خبرگزاری کار ایران

صلیب سرخ اعلام کرد:

حمله به بیماران و درمان‌گران در برخی کشورها ادامه دارد

کد خبر : ۱۵۸۲۰۹

«براساس اعلام صلیب سرخ جهانی در سال ۲۰۱۳ میلادی یکهزار و ۸۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی در اثر ایجاد حوادثخشونت آمیز مورد صدمه قرار گرفته‌اند.»

کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد: حمله به بیماران و پرسنل درمانی در برخی کشورهای جهان همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایلنا به نقل از دفتر نمایندگی کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران، صلیب سرخ جهانی به مناسبت هفتم آوریل، روز جهانی بهداشت، گزارشی را درباره «حوادثخشونت آمیزی که ارائه مراقبت‌های درمانی را تحت تأثیر قرار می‌دهند» تهیه کرده که شمار زیادی از پرونده‌های در این خصوص نشان دهنده این موضوع است که حمله به افرادی که به مراقبت‌های درمانی نیازمندند یا افرادی که این خدمات را ارائه می‌دهند همچنان ادامه دارد.

براساس اعلام صلیب سرخ جهانی در سال ۲۰۱۳ میلادی یکهزار و ۸۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی در اثر ایجاد حوادثخشونت آمیز مورد صدمه قرار گرفته‌اند.

بنابر اعلام این نهاد بین‌المللی، ارائه مراقبت‌های درمانی همانند دو سال گذشته پر خطر باقی مانده است.

این گزارش می‌افزاید: چنین حملاتی، به انواع کمتر شناخته شده حوادثهمچون افراد مسلحی که با ورود قهری به داخل بیمارستان‌ها ارایه خدمات درمانی را مختل می‌کنند یا اعمال خشونت جنسی علیه پرسنل درمانی اشاره مستقیم می‌کند.

رییس پروژه مراقبت‌های درمانی در معرض خطر که توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ هدایت می‌شود، در خصوص خطرات پیش روی خدمات مراقبت‌های درمانی می‌گوید: گزارش‌های رسانه‌ای تنها به خشونت‌هایی اشاره می‌کنند که ارائه خدمات درمانی را در تعداد معدودی از کشورهای جنگ زده همانند سوریه تحت تأثیر قرار می‌دهند.

«پی یر ژانتی» می‌افزاید: هرچند گزارش تهیه شده توسط کمیته بین المللی صلیب سرخ بیانگر آن است که در کشورهای دیگر نیز خشونت اتفاق می‌افتد، بنابراین ضرورت دارد تا دولت‌ها، نیروهای مسلح و جامعه درمانی تلاش خود را انجام دهند تا ارائه مراقبت‌های درمانی در سراسر جهان ایمن‌تر شود.

گزارش یادشده بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از یکهزار و ۸۰۹ حادثه واقع شده در ۲۳ کشور طی سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ است که در آن‌ها علیه بیماران، پرسنل درمانی، آمبولانس‌ها یا امکانات درمانی اعمال خشونت شده است.

این نخستین باری است که گزارشی از این نوع بر اساس تعداد زیادی از حوادثاین چنین تهیه می‌شود که این امر بوضوح گویای آن است که شرایط بهبود نیافته است و به کرات امکانات درمانی هدف حمله قرار می‌گیرند و با بیماران رفتار نادرست شده یا حتی کشته می‌شوند.

حمله به مراکز درمانی یا در داخل آن‌ها، ۴۰ درصد از کل حوادثتأیید شده را تشکیل می‌دهند که در بسیاری از موارد، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی بمباران شده‌اند، مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند یا به غارت رفته‌اند که اغلب به خسارت‌های گسترده‌ای منجر شده‌اند.

در بعضی از حوادث، گروه‌های مسلح نظامی و شبه نظامی با آزار و اذیت پرسنل درمانی و مانع شدن آن‌ها از مداوای مجروحان باعثشده‌اند که این گروه‌های درمانی وادار به زیر پاگذاشتن اخلاق پزشکی شوند و با تهدید آن‌ها را هدف مستقیم حملات از جمله کشتار، آدم ربایی و نظایر آن قرار داده‌اند.

دستیار هماهنگ کننده امور درمانی کمیته بین المللی صلیب سرخ در بانگی می‌گوید: توسط مردان مسلح مورد تهدید قرار گرفتیم که اصرار داشتند وارد ماشین ما شوند و ما را مجبور کنند که آن‌ها را به جایی که می‌خواستند ببریم، هنگامی که تلاش کردیم تا کارمان را برای آن‌ها توضیح دهیم، عصبانی شدند و ما را با کارد و تفنگ تهدید کردند.

«لیانا کاکسا» ادامه داد: پیامدهای غیرمستقیم تهدید علیه پرسنل درمانی که ممکن است کل جامعه را بدون خدمات مراقبت درمانی بگذارد، دست کم شبیه هرشکلی از اعمال مستقیم خشونت، موضوعی جدی است.

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز