۲۹ ژوئیه روز لازانیا است

هر سال در تاریخ ۲۹ ژوئیه، دوستداران غذا در سراسر جهان روزی را به یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای ایتالیایی، یعنی لازانیا، اختصاص میدهند. "روز ملی لازانیا" فرصتی است برای قدردانی از این شاهکار لایهلایه از پاستا، سس، پنیر و مواد متنوع دیگر که سالهاست جای خود را در سفرههای خانوادهها باز کرده است.
تاریخچه لازانیا: از یونان باستان تا ایتالیای مدرن
ریشههای لازانیا به دوران باستان بازمیگردد. واژه "لازانیا" از کلمه یونانی "لاگانون" (Laganon) گرفته شده که به اولین فرم شناختهشده پاستا اشاره دارد. رومیها نیز غذایی مشابه به نام "لازانوم" (Lasanum) داشتند. اما این در ایتالیا بود که لازانیا شکل امروزی خود را پیدا کرد. شهر ناپل در منطقه کامپانیا، اغلب به عنوان زادگاه لازانیای مدرن شناخته میشود. اولین دستور پخت لازانیا در قرون وسطی در کتاب آشپزی ایتالیایی "لیبر ده کوکینا" (Liber de Coquina) یافت شده است.
در طول قرنها، لازانیا تکامل یافت و تغییرات زیادی را تجربه کرد. در قرن ۱۹ میلادی، مهاجران ایتالیایی این غذای خوشمزه را با خود به ایالات متحده آمریکا بردند و به این ترتیب، لازانیا به یک غذای جهانی تبدیل شد.
انواع لازانیا و خلاقیت در پخت
یکی از دلایل محبوبیت لازانیا، تنوع بینظیر آن است. در حالی که لازانیای کلاسیک اغلب با سس راگو (گوشت)، سس بشامل و پنیر موزارلا و پارمزان تهیه میشود، نسخههای گوناگونی از آن در مناطق مختلف ایتالیا و سراسر جهان وجود دارد. برخی از محبوبترین انواع عبارتند از:
لازانیای بولونیز: با سس گوشت غلیظ و پنیر.
لازانیای سبزیجات: با انواع سبزیجات تازه مانند اسفناج، قارچ، کدو سبز و بادمجان.
لازانیای غذای دریایی: با میگو، ماهی یا سایر غذاهای دریایی.
لازانیای یونانی (پاستیچیو): با پاستای پنه، گوشت چرخکرده، سس بشامل و دارچین.
هر کسی میتواند با خلاقیت خود، مواد دلخواه را به لازانیا اضافه کرده و طعم و بافت منحصربهفردی ایجاد کند. از ادویهجات معطر تا انواع پنیرها، امکانات بیحد و حصری برای سفارشیسازی این غذا وجود دارد.