خبرگزاری کار ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا:

نام «خلیج فارس» از زمانی که برخی کشورهای عربی اصلا وجود نداشتند بر تارک این منطقه می‌درخشد/ نمی‌توان با یک ملاقات حقایق تاریخی را تغییر داد

نام «خلیج فارس» از زمانی که برخی کشورهای عربی اصلا وجود نداشتند بر تارک این منطقه می‌درخشد/ نمی‌توان با یک ملاقات حقایق تاریخی را تغییر داد
کد خبر : ۱۶۳۴۸۲۷

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اظهار برخی از مقامات آگاه درباره تصمیم احتمالی ترامپ مبنی بر تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی گفت: حقیقت را نمی‌توان کتمان کرد. کشورهای عربی به خوبی می‌دانند که ریشه تاریخی خلیج فارس به امروز تعلق ندارد برخی از کشورهای عربی در آن زمان اصلا وجود نداشتند و نام خلیج فارس صدها سال است که بر تارک این منطقه می‌درخشد و نمی‌توان آن را با یک جلسه یا ملاقات تغییر داد.

احمد عجم نماینده مردم شاهرود و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارنظر برخی مقامات آگاه درباره احتمال تصمیم ترامپ درخصوص تغییر نام خلیج فارس به خیلج عربی در سفر به عربستان گفت: این موضوع اقدام جدیدی نیست و سال‌هاست که به دنبال چنین اقدام غیرمنطقی هستند. با این حال، آنچه که ثابت است این است که ریشه تاریخی و تعلق این دریا به ایران و خلیج فارس غیرقابل انکار است و هیچ‌کس نمی‌تواند این حقیقت را در اذهان مردم تغییر دهد. البته اینکه در بسترهایی مانند گوگل این تغییرات ممکن باشد وجود دارد؛ چراکه اختیار آن در دست آنهاست.

وی ادامه داد: اینکه بگوییم شیطنت‌های دشمن بر این موضوع قرار گرفته است، بله امکان این نوع اقدامات وجود دارد، اما نام خلیج فارس از ذهن مردم منطقه و تاریخ قابل حذف نیست. به یقین، جمهوری اسلامی در برابر این رفتارها واکنش نشان خواهد داد و هم واکنش دیپلماسی خواهد داشت و هم به سازمان ملل اعتراض خواهد کرد. ایستادگی در برابر این موضوع، دفاع از حق حاکمیت و موجودیت ایران است و مطمئناً در مقابل این اقدامات ایستادگی خواهد شد.

وی درباره اینکه پشت پرده این موضوع با توجه به سفر ترامپ به عربستان، چیست، گفت: ترامپ به هر حال در این صد روز یا کمتر از صد روز به دنبال دستاوردی برای دولت خود است و باید چیزی برجسته ارائه دهد تا موفقیت خود را در افکار عمومی آمریکا نشان دهد و ادامه کار دولت خود را با این برجسته‌سازی معین کند. ارتباط این کشورها مسبوق به سابقه است و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس باید به قدرت‌های پوشالی مانند ترامپ تکیه کنند کما اینکه در گذشته هم تکیه کرده‌اند.

این نماینده مجلس گفت: شخصاً فکر نمی‌کنم به جز دستاوردهای مادی برای آمریکا، چیز دیگری وجود داشته باشد. با همان تعابیری که از گذشته با عنوان گاو شیرده درباره عربستان و کشورهای عربی داشته است و به دنبال تأمین منافع مادی خود بوده این بار هم همین هدف را دارد ضمن اینکه از نظر خودش می‌تواند یک مانور اقتدار باشد. جمهوری اسلامی هم ثابت‌قدم در برابر این زیاده‌خواهی‌ها از گذشته ایستاده و تقویت روابط با همسایگان یکی از محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی است و به آن هم پایبند است.

عجم با اشاره به روابط ایران با کشورهای همسایه گفت: ارتباطات ما با کشورهای همسایه بهتر از گذشته است و مطمئناً آنها مانند گذشته به دنبال فروش تسلیحات و جذب سرمایه‌های آنها خواهند بود. اما بقیه موضوع بستگی به رفتار کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد که باید پس از این سفر و مذاکرات درباره آن اظهارنظر کنیم؛ اما پیش‌بینی‌ها این است که این سفر به دنبال تأمین منافع مادی برای آمریکاست و با توجه به وضعیت اقتصادی نامناسب آنها و اینکه بدهی‌های انباشته چند ده تریلیون دلاری دارند قطعاً به دنبال جبران کسری بودجه خود خواهند بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام ترامپ صرفاً برای جلب رضایت متحدان عربی است یا اهداف دیگری هم دارد، گفت: فکر می‌کنم دایره مدار این سفر به نوعی مانور قدرت است و او می‌خواهد به دنیا پیام دهد که می‌خواهد اتحادی را شکل بدهد. اما شرایط نسبت به گذشته تغییر کرده و روابط کشورهای عربی با جمهوری اسلامی بهبود یافته است. سیاست و دیپلماسی ما هم بر تقویت این روابط متمرکز است. به نظر من، آنها نمی‌توانند به اهداف مورد نظر خود دست یابند.

این نماینده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اینکه آیا تغییر نام خلیج فارس برای جلب رضایت متحدان عربی ممکن است تأثیرگذار باشد، تصریح کرد: بی‌تاثیر نیست اما این حقیقت تاریخی را نمی‌توان کتمان کرد. کشورهای عربی به خوبی می‌دانند که ریشه تاریخی خلیج فارس به امروز تعلق ندارد برخی از کشورهای عربی در آن زمان اصلا وجود نداشتند و نام خلیج فارس صدها سال است که بر تارک این منطقه می‌درخشد و نمی‌توان آن را با یک جلسه یا ملاقات تغییر داد. این اقدام چیزی نیست که امروز آغاز شده باشد. شاید ده‌ها سال است که در تلاش هستند، اما تاکنون به نتیجه نرسیده‌اند. امیدواریم که از این به بعد هم به نتیجه نرسند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی هم به طور قطع تحرکات خود را خواهد داشت. ایران از حیثیت و نمادهای خود به‌طور جدی دفاع می‌کند؛ هم در عرصه‌های بین‌المللی و هم در عرصه مراودات داخلی و خارجی از این نماد خود حتما دفاع خواهد کرد.

عجم درباره اینکه آیا این موضوع می‌تواند به تنش‌های بیشتری بین ایران و آمریکا منجر شود و تأثیری بر مذاکرات هم داشته باشد، به‌ویژه با توجه به مذاکرات غیرمستقیم ما با آمریکا گفت: مذاکرات ما چارچوب مشخصی دارد که جمهوری اسلامی به‌صورت پیش‌دستانه آن را تعیین کرده و طرف مقابل هم آن را پذیرفته است. مردم عزیز ما هم به خوبی آگاه هستند که طرف آمریکایی بیش از ما به این مذاکرات نیاز دارد تا دستاوردی برای مردم خود ارائه دهد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: بنابراین، این مسائل بیشتر جنبه حاشیه‌ای دارند. برخی از عناصر هیئت حاکمه آمریکا با همین روند مذاکرات مخالف هستند، همان‌طور که در داخل کشور ما برخی مخالف هستند اما ما بر اساس چارچوبی که حاکمیت و جمهوری اسلامی تعیین کرده‌ است، استواریم و تغییری در اصل موضوع نمی‌بینیم، به جز این حواشی که ممکن است در روند مذاکرات درست کنند و وفقه ایجاد کند، اما اصل موضوع تا زمانی که طرف مقابل در همان چارچوب با ما حرکت کند، پابرجا خواهد ماند. وزیر خارجه که رئیس هیئت مذاکره‌کننده است، بارها به این نکته اشاره کرده‌ که ما از این چارچوب عدول نخواهیم کرد. البته برخی مسائل ممکن است گاهی روند مذاکرات را متوقف کند یا آسیب‌های جزئی به آن وارد کند، اما اصل موضوع تا پایبندی آنها ادامه دارد و جمهوری اسلامی ایران بر اساس چارچوب تعیین‌شده خود استوار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز