش برای افزایش روحیه قهرمانی در این حوزه از برنامه‌های ما بوده و قصد داریم با رعایت ملاحظات و حفظ شئونات اسلامی و شرعی حضور بانوان و خانواده‌ها را در استادیوم‌ها و میادین ورزشی فراهم کنیم.

او با تاکید بر حفظ و احیای ورزش‌های سنتی و قدیمی، گفت:  با نظر مقام معظم رهبری و تاکید ایشان به محرومیت زدایی و نگاه ویژه به قشر ضعیف جامعه تلاشمان را برای افزایش امکانات در این فضاها و زمینه استفاده از استعدادها به کار می‌گیریم. افزایش خانه‌های ورزشی روستایی از ۸۵ خانه از سال ۹۲ به ۱۴۰۰ خانه در سال ۹۶ یکی دیگر از دستاوردهای دولت یازدهم بوده است.

*سلطانی‌فر به افزایش و گسترش قهرمان‌پروری در حوزه ورزش و معلولین به خصوص جوانمردانی که برای این مرزوبوم عضوی از بدنشان را فدا کرده‌اند اشاره کرد و گفت:  احداث اماکن متناسب با استانداردهای بین المللی و تکمیل پروژه‌های ناتمام از برنامه های من است. ۴ هزار پروژه نیمه کاره داریم و برای تکمیل آنها ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.

وزیر پیشنهادی ورزش به موفقیت‌های کسب شده توسط تیم‌های ورزشی در مسابقات جهانی اشاره کرد و گفت: حضور توانمند کاروان ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، المپیک ۲۰۲۰ توکیوی ژاپن و نمایش درخشان تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۰ روسیه از دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه ورزش بوده است. از اهداف جدی وزارتخانه ادامه همین راه است. قصد داریم علاوه بر فوتبال، تکواندو، وزنه‌برداری و دوومیدانی که اکثر مدال‌های ایران در تورنمنت‌های مهم از این رشته‌ها بوده در رشته‌های دیگری همچون کاراته، جودو، سنگ‌نوردی و ... استفاده کنیم.

سلطانی‌فر اظهار کرد: با برنامه‌ریزی انجام شده ستادی را بعد از المپیک ریو تشکیل شد و هدف ما این است که در المپیک ۲۰۲۰ و بازی‌های آسیایی بهترین عملکرد را داشته باشیم و در رشته‌های پایه موفقیت بیشتری کسب کنیم. این اقدام مهم صورت نمی‌گیرد مگر با حمایت ویژه رسانه‌ها، فضای مجازی، خبرگزاری‌ها تا نام ایران همواره در جهان طنین انداز باشد.

ساعت ۱۰:۲۰

 خروجی عملکرد سلطانی‌فر بازگشت آرامش به ورزش کشور بود/ ۱۲ میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

نماینده مردم آستان اشرفیه در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: سطانی فر نگاه سیاسی که بر ورزش وجود داشت را برداشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا،‌ محمدحسین باقری در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان با بیان اینکه متاسفانه نگاهی که به وزارت ورزش و جوانان می‌شود فقط ورزشی است گفت: وزارت ورزش و جوانان پتانسیل‌های بسیاری دارد در حالی که باید دستگاه‌های فرهنگی مسئولیت‌پذیر باشند و حوزه جوانان را ساماندهی و ارتقا بخشند.

او تاکید کرد: مشارکت سازمان‌های اجتماعی در حوزه نشاط و شادابی مردم باید تقویت شود. توسعه ارزش‌های اخلاقی باید گسترش یابد. حال چه کسی باید این امر را مدیریت کند.

نماینده مردم آستان‌اشرفیه خا طرنشان کرد: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سرانه ورزشی برای کشور در نظر گرفته شده که باید با تدبیر و پاکدستی توزیع شود.

او خطاب به نمایندگان مجلس گفت: همکاران از ۹ ماه پیش که آقای سلطانی‌فر وزارت ورزش و جوانان را برعهده گرفت ارتباط خوبی با  نمایندگان مجلس داشت. ایشان جلساتی با ما داشتند که خروجی آن بازگشت آرامش به ورزش کشور شد.

باقری یادآور شد: نگاه به ورزش در کشور ما سیاسی است حال این نگاه با آمدن سلطانی‌فر رفته است.

او خطاب به سلطانی‌فر گفت: باید با توجه بیشتری به تقویت استانداری‌ها پرداخت و باید اقداماتی برای تقویت روابط بین‌المللی و استراتژیک صورت بگیرد.

نماینده آستانه اشرفیه در ادامه با اشاره به برنامه‌های سلطانی‌فر برای حضور در دولت دوازدهم عنوان کرد: وزیر پیشنهادی در برنامه خود به خوبی جانبازان و معلولینی که در جامعه دیده نمی‌شدند، دید. ایشان ارتقاء سلامت جسمی و روحی، معلمان و دانش‌آموزان را در برنامه خود ایجاد کرده است.

او ادامه داد: ایجاد نهضت ازدواج آسان برای ۱۲ میلیون جوانی که مشکل مسکن و ازدواج دارند فرصت مناسبی است که ما بتوانیم از این چالش عبور کنیم.

باقری اظهار داشت: آقای سلطانی‌فر سبک زندگی ایرانی- اسلامی را در برنامه خود جای داده است و با توجه به برنامه ششم توسعه و سند چشم‌انداز نظرات خوبی نسبت به حوزه ورزش و جوانان ابراز کردند.

ساعت ۱۰:۱۴

سلطانی‌فر نگاه سیاسی در کارها ندارد/ نگرش ایشان برای محرومیت‌زدایی و توجه به روستا قابل تامل و تقدیر است

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

نماینده مردم پاکدشت، گفت: با اینکه وزیر پیشنهادی ورزش دارای مرام سیاسی خاص است اما در برخورد با ورزش، نمایندگان، ورزشکاران، نگاه سیاسی نداشته و رعایت عدالت و عدالت‌محوری را سرلوحه کار خود قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگارسیاسی ایلنا، محمد قمی در جریان بررسی صلاحیت و برنامه وزرای پیشنهادی صحن علنی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: با توجه به سوابق سلطانی‌فر او در سمت‌های مختلف هرجا که خدمت کرده موفق، اثرگذار و دلسوز کار را به اتمام رسانده است. 

نماینده مردم پاکدشت با اشاره به برنامه تقدیمی وزیر پیشنهادی بیان کرد: برنامه آقای سلطانی‌فر بسیار علمی و عملی است و بسیار کارشناسی بود و در این برنامه ضمن اینکه به اسناد بالادستی توجه شده به مسائل مبتلا به جوانان و امکانات کشور هم توجه کرده‌اند. 

او با بیان اینکه سلطانی‌فر نگاه سیاسی در کارها ندارد گفت: با اینکه او دارای مرام سیاسی خاص است اما در برخورد با نمایندگان، ورزشکاران، نگاه سیاسی نداشته و رعایت عدالت و عدالت‌محوری را سرلوحه کار خود قرار می‌دهد. 

قمی رسیدگی به ورزش قهرمانی، پهلوانی و ورزش همگانی و حرفه‌ای را از جمله برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دانست و گفت: در این برنامه به این چهار موضوع توجه شده و برنامه‌های خاصی در این زمینه دارد و همچنین توجه ویژه به مناطق محروم و توسعه نیافته و روستایی را در دستور کار دارد که نگرش ایشان برای محرومیت‌زدایی و توجه به روستا قابل تامل و تقدیر است. 

او با اشاره به توجه ویژه به روحیه جوانمردی و پهلوانی در ورزش گفت: این مسئله مهمی است و ورزش ما باید غایتش این باشد که پهلوان واقعی باید حججی‌ها دشمن را در عرصه نبرد به زانو در آورند که عرصه ورزشکاران میدان مسابقات بین‌المللی باشد که این روحیه باعث ایجاد امنیت و نشاط در کشور شده است. 

نماینده مردم پاکدشت ادامه داد: توجه به ایثارگران از جمله برنامه‌های سلطانی‌فر است و همانطور که امام (ره) فرمودند نباید بگذاریم مردان ایثار و شهادت در پیچ و خم تاریخ گم شوند و باید توجه داشته باشیم که روحیه ایثار و جوانمردی را در جامعه رشد دهیم. باید ورزشکاران این خط را دنبال کنند که غایت ورزش این است که برای ملت خدمت کنیم که این در برنامه‌های وزیر پیشنهادی ورزش مشهود است.

قمی با بیان اینکه توجه خاص به جوانان و رشد ورزش در بین آنها مورد توجه وزیر پیشنهادی ورزش است گفت: در واقع توجه خاص به زندگی ایرانی - اسلامی مسئله مهمی است که ورزش ما نباید به دور از این هدف باشد و باید با ارزش‌های انقلاب هماهنگی داشته باشند. 

او از دیگر برنامه‌های مورد توجه وزیر پیشنهادی ورزش را توسعه کمی، توسعه اماکن ورزشی و امکانات در شهر و روستا دانست و گفت: مشارکت مردم در امر ورزش و نگرش ویژه به اقتصاد ورزشی از برنامه‌های مهم سلطانی‌فر است و یکی از ویژگی‌های او پشتکار و خستگی‌ناپذیری در کارها است و بازنگری در طرح جامع ورزش کشور دیدگاه جدید و نگرش مفهومی است که با  شرایط زمان و امکانات کشور طرح ورزش کشور را تنظیم می‌کند. 

نماینده مردم پاکدشت تاکید کرد: سلطانی‌فر تعامل بسیار خوبی با نمایندگان دارد و اینکه کسی مخالف او نبود بیانگر این مدعا است و حدود ۸۲ نفر از نمایندگان مجلس مانند خدری و سلیمی از من خواستند که وقت موافقت به آنها دهم که عذرخواهی می‌کنم.

قمی در انتقاد به فدراسیون تکواندو گفت: آقای سلطانی‌فر توجه داشته باشد که همه مسائل عنوان شده خوب است اما فدراسیون تکواندو مشکلاتی دارد که باید حل شود.

ساعت ۱۰:۰۸

رئیس‌جمهور برای دفاع از وزرای پیشنهادی وارد صحن مجلس شد

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت الاسلام حسن روحانی برای دفاع از وزرای پیشنهادی وارد صحن علنی مجلس شد.

ساعت ۱۰:۰۵

 سلطانی‌فر بدون کمترین حاشیه‌پردازی عملکرد موفقی داشته است/ او نگاه ویژه‌ای به ورزش استان و زیرساخت‌های کشور دارد

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

قرجه طیار در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان  گفت: حضرت امام خمینی(ره) معتقدند بودند که ورزش عامل تهذیب است و ورزشکاران را پیشگامان بزرگ در عرصه بین‌المللی می‌دانستند. مقام معظم رهبری هم خواستار چنین مسئله‌ای هستند و نگاه ویژه‌ای به این مقوله دارند. از آنجایی که قشر عظیمی از جامعه ایران را جوانان تشکیل می‌دهند به صراحت عرض می‌کنم که سکانداری وزارتی همچون ورزش و جوانان شایسته آقای سلطانی‌فر است.

او از سلطانی‌فر به عنوان مدیری با تواضع و فروتن که برنامه راهبردی دارد، یاد کرد و افزود: آقای سلطانی‌فر از ابتدای انقلاب در راستای ارزش‌های انقلاب پای نهاده و بدون کمترین حاشیه‌پردازی به انجام وظیفه پرداخته است. سلطانی‌فر در مدت کوتاهی که در دولت یازدهم عهده‌دار سکان ورزش و جوانان بودند نگاه ویژه‌ای به ورزش استان‌ها و زیرساخت‌های موجود در کشور داشت.

نماینده مردم گنبد کاووس خاطرنشان کرد: در مدت زمان کمی که او در وزارت ورزش و جوانان  حضور داشت، شاهد کمترین حواشی بوده‌ایم و تیم ملی فوتبال ما برای اولین بار بدون هیچ دغدغه‌ای و با اقتدار در مرحله مقدماتی جام‌جهانی جواز حضور در روسیه را کسب کرد. نگاه ویژه ایشان به زیرساخت‌های کشور را می‌شود در سفرهای استانی ایشان دید که حتی در این مدت یک سفر خارجی هم نرفته‌اند.

طیار در خصوص اهداف و برنامه‌های سطانی‌فر در وزارت ورزش و جوانان گفت: سلطانی‌فر در زمان کمی اساسنامه فدراسیون‌ها را مرتب کرده و ساختار داخلی فدراسیون را سروسامان داده است. اظهارات بنده به عنوان نماینده و سخنگوی ورزشکاران گنبدی که پایتخت والیبال ایران است موافق با آقای سلطانی‌فر بوده و امیدواریم با ادامه روند خوب ایشان در وزارتخانه شاهد ظهور دوباره استعدادهای درخشانی همچون فرهاد قائمی و سردار آزمون باشیم. امیدوارم با رای آقای سلطانی‌فر به جایگاه مناسبی در ورزش ایران و عرصه‌های بین‌المللی دست پیدا کنیم.

ساعت ۹:۵۱

 مخالف نداشتن سلطانی‌فر نشان از مدیریت بسیار قوی او است

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

نماینده مرودشت با تشریح عملکرد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: مخالف نداشتن سلطانی‌فر نشان از مدیریت بسیار قوی او است. او مطالبات ورزشکاران را پرداخت و توجه بسیار خوبی به پیشکسوتان داشتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی برومندی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در موافقت با وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان اظهار داشت: همانطور که می‌دانید وزارت ورزش و جوانان وزارتخانه بسیار مهمی است. یکی از کلیدی‌ترین وزارتخانه‌ها ورزش است. ورزش عرصه‌ای است برای داشتن جامعه‌ای پر نشاط و امیدوارم سلطانی‌فر همچون گذشته در کارش موفق باشد.

نماینده مردم مرودشت ادامه داد: پرچم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران بارها در یک سال گذشته در کشورهای مختلف به اهتزاز در آمده و سرود مقدس جمهوری اسلامی نیز طنین‌انداز شده است.

او افزود: ۲۷درصد جمعیت ایران جوانان هستند که باید برای آنها برنامه‌ریزی مدونی صورت بگیرد. وزیری که برای این وزارتخانه انتخاب می‌شود باید قوی باشد. یک نکته‌ای را باید عرض کنم آن هم این است که از ابتدای انقلاب ما با داشتن مدیرانی جوان همیشه موفق بوده‌ایم. آقای سلطانی فر هم چنین خصوصیتی دارند و دارای یک سابقه اجرایی قوی با برنامه‌ای مدون است.

نماینده موافق وزیر خاطرنشان کرد: در مجلس نهم بنده در خدمت ایشان بودم. سلطانی‌فر فردی بسیار فردی متدین، باهوش، بااخلاق و با برنامه است. همیشه تعامل خوبی با مجلس داشته است. ۳۰ سال در این کشور مدیریت قوی داشته است. معاون استاندار در همین وزارتخانه‌ای که در گذشته به نام سازمان تربیت بدنی اداره می‌شد بوده است. در کلانشهر عضو شورای اسلامی شهر تهران بوده است. معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی بوده است. تصمیماتی گرفتند که در طول ۳۰ سال بعد از انقلاب بی‌سابقه بوده است. ایجاد زیرساخت‌های بسیار قوی از کارنامه موفق ایشان بودند. ما همین چند ماه گذشته در همین مجلس به ایشان رای اعتماد دادیم. همین که الان ایشان در مجلس مخالف ندارند نشان از مدیریت بسیار قوی ایشان است.

برومندی ادامه داد: ایشان دو نکته بسیار مهم را در حوزه وزارتخانه به وجود آوردند؛ اولا در حوزه ورزش آرامش بسیار خوبی به وجود آمده و در ثانی برنامه ششم توسعه را به خوبی پیگیری کردند. در گذشته بسیاری از فدراسیون‌های ما وضعیت نابسامانی داشتند که ایشان آن را به خوبی درست کردند. همچنین ایشان مطالبات ورزشکاران را پرداخت و توجه بسیار خوبی به پیشکسوتان داشتند.

نماینده مردم مرودشت افزود: ایشان به ورزش بانوان با حفظ ارزش‌های اسلامی تاکید بسیار داشتند. برای نخستین بار خانه‌های جوان در استان‌ها شکل گرفت. ایشان در ۹ ماه گذشته ۳۰ سفر استانی برای بررسی مشکلات مردم در حوزه ورزش داشته‌اند. تمام پروژه‌های نیمه‌کاره ۳۰ سال گذشته را به بهره‌برداری رساندند.

برومندی در پا یان گفت: نکته بسیار مهم این است که ایشان توجه بسیار زیادی به ورزش روستایی و ایجاد زیرساخت‌های روستاها را در برنامه خود داشته است و امیدوارم همگی دوباره امروز به ایشان رای اعتماد بدهیم تا بتوانیم همچون گذشته یک وزارتخانه قوی داشته باشیم.

ساعت ۹:۴۰                

 خاموشی‌های خسته‌کننده برق در زمان بیطرف حذف شد

حسین امیری خامکانی، نماینده زرند و کوهبنان صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در موافقت با حبیب‌الله بیطرف در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: آقای بیطرف فردی بدون حاشیه، با تجربه و مدیری است که با رانت بالا نیامده است. 

تولید برق در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات رسید 

او با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی نیرو اظهار داشت: بیطرف فعالیت خود را از جهاد سازندگی آغاز کرد و پس از هشت سال وزارت و حضور در انجمن‌ها و سندیکاهای بزرگ آب و برق امروز مجددا به عنوان وزیر  نیرو معرفی شده‌اند. 

این نماینده مجلس بیان اینکه زمانی که بیطرف مسئولیت وزارت نیرو را برعهده گرفت تولید برق ۲۳ هزار مگاوات بود ولی این میزان در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات رسید، تصریح کرد: در دوره وی، برق‌رسانی از ۳۸ هزار روستا، به ۵۲ هزار روستا افزایش یافت. میزان برق‌رسانی به دو برابر رسید. شبکه برق کشور یکپارچه شد و استان سیستان و بلوچستان نیز به سایر استان‌های بزرگ پیوست. 

خاموشی‌های خسته‌کننده برق در زمان بیطرف حذف شد

امیری خامکانی افزود: میزان خاموشی‌های خسته‌کننده در زمان مسئولیت وی حذف شد و برق از بخش خصوصی نیز خریداری شد. همچنین در زمان ایشان کابل‌های فشار قوی ساخته شدند. 

او با بیان اینکه با حمایت و تلاش بیطرف نیروگاه هزار مگاواتی به طور صد در صد توسط بخش خصوصی احداث شد، خاطرنشان کرد: کارخانه ترانسفورماتور قدرت در زنجان در زمان ایشان به بهره‌برداری رسید و پس از آن هم مجموعه عظیم مپنا در کشور ایجاد شد که کمپانی سازنده لوکوموتیو، نیروگاه و خدمات فنی مهندسی است. 

ششمین توربین‌ساز دنیا هستیم 

عضو کمیسیون انرژی افزود: در زمان بیطرف به کمک شرکت زیمنس آلمان ساخت توربین گازی آغاز شد و شرکت مبنا امروز به عنوان شرکتی نمونه در کشور است. هم اکنون ما ششمین توربین‌ساز دنیا هستیم و ۱۷ هزار نیروگاه وارد تولید برق شده است.

امیری خامکانی با اشاره به برنامه بیطرف ابراز داشت: در برنامه‌ای آقای بیطرف ارائه دادند، در خصوص سدسازی و مکان‌یابی آن نکاتی ارائه شده و باید به این نکته توجه داشت که ۶۰ سال پیش مکان‌یابی و مطالعات در خصوص احداث سد آغاز شده بود و در زمان وزارت بیطرف همه پیگیر این قضیه بودند. 

شاهد هدررفت شش میلیارد متر مکعب آب در باران‌های سیلابی هستیم 

او اضافه کرد: بنده پنج دوره به صورت پیوسته در مجلس حضور دارم و شاهد آنم که برای گرفتن یک پروژه سدسازی نمایندگان با چه مشکلاتی مواجه هستند و نباید مشکلاتی نظیر آب و هوا و کشورهای همسایه را به گردن بیطرف انداخت. 

این عضو فراکسیون امید یادآور شد: بر اساس تجربه می‌توان گفت ایران در یک منطقه خشک قرار دارد که دارای باران‌های سیل‌آسا است و اگر سد یا سدهایی در مسیر این آب‌ها قرار گیرد این سیل‌ها به مردم و شهرهای جنوبی لطمه‌ای وارد نمی‌کند متاسفانه ما شاهد هدررفت شش میلیارد متر مکعب آب در باران‌های سیلابی هستیم.

استقرار جمعیت باید در جایی باشد که آب است

امیر خامکانی با بیان اینکه آب‌های ژرفی که در اعماق زمین قرار دارند می‌توانند منابع خوبی برای روز مبادا در دوران بی‌آبی کامل باشند، عنوان کرد: آن آب‌ها، نباید به سرنوشت آب‌های زیرزمینی دچار شوند و باید در اولویت برداشت‌ها قرار گیرند. ضمن آنکه سواحل کشور نیز به گونه‌ای رها شده‌اند و شهرک‌سازی‌ها در مناطق خشک انجام می‌شود در حالی که استقرار جمعیت باید در جایی باشد که آب است.

وی در پایان بیان کرد: زودتر از آنچه فکر کنید با بحران کمبود آب مواجه شدیم.

 

ساعت ۸:۵۰

پاسخگوی دوره مسئولیت خود در وزارت نیرو هستم/ افزایش شفافیت و مقابله با فساد اداری را در دستور کار خود قرار دادم

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

 حبیب‌الله بیطرف در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، در تشریح برنامه‌های خود برای وزارت نیرو و دفاع از آن اظهار کرد: در مقدمه برنامه‌هایمان برخی موارد ذکر شده که به آن پایبند هستم که از آنها می‌توان به تعهد نسبت به مطالبات مردم، بکارگیری تمام استعداد و توانایی خود برای ایفای مسئولیت، رعایت اخلاق حرفه‌ای در کار، تعهد نسبت به تقدم منافع ملی بر منافع بخشی، گروهی و فردی، رعایت حقوق شهروندی و فعالیت‌های مدنی در وزارت نیرو، صداقت و صراحت در برخورد با مردم و نماینده‌های مجلس و شورای اسلامی، داشتن روحیه انقلابی توام با انتقادپذیری و بهره‌گیری از نظرات کارشناسان، پاسخگو کردن واحد‌های زیرمجموعه و اصل قرار دادن رضایت مشترکان و رعایت شایسته‌سالاری اشاره کرد.

وزیر پیشنهادی نیرو افزود: از گذشته من برای انتخاب هر مدیر ۳ (ب) را در نظر می‌گرفتم بداند، بخواهد و بتواند. من تلاش‌های موثری برای افزایش شفافیت و مقابله با فساد اداری را در دستور کار خود قرار دادم و به ایجاد فرصت برابر برای بخش‌های دولتی و خصوصی در مبحث آب و برق تلاش کردم.

بیطرف در رابطه با مسئولیت خود در وزارت نیرو خاطرنشان کرد: در مدت ۲۰ سال خدمت من در وزارت نیرو ۹.۵ سال در حوزه آموزش و پژوهش، ۲.۵ سال و در طرح‌های کارون ۳ و ۴ ؛ هشت سال وزیر نیرو بودم. طی ۱۲ سال اخیر هیچ سمتی در وزارت نیرو و آب نداشتم لذا من تنها پاسخگوی دوره مسئولیت خود در وزارت نیرو هستم و از افتخارات من انجام مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی است.

وزیر پیشنهادی نیرو گفت: در اینجا برای شفاف‌سازی در دو زمینه لازم است که نکاتی را عرض کنم. ابتدا اینکه در مورد مشکلات فنی سدسازی مباحثی گفته شد. حقیقت این است که ایران با توجه به اقلیم، کمبود بارش و پراکندگی بارندگی‌ها،‌ توزیع نامناسب بارش، شرایط خاصی دارد و جزو کشورهای کم آب در مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان است.

او افزود: مهار آب‌های سطحی جزو برنامه‌های مهم ملی حتی قبل از انقلاب بوده است و براساس سیاست‌های کلی نظام ابلاغی ازسوی رهبری در سال ۷۷ مهار آب‌هایی که از کشور خارج می‌شود و بهره‌وری درست آب  جزو سیاست‌های کلی نظام بوده و هست و در همین راستا مهندسین و متخصصین کشور فعالیت مهار آب‌ها را آغاز و مطالعات گسترده‌ای داشته‌اند.

بیطرف تصریح کرد: امروز ۱۶۹ سد مخزنی بزرگ، ۲۰۰ سد متوسط و ۲۲۰ سد کوچک در دست بهره‌برداری داریم که هرچند ذخیره‌سازی آنها ۵۲ میلیارد مترمکعب و قدرت تنظیم آب آنها ۳۸ میلیارد مترمکعب در سال است و باید گفت که این ششصد سد نعمت برای تامین آب کشور بوده و جزو افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است. البته این تعداد سرمایه ایجاد شده ممکن است نقاط ضعف محدودی هم داشته باشد. در انتقادها اسم هفت سد برده شد اما بنده می‌گویم ۱۰ سد مشکل دارد. آیا به خاطر مشکلات جزئی از عملکرد ششصد سد چشم‌پوشی کنیم و آنها را به باد حمله بگیریم؟

وزیر پیشنهادی نیرو ادامه داد: در دنیا نیز سدسازی دچار چالش‌هایی بوده است به طوری که تاکنون ۸۷ سد در دنیا شکسته و حتی آثار جانی و مالی داشته است اما ما تاکنون یک مورد شکستن سد نداشته ایم. ۳۰ موررد شکست سد در آمریکا، ۵ مورد در ژاپن،‌۷ مورد برزیل و ۴ سد نیز در هند شکسته که همگی در کشورهای با تکنولوژی بالا بوده است.

او با اشاره به اینکه کار عظیم سدسازی نباید با ۱۰ پروژه دارای مشکل فنی زیر سوال برود، بیان کرد: یکی از سدهایی که دارای مشکل است سد لار است که قبل از انقلاب ساخته شده  یکی از قدرترین شرکت‌های سدساز دنیا آن را ساخته است اما اکنون مشکل فرار آب دارد. اقدامات خوبی برای حل این موضوع انجام شده اما هنوز مشکل باقی است.

وزیر پیشنهادی ادامه داد: دیگر سد مشکل‌دار کشور سد سیوند ذکر شده که نگرانی بابت زیر آب بردن آثار باستانی عنوان شده بود. در حالی که این قضیه درست نیست. تراز سر ریز سیوند تا رقوم پایه آثار تاریخی پاسارگاد ۳۵ متر اختلاف ارتفاع دارد و هفت کیلومتر نیز با آنها فاصله دارد و تاکنون ۱۵ گروه باستان شناسی تمامی موارد را بررسی کرده و هیچ مشکلی مطرح نبوده است.

بیطرف به سد ۱۵ خرداد نیز اشاره کرد و اظهار داشت: احداث این سد اقدام بزرگ وزارت نیرو برای تامینن مورد قوم بوده است. در این سد تا حدی تراوایی کوه زیادتر از حد معمول است اما روی آن کار شده و سد مقابل بهره ‌برداری است.

او همچنین به سد زرینه رود اشاره کرد و گفت: این سد نیز قبل از انقلاب ساخته شده و ۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و تامین آب سه استان را به عهده دارد.

وزیر پیشنهادی نیرو برای دولت دوازدهم عنوان کرد: به قم‌رود اشاره شد به جرات می‌توان گفت این یکی از افتخارات تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. این سد آب قم، استان مرکزی و اصفهان را تامین می‌کند. ملت ایران باید برای داشتن چنین مهندسانی به خود ببالد.

او در ادامه خاطرنشان کرد: این پروژه مشکلاتی را هم در پی داشته که با جایگزینی طرح‌های مناسب می‌تواند حل شود.

بیطرف تاکید کرد: معتقدم نظام متعهد به مردم است و خود را ملزم به خدمت‌رسانی می‌داند و شفاف‌سازی دارد.

او ادامه داد: به سد گتوند اشاره شد و نماینده‌ای خطاب به من گفت برای وزیر شدن به گفتار خلاف قانون متوسل می‌شوید. آنهایی که مرا می‌شناسند می‌دانند هیچ‌گاه دست به چنین کارهایی نزده‌ام.

وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دوازدهم تاکید کرد: می‌دانید که در مدیریت به چهار اصل معتقدم و اجرا می‌کنم. قانونمداری، اخلاق‌گرایی، برنامه ‌ریزی و شایسته‌سالاری از جمله کارهایی است که من نسبت به آن اهتمام دارم و تا پای آبرو می‌ایستم.

او ادامه داد: مخالف دیگری درباره مسئولیت من در چهار شرکت اظهارنظرهایی داشتند. باید بگویم چهار شرکت نبوده بلکه دو شرکت متعلق به یک جا است که البته من به عضویت هیات مدیره غیر موظف آن در آمده بودم که وابسته به نیروی برق بانک جهرم است.

بیطرف خطاب به نمایندگان گفت: در صورتی که امروز به من رای اعتماد بدهید، از مسئولیتم انصراف خواهم داد. نمایندگان محترم! علی‌رغم دو چالش اساسی موجود که عدم تعادل منابع آب و منابع اقتصادی است، قطعاً اقدامات ویژه‌ای در وزارتخانه انجام خواهم داد.

او افزود: برخی چالش‌ها باعث تضعیف نهاد مدیریتی و کارشناسی می‌شود که با مسئولیت‌پذیری‌ام در وزارت نیرو و ارج نهادن به مدیران بر این چالش‌ها فائق خواهم آمد.

وزیر نیرو در دوران اصلاحات بیان کرد: اینجانب با پشتکار و تلاش فراوان طی چهار سال آینده وزارت نیرو را گسترش خواهم داد تا رویکرد برنامه‌ای‌ام در سایر وزارتخانه نهادینه شود. من برای آب و انرژی برنامه‌ای بر پایه سیاست اقتصاد مقاومتی دارم.

بیطرف ادامه داد: سه موضوع را من در وزارتم مدنظر قرار خواهم داد؛ ارتقای حکمرانی و بهره‌وری در آب از طریق استقرار مدیریت بهم پیوسته، ارتقای تاب‌آوری شبکه برق کشور و همچنین مدیریت تقاضای بین‌المللی و منطقه‌ای و ایجاد تقویت زیرساخت‌های حاکمیت در برق و حوزه سایر انرژی‌ها و تدوین برنامه منظم برای استانداری‌ها جهت خدمات و عرضه ارائه خواهم داد.

بیطرف در رابطه با برنامه‌های خود برای بخش برق تصریح کرد:‌ برق در ایران سابقه ۱۲۰ ساله دارد و بیشترین تاثیر را بر توسعه اقتصادی کشور گذاشته است. در حال حاضر صنعت برق ایران از جایگاه ۱۴ در جهان و اول در منطقه برخوردار است و ظرفیت نیروگاهی ما ۷۷ هزار مگاوات است و ۷۷۰ هزار شبکه فشار متوسط و ضعیف داریم که برای تامین برق ۳۴ میلیون نفر مشغول به فعالیت هستند.

او افزود: تولید انرژی الکتریکی در سال گذشته به ۲۹۰ میلیارد کیلووات بر ساعت در سال رسید و امسال از ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات پیک مصرف گذشت. ما در دستور کار خود اجرای برنامه‌های کاهش مصرف انرژی الکتریکی را داریم.

وزیر پیشنهادی نیرو عنوان کرد: ایران توانایی ساخت نیروگاه‌ها و توزیع صددرصدی نیروی برق را دارد. مهم‌ترین جهت‌گیری این وزارتخانه تامین نیازهای برق در برنامه‌های مختلف است. تداوم و خودکفایی در صنعت برق، ارتقاء فناوری‌های مورد استفاده، ارتقاء سطح پایداری صنعت برق و بهبود و همکاری با بنگاه‌های اقتصادی از دیگر برنامه‌های من است.

او افزود: افزایش تولید برق تجدیدپذیر تا چهار هزار مگاوات، ارتقاء متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور، حداقل به یک درصد و رساندن به شاخص ۴۰ درصدی، بهبود شاخص‌های بهره‌وری و قابلیت اطمینان شبکه برق و ساماندهی اقتصاد برق، بهبود الگوی مصرف و کاهش مصرف انرژی و حمایت ا ز پیمانکاران داخلی و توسعه فناوری برای گسترش توانمندی صنعت برق از برنامه‌های من در وزارت نیرو در دولت دوازدهم خواهد بود.

بیطرف در خصوص برنامه‌های خود برای آب و فاضلاب تشریح کرد: امروزه مسئله آب یک دغدغه جهانی است و در کشور ما از مهم‌ترین چالش‌های ملی است که در آستانه بحران قرار دارد. در سال‌های اخیر با خشکسالی‌ها باعث کاهش میزان آب به ۲۰ میلیارد مترمکعب شده‌ایم. بخش‌هایی از ایران وارد شرایط کمبود آب شده‌اند و ۶۲ درصد  از مساحت کل کشور از مرز تنش آب عبور کرده است.

بیطرف درادامه افزود: ۵۴ درصد از کشور وارد کمبود آب شده است. تعدادی از رودخانه‌های کشور به شدت کم‌آب شده یا خشک شده اند. برخی تالاب‌ها خشک شده و در بسیاری از دشت‌ها نشست زمین داریم. برخی خطوط نفت، گاز و آب به خاطر خشکسالی و نشست زمین شکسته است. میزان مصرف آ‌ب در کشور در سال‌های اخیر حدود ۱۰۰ میلیارد متر مکعب در سال بوده که ۴۰ درصد آب‌های سطحی و ۶۰ درصد از آب‌های زیرزمینی تامین شده است.

وزیر پیشنهادی نیرو در رابطه با آب‌های زیرزمینی گفت: منابع آب‌های زیرزمینی از منابع استراتژیک است که دچار مشکلات عدیده‌ای گردیده و ۱۲۰ میلیارد مترمکعب از آنها کاسته شده است. ورود پساب‌های کشاورزی و خانگی به آب‌های زیرزمینی باعث آلوده شدن این آب‌ها و بعضاً شور شدن‌شان شده است.

او افزود: با وجود تمام تلاش‌های دولت اما ما در آستانه بحران قرار داریم و باید عاقلانه برنامه‌ریزی و به جد تلاش کنیم و همه نهادها تحت نظارت رهبری دست در دست هم کشور را از این مرحله عبور بدهیم. با این شرایط چه باید کرد؟ راهکار اساسی برای خروج از بحران چیست؟

بیطرف در ادامه گفت: با توجه به مطالعات گسترده و شنیدن نظرات متخصصین بر این باورم راهکار اساسی بهبود و اصلاح و ارتقای مدیریت آب کشور است.

وی افزود: در سال‌های گذشته سیاست مدیریت وزارت نیرو مهار حداکثری و استحصال حداکثری روان‌آب‌ها بود در سال 82 به ایننتیجه رسیدیم که صرفا مدیریت یک جانبه پاسخگو نیست باید مدیریت هم در سمت تولید و هم عرضه یکپارچه باشد و هماهنگی‌ها بیشتر باشد. راهکار اساسی این است که نیاز به ساختار مناسب برای مدیریت یکپارچه داریم.

وزیر پیشنهادی نیرو خاطرنشان کرد:‌ باید مدیریت در سطح ملی حوزه آبریز و استان‌ها داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه روند شوری آب سد گتوند مدیریت شده است، بیان کرد: در مورد دریاچه ارومیه نیز دولت یازدهم تلاش‌هایی داشته که ادامه خواهد یافت.

بیطرف تاکید کرد:‌ انتقال بین حوزه‌ای صرفا در قالب برنامه ششم و با تصویب مجلس شورای اسلامی اجرا خواهد شد.

ساعت ۸:۴۶

اولویت بیطرف انرژی‌های تجدیدپذیر است/ اومی‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه برنامه‌های وزیر پیشنهادی نیرو هیچ مغایرتی با اسناد بالادستی ندارد، گفت:‌ اولویت بیطرف انرژی‌های تجدیدپذیر است و اومی‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محسن علیجانی زمانی صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در موافقت با حبیب‌الله بیطرف در جریان رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: نگاه به آب نباید سیاسی، قومی، استانی یا منطقه‌ای باشد. باید به آب مانند سایر منابع انرژی نگاه ملی داشت کماآنکه تصمیم‌گیری‌های اساسی درباره آب برعهده دولت و مجلس است.

نباید زمینی تشنه بماند

او ادامه داد: نباید زمینی تشنه باشد همانطور که نباید سرزمینی سرشار از نفت بر خاک سیاه نشسته و نظاره‌گر کاخ‌نشینی و آبادانی سایر مناطق از درآمد حاصل از منابع‌شان باشد.

متوسط بارش سالانه در کشور یک سوم نرخ جهانی است

عضو فراکسیون امید با بیان اینکه ما بحران آب داریم ولی بحران بزرگ‌تر از آن، بحران مدیریت آب است، اظهار داشت: متوسط بارش سالانه هزار و ۲۴۲ میلیمتر است که یک سوم میانگین بارش جهانی است. متوسط و میانگین آب تجدیدپذیر ۱۳۰ هزار میلیمتر است که این میزان در کشورمان به ۱۱۶ هزار میلیمتر کاهش یافته است. بخش عمده‌ای از پساب‌ها و آب‌های مصرفی تحت شبکه تصفیه قرار ندارند.

بیطرف می‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند

علیجانی زمانی با اشاره به سوابق وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد: بیطرف انسانی اخلاقمدار، متعهد به آرمان‌های انقلاب، اصلاح‌طلبی کارامد، همسو با دولت، متخصص و دارای کارنامه‌ای موفق است که می‌تواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند. ایجاد تاسیسات زیرزمینی که گامی برای تحقق توسعه ملی است، در زمان وزارت وی با سرعت زیادی پا گرفته و توانمند شده است.

بیطرف نسبت به همه مشکلات برنامه دارد

او با بیان اینکه با مطالعه مدیریت بیطرف متوجه سیستم مدیریتی هدف‌گرای وی در حوزه آبفا، برق و انژری می‌شویم، خاطرنشان کرد: او نسبت به همه مسائل و مشکلات آگاه است و برای مقابله و خروج از آن مسائل برنامه دارد. افزایش توانمندی‌های داخلی با حمایت از محققان و مهندسان داخلی، ایجاد نهادهای خدمات مهندسی و خدمات پروژه و مهندسی که راندمان کار را بالا می‌برد و مشکلات زیست محیطی را کمتر می‌کند از جمله برنامه‌های بیطرف است.

اولویت وی انرژی‌های تجدیدپذیر است

نماینده مردم تهران افزود: در برنامه‌های بیطرف اولویت با انرژی‌های تجدیدپذیر قرار گرفته است، در این راستا، با وجود بیابان‌های وسیع، استفاده از انرژی خورشیدی می‌تواند راه‌گشا باشد.

برنامه‌های بیطرف با اسنادبالادستی مغایرتی ندارد

علیجانی زمانی با بیان اینکه برنامه بیطرف بسیار جامع است، ابراز داشت: برنامه وی نشاندهنده تسلط وزیر به برنامه ششم و اسناد بالادستی است. براساس ارزیابی معاونت کارشناسی مجلس، برنامه‌ بیطرف با اسنادبالادستی 54 درصد منطق و 34 درصد همسو با آنها است و مغایرتی با برنامه ششم و اسنادبالادستی ندارد.

او اضافه کرد: با برنامه‌های کمی و کیفی نظیر تداوم اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، اجرای طرح‌های مهار آب‌های مرزی، تامین منابع آبی کشاورزی و زه‌کشی به ویژه در اطرف سدها، برنامه‌ریزی برای تامین حق‌آبه‌های مرزی، ارتقای شاخصه‌های جامعه برای تصفیه، جلوگیری از آلودگی منابع آب، تامین آب شرب روستاها و شهرها، شیرین‌سازی آب شور دریاها در حد ۳۰۰ میلون متر معکب، حفاظت از بستر رودها، تالاب‌ها و سواحل و... می‌تواند کارهای بزرگی باشد که از سوی بیطرف دنبال می‌شود.

وزارت نیرو، یک وزارتخانه زیربنایی است

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه برای اصلاح ساختار و پشتیبانی از صنعت آب و برق، بیطرف توسعه برنامه‌های خوبی دارد، عنوان کرد: وزارت نیرو یک وزارتخانه زیربنایی است. ما اگر بخواهیم گردشگری و کشاورزی را در کشور توسعه دهیم باید از صنعت آب و برق حمایت کنیم.

 

ساعت ۸:۳۰

سدهای ساخته شده امروز باعث خشکی دجله و فرات شد/ اشتباهات بسیاری در دولت اصلاحات داشتید

گزارش ایلنا از پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم +تصاویر

نماینده مردم اسفراین در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: دولت اصلاحات بودید از نظر شاخصه‌های اقتصادی باثبات‌ترین دولت بعداز انقلاب بود

به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی قوامی در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو با بیان اینکه آرزوی توفیق برای دولت دوازدهم دارم، گفت: اینکه چرا من با آقای بیطرف مخالفم به دلیل مساله آب است. ما در سایر حوزه‌های دیگر انرژی مشکل داریم اما آب مهمترین حوزه ماست.

او در ادامه خاطرنشان کرد: چرا آب؟ به دلیل آنکه آنچه را که می‌بینیم و آنچه که در ذهن وجود دارد بینشان تفاوت است. در ذهنیت می‌گوییم آب ارزش اقتصادی دارد و ما در بحث آمایش باید درست فکر کنیم اما در واقعیت مساله جور دیگری است.

نماینده مردم صفی آباد با اشاره به هشت سال وزارت بیطرف در دولت‌های هفتم و هشتم گفت: سوال من این است شما هشت سال وزیر نیرو در دولت اصلاحات بودید دولتی که از نظر شاخصه‌های اقتصادی باثبات‌ترین دولت بود اما در همان جا نیز جنابعالی اشتباهات بسیاری داشتید.

او در ادامه تشریح کرد: امروز بحث ریزگردها را شما می‌گویید عامل خارجی است جناب‌عالی به عنوان وزیر وظیفه دارید از دیپلماسی آب استفاده کنید.

او ادامه داد: سدهایی ساخته شد که امروز باعث خشکی دجله و فرات شد و همین امر باعث گردید ریزگردها از سوی عراق به سمت ایران بیایند.

قوامی در ادامه با اشاره به مساله  ریزگردها و هزینه‌های آن برای کشور گفت: اشاره شده که ۹ هزار میلیارد تومان برای مهار سیلاب‌ها استفاده شده این آب‌های جمع‌آوری شده چگونه مدیریت خواهند شد.

او در ادامه یادآور شد: سد گتوند را به خاطر دارید. قبل از انقلاب آمریکایی‌ها بر اساس تحقیقاتی که انجام دادند گفتند باید ۱۴ متر از سطح دریا فاصله داشته باشد اما کارشناسان به هنگام ساخت جور دیگر عمل کردند که آب شیرین به آ‌ب شور تبدیل شد که همین امر باعث گردید هزار هکتار از اراضی خوزستان تحت تاثیر آب شور قرار بگیرد.

قوامی در ادامه تاکید کرد: امروز سدهایی که در ترکیه زده شده باعث خشکی رودهای ما شده‌اند. جنابعالی صادقانه این موضوع را با مردم در میان بگذارید سد بیگان از همین گونه سدها است.

نماینده مردم اسفراین خاطرنشان کرد: فرهنگ اصیل قنات که یادگار یزد بزرگ است امروز در کجا قرار دارد. فراموشی این  بخش از مهندسی آب باعث گردید ۷۵۰ چاه عمیق زده شود که شیره زمین را می‌گیرد امیدوارم این میراث ۲۵۰۰ ساله صیانت و حفظ شود.

قوامی خطاب به بیطرف عنوان کرد: امروز چالش‌ های بین استانی زیاد است ما می‌خواهیم بر مبنای آمایش عمل کنیم. این خوب است اما باید تشخیص درست در سرمایه‌گذاری صورت بگیرد. آقای بیطرف بگویید برای ۱۰ هزار میلیارد مترمکعب آب مصرفی چه برنامه‌ای دارید؟

ساعت ۸:۱۴

در برنامه بیطرف نشانی از حل موضوع آب وجود ندارد

نماینده مردم یزد با بیان اینکه ه دلیل سیاست‌های غلط در دولت نهم و دهم موضوع آب از یک مسئله عادی به یک موضوع امنیتی- سیاسی تبدیل شده است، گفت: در برنامه بیطرف نشانی از حل موضوع آب وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوالفضل موسوی‌بیوکی در جلسه علنی صبح امروز و در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلات در تامین آب شرب پایدار؛ تغییر اقلیم، کاهش منابع آب زیرزمینی، خشکسالی و کاهش منابع آب تجدیدپذیر است که باعث شده تامین آب شرب با کمیت و کیفیت دچار چالش شود.

نماینده مردم یزد افزود: به دلیل سیاست‌های غلط در دولت نهم و دهم موضوع آب از یک مسئله عادی به یک موضوع امنیتی- سیاسی تبدیل شده و تنش شکل گرفته که دولت نیز در این امر شریک شده و می‌بینیم که تا دولت یازدهم نیز ادامه یافته است.

او با اشاره به اینکه اگر سدی ایجاد شده باید راه‌حل نقصان آن نیز اندیشیده شود تصریح کرد: مشکلات آب طی ۱۲ سال گذشته به سمت حل شدن نرفته و طبق آنچه از برنامه‌های آقای بیطرف نیز مطالعه کردم جز مباحث کلی و کلید چیزی نیامده است.

موسوی بیوکی با بیان اینکه در برنامه وزارت نیرو نشانی از حل موضوع آب وجود ندارد ادامه داد: در حال حاضر ۵۶ درصد شهرها و ۸۴ درصد روستاها وابسته به منابع آب زیرزمینی هستند که با مشکل افت کیفیت منابع آب زیرزمینی نیز مواجه‌اند.

وی با اشاره به اینکه عمق چاه‌ها چندین برابر شده است اظهار داشت: در حال حاضر انتقال بین حوزه‌ای به عنوان راه‌حل دیده شده که برای تامین آب با کمیت و کیفیت مناسب باید این طرح‌های با هزینه بالا اجرا شود که منازعات بین جوامع را نیز منجر خواهد شد و مشکلات اجتماعی با تبعات منفی را به دنبال خواهد داشت.

این نماینده مجلس خطاب به بیطرف گفت: جنابعالی برای تامین آب شرب ، صنعت و کشاورزی هیچ راه‌حلی ارائه نکردید و فقط گفته‌اید که ۳۰ درصد تامین آب استان‌های جنوبی کشور از آب شیرین‌ها و دریاهای آزاد تامین می‌شود. در حالی که تامین سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از ‌آب شرب به متعارف و دریا متناسب با نیاز نیست. بنابراین مجبوریم که از انتقال بین حوزه‌ای و دریا استفاده کنیم.

موسوی با اشاره به مشکل کم‌آبی در استان یزد بیان کرد: شاخص جمعیت در کشور ما ۷۵ به ۲۵ است در حالی که این نسبت در استان یزد ۸۲ به ۱۸ شده است و این مسئله به این دلیل است که در روستاها آب وجود ندارد و مردم مجبور به مهاجرت شده‌اند.

وی ادامه داد: سطح پوشش گیاهی نیز ۲۰ درصد کاهش یا فته که اگر ادامه یابد شاهد خشکسالی مطلق خواهیم شد. همچنین در حال حاضر ۸۰ درصد سطح آب زیرزمینی یزد استفاده شده است.

این نماینده مجلس با طرح این سوال که برنامه شما برا ی تامین حق‌آبه زیست‌محیطی چیست ادامه داد: آیا باید شاهد خشک شدن تالاب‌ها همانگونه که در دریا چه ارومیه رخ داده باشیم.

ساعت ۸:۰۰

آغاز پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم

پنجمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

در چهار روز گذشته برنامه‌های محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیدمحمد بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد، سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت، محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امورخارجه، محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار، محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، سیدعلیرضا آوایی وزیر پیشنهادی دادگستری و امیر حاتمی وزیر پیشنهادی دفاع، محمد شریعتمداری وزیر صنعت و معدن، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور طی جلسات مختلفی  مورد بررسی قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز