خبرگزاری کار ایران

آیت الله اراکی:

روش‌های مبارزه استکبار با جهان اسلام تغییر یافته است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: روش‌های مبارزه استکبار با جهان اسلام تغییر یافته و هدف اصلی آن مقابله با هویت اسلامی است.

به گزارش ایلنا، آیت الله محسن اراکی در گفت‌وگو با شبکه المیادین ابتدا در مورد برگزاری کنفرانس اتحادیه علمای مقاومت که اخیراً در بیروت برگزار شد، اظهار داشت: دلیل انتخاب موضوع فلسطین برای این همایش اثبات این مسئله است که به رغم تلاش دشمنان اسلام، «فلسطین» مسئله اصلی امت اسلامی باقی خواهد ماند.

وی در ادامه با اشاره به توطئه‌های همیشگی استکبار برای جهان اسلام،‌ خاطرنشان‌کرد: روش‌های مبارزه استکبار با جهان اسلام با گذشته تغییر یافته؛ درگذشته با روش آشکار به جنگ اسلام می رفتند و لذا دشمن در یک جبهه قرار می‌گرفت و امت اسلامی با همه طوایف و مذاهب خود در جبهه‌ای دیگر؛ و اکنون روش دیگری را انتخاب کرده اند.

دبیرکل مجمع افزود: هدف اصلی دشمن از بین بردن هویت اسلامی بود اما در برابر همبستگی مسلمانان دچار هراس شد؛ اما اینک با بهره‌گیری از امپراطوری رسانه‌ای و برانگیختن اختلاف‌های قومی و مذهبی سعی دارد به جهان اسلام ضربه بزند.

وی با بیان این که برخی جریانهای داخلی در امت اسلامی به تلاش دشمنان دامن می‌زند، تصریح کرد: یکی از علل برانگیختن اختلاف‌های مذهبی علاوه بر توطئه‌های دشمنان، اذهان جاهل و عقب‌مانده داخلی است که به اختلاف‌ها دامن می‌زند و این در حالی است که مشترکات بین مسلمانان بسیار بیشتر از اختلاف‌هاست و کشورهای غربی علیرغم این که اشترکاتشان بسیار کمتر از مسلمانان است باهم متحد شده و دارای اتحادیه‌هایی مثل اتحادیه اروپا هستند.

آیت‌الله اراکی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اتهام‌زنی به ایران نسبت به دخالت در امور کشورهای عربی و حمایت کشورمان از جریان‌های خاص را رد کرد و گفت: طرح این‌گونه اتهام‌ها جای شگفتی دارد؛ چگونه است که این اتهام‌ها را به ایران می‌زنند و برخی کشورهای عربی در برخی دیگر از کشورهای عربی دخالت مستقیم نظامی دارند؛ ایران هیچگونه دخالت نظامی و حتی رسانه‌ای در کشورهایی مثل بحرین و یمن و... ندارد.

وی افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق ملت‌هایی است که درپی دستیابی به حقوق از دست رفته شان است و مقابله با تبعیض مذهبی و طبقاتی و بازکردن فضا برای ملت‌هایی مثل ملت بحرین است تا بتواند سخن گفته و به صورت مسالمت‌آمیز حقوق قانونی خود را مطالبه کند.

دبیرکل مجمع در ادامه بیان داشت: بسیاری از کشورهایی که ایران را به گسترش تشیع متهم می‌کنند، خود با رسانه‌های غربی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با فراگیر شدن الگوی جمهوری اسلامی در جهان اسلام مقابله کردند، هم‌نوا هستند.

وی در ادامه در مورد آینده تقریب گفت: ابعاد سیاسی می‌تواند در این مسئله در آینده تاثیرگذار باشد و وضعیت مثبت یا منفی برای آن رقم بزند؛ سیاسیون می توانند از تقریب حمایت کرده و در نهادینه‌سازی فرهنگ تقریب در امت اسلامی تاثیرگذار باشند و در صورت عدم حمایت از آن نیز می‌تواند آثار منفی در جامعه اسلامی بگذارد و شاهد تشدید اختلاف‌ها و درگیری‌های مذهبی که اینک در برخی کشورهای اسلام وجود دارد، باشیم.

آیت‌الله اراکی در ادامه این گفت‌وگو با رد این اتهام که مجمع تقریب تلاش دارد مذاهب مختلف اسلامی را در یک مذهب ادغام کند یا این که سرپوشی بر ترویج تشیع در کشورهای سنی باشد، اظهارداشت: هدف اساسی مجمع تقریب ایجاد همگرایی و تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی است و آمادگی دارد در کنار الازهر مصر در این راه تلاش کند؛‌یکی دیگر از اهداف مجمع تقریب دعوت از علما برای اجتماع و اتحاد بر اساس مشترکات عقایدی و فقهی بین مذاهب اسلامی است که پیش از این نیز و در تاریخ اسلام شاهد همزیستی مسالمت‌آمیز مذاهب مختلف اسلامی در طول صدها سال بوده ایم.

دبیرکل مجمع تاسیس دانشگاه مذاهب اسلامی را یکی از مهمترین اقدامات مجمع تقریب در گسترش فرهنگ تقریب دانست و گفت: دانشجویان این دانشگاه از همه مذاهب اسلامی حضور دارند و عقاید و دیدگاه‌های این مذاهب در فضایی از برادری و تعاون تدریس می شود.

وی با اشاره به آزادی‌های عمومی پیروان اهل سنت در ایران گفت: فعالیت‌های اهل سنت در ایران آزاد است و این آزادی از همه کشورهای اسلامی بیشتر است؛ ‌درمورد توهین به مقدسات اهل سنت نیز می‌توان گفت که همه مراجع دینی شیعه در ایران و عراق و در راس آنها امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی فتوای حرمت توهین به مقدسات سایر مذاهب را صادر کرده اند.

آیت الله اراکی با ابراز شگفتی از اقدام الازهر در پرهیز از انتشار این فتواها که نقش عمده ای در تحیکم تقریب و همزیستی بین مسلمانان دارد، گفت: با توجه به این که الازهر یکی از مراجع و محورهای اصلی مسلمانان است قابل احترام می‌باشد و باید جایگاه دینی خود را حفظ کند و مرجعی برای حل مشکل مسلمانان باید باشد اما ایادی وجود دارند که این مهم را به چالش می کشند.

وی همچنین با انتقاد از برخی شبکه‌های ماهواره‌ای شیعه و سنی که در جهت اختلافات انگیزی بین مسلمانان گام برمی دارند، گفت: برخی کشورهای عربی خلیج فارس و دستگاه‌های جاسوسی خارجی از این شبکه ها حمایت می کنند تا درگیری‌های مذهبی در منطقه را گسترش دهند.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آیت‌الله اراکی در پایان این گفت‌وگو به علاقه خود برای نشست با علمای عربستان سعودی اشاره کرد و از هرگونه طرح و گام عربستان برای نهادینه کردن تقریب بین مذاهب اسلامی استقبال کرد.

کد خبر : ۲۹۴۸۲۹