خبرگزاری کار ایران

تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای بیماران کلیوی زلزله‌زده

asdasd
کد خبر : ۶۴۹۷۹۵

مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت بهداشت در واکنش به مطلب «۸ ماه پس از زلزله کرمانشاه؛ هشدار نسبت به وضعیت وخیم بیماران کلیوی زلزله‌زده/دستگاه الکتروشوک مرکز بهداشت سرپل‌ذهاب ۷ ماه خراب بود » توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ایلنا، در نامه ارسالی مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت بهداشت آمده‌است: تعداد کل بیماران دیالیزی که در تمام مناطق زلزله زده سرپل ذهاب، قصرشیرین، گیلانغرب، اسلام آباد غرب و جوانرود ساکن هستند، شامل ۱۳۷ نفر بوده و تعداد کل دستگاه های دیالیزی که به آنها خدمات رسانی می کنند، ۴۰ دستگاه است.

در خصوص موضوع خراب بودن الکتروشوک های مرکز بهداشت سرپل ذهاب قابل ذکر است که آمار خدمات رسانی به بیماران در بیمارستان راه اندازی شده سرپل ذهاب در خرداد ماه ۹۷ شامل ۱۲۸ عمل جراحی جنرال، ۴۸ سزارین، ۷۱ زایمان طبیعی، مراجعه ۱۱۷۰۰ بیمار اورژانس، ویزیت ۶۰۴۶ نفر توسط ۱۷ متخصص در درمانگاه و بستری ۹۳۱ نفر می باشد و پنج تخت سی سی یو و آی سی یو نیز در این بیمارستان خدمات رسانی می کنند؛ بنابراین با این حجم از خدمات ارائه شده، قطعا دستگاه الکتروشوک در آن بیمارستان فعال است.

 این بیمارستان به ظاهر صحرایی است، اما همه امکانات در آن وجود دارد و از لحاظ سرمایشی و گرمایش هیچ مشکلی ندارند و حدود ۶۴ تخت فعال در آن موجود است. بحث طی مسافت برای بیماران دیالیزی مربوط به دو سه هفته نخست وقوع زلزله بوده است که در آن زمان بیماران دیالیزی از طریق وسایل نقلیه ای که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تامین شده بود به نزدیک ترین محلی که دستگاه دیالیز وجود داشت منتقل می شدند و خدمات رسانی به آنها صورت می گرفت، اما از ۱۶ آذر ۹۶ در زمانی که بیمارستان مستقر شده است، دیگر نیازی برای طی این مسافت نیست.بنابراین کسانی که در مناطق زلزله زده به دیالیز نیاز دارند و یا بیماران کلیوی کمبود خاصی از نظر تجهیزات و ملزومات مصرفی و داروهای آنها وجود ندارد.

در خصوص وجود متخصص کلیه و اورولوژی  نیز  در هیچ یک از شهرهای کشور غیر از مراکز استان هایی که مرکز دانشگاهی دارند متخصص نفرولوژی وجود ندارد و نیاز و ضرورتی هم در این زمینه وجود ندارد چراکه بیماران کلیوی که خدمات خود را از دستگاه دریافت می کنند توسط متخصص داخلی و پزشک دوره دیده بیماران دیالیزی مراقبت می شوند و اگر هرگونه تغییر خاصی داشته باشند به مراکز تخصصی سطح سه معرفی می شوند و خدماتشان را از آنجا دریافت می کنند و بیماران کلیوی غیر از بیماران دیالیزی که پیوند کلیه شده‌اند مثل سایر شهرهای کشور و پیش از وقوع زلزله در بیمارستانی که پیوند آنها انجام شده است مراقبت‌های بعد از پیوند آنها که سال ها به طول می انجامد را دریافت می کنند. همچنین اگر این بیماران نیاز به مشاوره با متخصص را داشته باشند در مرکز استان وجود دارند.

وزارت بهداشت در این زلزله نگاه ویژه ای به بیماران کلیوی داشته و سه روز بعد از وقوع زلزله یک تیم تخصصی و فوق تخصصی در مناطق زلزله زده حاضر شدند تا افرادی که ممکن بود به دلیل کم شدن مایعات بدنشان آسیبی به کلیه آنها وارد شود و مشکل کلیوی به اسم سندروم Crush پیدا کنند را تحت نظر و درمان قرار بدهند. در این بین ۱۲۰ نفر را که تصور می شد این علائم را داشتند و ممکن بود در اثر آوار آسیب کلیوی دیده باشند تحت نظر قرار گرفتند و آزمایشات آنها انجام شد که از این ۱۲۰ نفر ۱۲ نفر با توجه به آزمایشاتشان مشکوک به آسیب شناخته شدند که در نهایت از این ۱۲ نفر فقط یک نفر از آنها یک نوبت به دیالیز نیاز داشت که طی این یک جلسه دیالیز مشکل وی نیز بر طرف شد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز