خبرگزاری کار ایران

شفاف‌سازی تنها راه مبارزه با فساد

asdasd
کد خبر : ۵۸۷۳۸۸

فسادپذیری سیستم اقتصادی به‌گونه‌ای است که می‌توان یکی از دلایل اعتراضات اخیر مردم را به آن نسبت داد

علی نجفی توانا – رئیس سابق کانون وکلا- در جهان اقتصاد نوشت: فاضل خداداد‌ها، مه‌آفرید‌ها، بابک‌زنجانی‌ها و ده‌ها فرد دیگر که در سیستم اقتصادی ایران دست به اقدامات فساد بر انگیز زده‌اند، شاید تنها گوشه‌ای از موارد مفسده برانگیزی باشد که این روزها شاهد افشا شدن آن هستیم.

زمانی که احترام به قانون و اجرای آن توسط برخی از دولت‌مردان درطول سه دهه اخیر نادیده انگاشته شد، باید امروز شاهد افزایش مقدار فساد‌های مختلف درجامعه باشیم.

راه‌های مختلفی برای مقابله با فساد وجود دارد، از روش‌های مقابله با رشد فساد تعریف شق‌های مختلف بروز این پدیده است.

در جامعه‌ای به‌رغم سابقه حدود ۱۰۰ ساله حاکمیت قانون، پدیده رانت اقتصادی و سیاسی هنوز از نظر قانونی‌تعریف نشده، در آن جامعه باید شاهد نوعی حرام‌خواری سیاسی واقتصادی باشیم.

یکی‌دیگر از روش‌های مقابله با فساد اقتصادی در ایران شفاف سازی است. کشورما به لحاظ شفافیت در مکان خوبی در بین کشورهای دنیا قرار ندارد.

جایگاهی که مناسب ملت ایران  نیست. مسلما یکی جلوه‌های دموکراسی، بهره وری و برخورداری مساوی از موقعیت‌هاست.

این موقعیت‌ها زمانی در دسترس همگان خواهد بود که شهروندان اطلاعات و داده‌های مربوط به آن را به صورت یکسان دراختیار داشته باشند.

زمانی که به بررسی رانت اطلاعاتی و ارتباطی می‌پردازیم، در واقع مراد این است که این اطلاعات قبل از اینکه دراختیار مردم که صاحبان اصلی آن هستند، قرار بگیرد توسط عده‌ای خاص مصادره می‌شود و قبل از اینکه دیگران اطلاع پیدا کننده این افراد  با این اطلاعات به بهره‌مندی‌های غیر‌اخلاقی و ضد مردمی دست می‌یابند و یا اشخاصی که دارای مسئولیت‌های بالا درکشور هستند، باپیداکردن هم‌ مهم نظران به خود با دادن امتیاز و رابطه سالاری امتیاز متقابلی می‌گیرند و این نوعی رانت ارتباطی است.

در دنیا مسئولین این نوع اطلاعات و ارتباطات را  امانت تلقی می‌کنند. فرزند رئیس جمهور فرانسه در دهه ۸۰ به عنوان پیمانکار با نهادی دولتی قراردادی بسته بود و مفاد آن را اجرا کرد. اما به صرف اینکه فرزند رئیس جمهور بوده او را به محاکمه می‌کشند تا نکند از ارتباط پدر فرزندی با بالاترین مقام اجرایی کشور سوء استفاده کرده‌باشد.

دوست رئیس جمهورکره جنوبی صرفا به‌دلیل دوستی با اینکه وظایف محوله را به‌خوبی انجام داده بود، اماچون صرفا امتیازی درجهت واگذاری یک‌پیمان در رابطه با او مورد عمل قرارگرفت.

این شخص و خود رئیس جمهور به محاکمه کشیده شده‌اند. واقعیت آن است که کشورهای غیرمسلمان در این زمینه از ما مسلمان‌تر عمل‌می‌کنند و نمی‌گذارند افرادی با ظاهری آراسته و متدین و اما در عمل  فاسد و نادرست و خیانت کار برگرده مردم، ناجوانمردانه سوار شده و سوء استفاده کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز