غذای پادشاهان مغول؛ هر پرس یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان/ هزینه خانواده ۴ نفره در یک رستوران لاکچری ۱۰ میلیون تومان می شود

این روزها که رستوران به محل دورهم نشینی و کندن از خانه تبدیل شده است، یک خانواده چهار نفره در یک وعده چقدر باید برای رستوران پول بدهد و درواقع این تفریح برای خانوادههای تهرانی چقدر خرج برمیدارد؟
اگر شبانه به بعضی خیابانهای تهران سر بزنید شلوغی غذاخوریها به وضوح مشخص است که میتواند بیانگر این نکته باشد که تهران تفریح شبانه چندانی ندارد و بیشتر مردم به کافه و رستورانگردی رو میآورند.
رستورانها هم البته دستههای مختلف دارند و از قیمت متوسط تا لاکچریها را شامل میشوند.
رستورانها بسته به خیابانی که در آن واقع شدهاند، کیفیت غذا و مشتریهایشان، منوهای مخصوص به خود را دارند. بیشتر رستورانها یا فست فود سرو میکنند یا غذاهای ایرانی یا غیرایرانی. با این حال رستورانهایی هم هستند که هر دو نوع غذا را در منوی خود دارند و بعضی رستورانها هم چند شعبه با تنوع غذایی متفاوت دارند.
اما این روزها که رستوران به محل دورهم نشینی و کندن از خانه تبدیل شده است، یک خانواده چهار نفره در یک وعده چقدر باید برای رستوران پول بدهد و درواقع این تفریح برای خانوادههای تهرانی چقدر خرج برمیدارد؟
یک میز چهار نفره با غذاهای لاکچری
رستورانها و غذاخوریهای تهران را میتوان به سه دسته لوکس، متوسط و ارزانقیمتتر تقسیم کرد.
بعضی رستورانها در تهران فضاهای لوکسی دارند، گاهی غذاهای متفاوتی سرو میکنند یا اینکه غذاها را با به صورت متفاوت و لاکچری نامگذاری میکنند.
این رستورانها معمولا در مناطق مرفهنشین شهر واقعند. یک پرس غذا در آنها بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد و گاهی تا دو میلیون تومان هم میرسد.
مثلا یک جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور در یک رستوران یک میلیون و ۲۷ هزار تومان قیمت دارد. این رستوران غذاهای خاص هم دارد. برای مثال غذایی به نام «شاهی قورمه» در منوی این رستوران با عنوان غذای مخصوص پادشاهان مغول آورده شده که شامل تکههای گوشت است و یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان قیمت خورده است. یک بشقاب میگو تندوری هم دو میلیون و ۱۷۴ هزار تومان قیمت دارد.
حتی غذاهای سادهتر هم در این رستوران قیمت بالایی دارند. غذایی به نام «تخم مرغ بریانی» که همان نیمرو و برنج ساده با کمی تزیین از خلال بادام و پسته است، در منوی این رستوران ۵۱۲ هزار تومان آورده شده. اینجا برای خوردن ماست و خیار به سبک هندی هم باید ۳۰۲ هزار تومان پول بدهید.
قیمت یک کاسه سوپ بیشتر از ۳۰۰ هزار تومان است و سالاد فصل هم ۵۸۰ هزار تومان قیمت خورده. یک بطری بزرگ آب انگور بدون الکل هم ۸۵۰ هزار تومان است.
با این حساب غذا خوردن در این رستوران برای یک خانواده چهار نفره حدود ده میلیون تومان در یک وعده آب میخورد. اگر فرض کنیم یک خانواده دو پرس جوجه بیاستخوان کباب شده در تنور، یک پرس شاهی قورمه، یک بشقاب میگو تندوری به همراه دو سالاد فصل و چهار کاسه سوپ و یک نوشیدنی آب انگور سفارش بدهند، باید نزدیک به ۹ میلیون تومان فاکتور پرداخت کنند. این ارقام بدون محاسبه مالیات بر ارزش افزوده است و در بعضی از رستورانها درصدی از فاکتور هم به عنوان مالیات اضافه میشود.
فستفود لاکچری چند؟
در میان فستفودهای لاکچری هم قیمتها خیلی کمتر از این نیست. فست فود «س» در یکی از خیابانهای شمال شهر تهران که منطقه مرفهنشین است، فست فود و غذاهای ایتالیایی سرو میکند.
بشقابی با ۵ عدد شاه میگو و سس مخصوص و سبزیجات فصل یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد. استیک سالمون و سیبزمینی سرخ شده و سبزیجات فصل هم یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان قیمتگذاری شده.
برای بشقاب سبزیجات شامل کلم بروکلی، کلم سفید، هویج، لوبیا، ذرت، لیمو ترش، سیب زمینی، اسفناج، کرفس و گوجه گیلاسی هم باید ۴۸۹ هزار تومان پول پرداخت کنید.
همبرگر مخصوص با سس قارچ هم ۶۲۹ هزار تومان است. همبرگر کلاسیک شامل گوشت چرخ کرده گوسفندی و گوساله روز هم ۵۵۹ هزار تومان قیمت خورده است.
پیتزاها هم در این مجموعه بین ۴۴۹ تا ۶۷۹ هزار تومان قیمت دارند. ساندویچها هم بین ۴۱۲ تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته میشود. لیموناد و نوشیدنی مخصوص هم هر کدام ۱۶۵ هزار تومان قیمت دارد.
بنابراین اگر یک خانواده چهار نفره در این رستوران برای مثال یک بشقاب شاه میگو، یک همبرگر مخصوص، یک پیتزای مخصوص و یک ساندویچ و یک بشقاب سبزیجات به عنوان سالاد و دو نوشیدنی سفارش بدهند، فاکتور آنها حدود ۴ میلیون تومان برای یک وعده خواهد بود.