سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری:
در تصویب طرحهایی که جامعه روی آنها حساس است، باید وفاق بیشتری وجود داشته باشد/ هیئت عالی مجمع طرح مجوزهای کسب و کار را رد کرد

سخنگوی شورای نگهبان گفت: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیبهای زیادی دارد، فکر میکنم در چنین طرحهایی که در جامعه حساسیت روی آن وجود دارد باید وفاق بیشتری وجود داشته باشد و موافقان و مخالفان در یک فضای علمی نظر بدهند تا در نهایت و در صورت تصویب شاهد یک قانون کیفی و بهتری باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی طحان نظیف در نشست خبری خود درباره بررسی طرح صیانت در شورای نگهبان بیان کرد: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشسیب های فروانی دارد و تفاوت متن اولیه با نهایی یک چیز است. متن، طرح و لایحه ممکن است در صحن و کمیسیون تغییر کند. لذا با توجه به این که نمیدانم طرح مجلس چیست نمیتوان دربارهاش اظهارنظر کرد.
طحان نظیف تاکید کرد: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیبهای زیادی دارد، فکر میکنم در چنین طرحهایی که در جامعه حساسیت روی آن وجود دارد باید وفاق بیشتری وجود داشته باشد و موافقان و مخالفان در یک فضای علمی نظر بدهند تا در نهایت و در صورت تصویب شاهد یک قانون کیفی و بهتری باشیم.
وی درباره اصلاح ساختار بودجه عنوان کرد: اصلاح ساختار بودجه یکی از اموری است که مقام معظم رهبری هم به آن تاکید داشتند. کارهایی در این زمینه انجام شده اما آنگونه که شایسته بوده به آن پرداخته نشده است. مجلس فعلی قانونی را در این زمینه تصویب کرد اما انتظار این است گامهای بلندتری توسط دولت و مجلس برداشته شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره رسیدگی به طرح مجوزهای کسب و کار اظهار داشت: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مجددا درباره طرح مجوزهای کسب و کار مغایرت اعلام کرد که شورای نگهبان طبق قانون نظر هیئت عالی نظارت آن را به مجلس اعلام میکند.
وی درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان که در مجلس شورای اسلامی مطرح است و نتیجه این طرح بیان کرد: هر چیزی که به شفافیت بیشتر کمک کند و منع شرعی و قانونی نداشته باشد، بسیار خوب است و از آن استقبال میکنیم.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد:البته نسبت به مفاد طرح شفافیت آرای نمایندگان نمیتوانم الان نظر دهم و باید مصوبه مجلس به دست ما برسد.
طحان نظیف درباره گله برخی از استانداران و فرمانداران مبنی بر این که برخی از نمایندگان در انتصابات دخالت میکنند و اگر این رفتار نمایندگان تکرار شود اسامی این نمایندگان را به شورای نگهبان میدهند، گفت: نسبت به این موضوع قبلا نظر شورا را عرض کردم. ممکن است شورا گزارشاتی را در این خصوص دریافت کرده باشد اگر گزارشی دریافت کنیم مستلزم بررسی است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره اینکه تعداد طرحها و لوایحی که شورای نگهبان نسبت به آن درخواست رسیدگی و فرصت بیشتری کرده است، بیشتر شده است آیا علت خاصی دارد، گفت: خیر، ما امروز گزارش رسیدگی به ۱۵ طرح را اعلام کردیم که یکی از آنها بسیار مفصل بود و ۱۵۰ ماده داشت که ۸ جلسه ۴ ساعته را به خود اختصاص داد و به لحاظ زمانی، وقت زیادی را از ما گرفت و نوبت رسیدگی به طرحها به تاخیر میافتاد.
وی ادامه داد: اگر سالهای قبل به دلایل مختلف جلسات شورای نگهبان به حد نصاب نمیرسید و مواردی همچون بیماری یا فوت اعضای شورای نگهبان را داشتیم، اما امسال با قوت و به صورت مرتب جلسات برگزار شده و اعضا هم حضور دارند. اما حجم مصوبات کار را کمی طولانی تر کرده است.
سخنگوی شورای نگهبان در خصوص اینکه درباره اصلاح و بازنگری قانون اساسی اعلام نظرهای بسیاری از سوی چهرههای سیاسی منعکس شده است؛ موضع شورای نگهبان نسبت به اصلاح قانون اساسی چیست؟ عنوان کرد: ما معتقدیم که فرایند بازنگری در قانون اساسی پیشبینی شده و اگر ترتیبات قانونی طی شود، میتوان بازنگری را نسبت به قانون اساسی انجام داد. اگر بخواهیم سراغ این راهکار برویم باید از ظرفیتهای فعلی و حداکثری استفاده کنیم و این راه بسته نیست. کما اینکه قانون اساسی نیز این پیشبینی را داشته است و با آن ترتیبات اگر کار پیش برود، اصلاح و بازنگری قانون اساسی، قانونی است. طبیعتاً اعضای شورای نگهبان نظراتشان را اعلام خواهند کرد. منطق این است که اولویت را به صورت حداکثری برای اجرای قانون فعلی بگذاریم.
سخنگوی شورای نگهبان در رابطه با لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ و توصیه این شورا به نمایندگان گفت: بررسی بودجه سال ۱۴۰۱ هنوز در صحن مجلس آغاز نشده اما طبق روال پژوهشکده شورای نگهبان در حال بررسی موجود است و سعی میکند پا به پای مجلس پیش آید.
وی تاکید مرد: هنوز نظر رسمی و غیررسمی راجع به لایحه بودجه به مجلس ارائه نکردهایم و قائل به این نیستیم که به صورت پیشینی نکتهای را منتقل کنیم.
صحان نظیف درباره سرنوشت مصوبه واردات خودرو و آزادسازی قیمت بیان کرد: ما در مرحله آخر نسبت به مصوبه ساماندهی صنعت خودرو ایراد و اشکالی نداشتیم و ایراد هیئت نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را منعکس کردیم و الان موضوع را باید از مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری کرد.
وی درباره بودجه شرکتهای دولتی اظهار داشت: شرکتهای دولتی استقلالی دارند اما این به این معنا نیست که شفاف نباشند و بالاخره باید معلوم شود دخل و خرج آنها چگونه است و شورای نگهبان نسبت به آن حساسیتی دارد.
طحان نظیف در رابطه با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در سال ۱۴۰۲ گفت: مواردی که فرمودید باید از طرف مجری انتخابات یعنی وزارت کشور صورت گیرد اما شورای نگهبان هم با این موضوع موافق است مشروط به اینکه امنیت آرای مردم تضمین شود. ما در این زمینه اعلام آمادگی نیز میکنیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره مذاکرات وین گفت: هنوز که توافقی حاصل نشده تا توافقی حاصل نشود نمیتوان درمورد آن اظهارنظر کرد و ما باید متن توافق را ببینیم تا درمورد آن نظر دهیم.
وی در خصوص طرح صیانت از فضای مجازی و بررسی شورای نگهبان در رابطه با این طرح به لحاظ شکلی اظهار داشت: ترتیبات داخلی مجلس برعهده مجلس و براساس آییننامه مجلس است و ما در آن ترتیبات ورود نمیکنیم و کار ما از زمان دریافت مصوبه شروع میشود و ما متن را به لحاظ محتوای آن بررسی میکنیم.