طرز تهیه خورش ریحان مخصوص به 3 روش متفاوت
اگر میخواهید یک خورش جدید خوشمزه با طعم جدید را امتحان کنید ، خورش ریحان گزینه خوب و راحتی است.
به گزارش ایلنا، خورش ریحان یک خورش خوشمزه و متفاوت است که ارزش امتحان کردن را دارد. اگر میخواهید یک خورش جدید را امتحان کنید، خورش ریحان گزینه خوبی برای شماست. پخت این خورش بسیار راحت است و به علاوه می توانید متناسب با سلیقه خودتان خورش ریحان را با گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بپزید و حتی از بادمجان در کنار خورش استفاده نمایید.
خورش ریحان
مواد لازم خورش ریحان
|
گوشت گوسفندی |
۳۰۰ گرم |
|
پیاز |
۱ عدد |
|
رب نارنج |
۱ قاشق غذاخوری |
|
ریحان |
۳۰۰ گرم |
|
نعناع |
۱۰۰ گرم |
|
تره |
۱۰۰ گرم |
|
گشنیز و جعفری |
۴۰۰ گرم |
|
برنج |
۴ پیمانه |
|
زعفران دم کرده |
۲ قاشق غذاخوری |
|
نمک و فلفل سیاه |
به مقدار کافی |
|
زردچوبه و روغن |
به مقدار کافی |
طرز تهیه خورش ریحان
برای شروع پخت خورش ریحان خوشمزه ، پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
کمی روغن حیوانی در قابلمه ریخته و گوشت را که به صورت قیمه ای تکه شده درروغن حیوان تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
فلفل زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت بزنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و 2 ساعت و نیم اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزی ها را تفت دهید تا آبش کشیده شود. کمی روغن به سبزی ها اضافه کرده و سرخشان کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیوفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیسانده اید را در در قابلمه ای دیگر ریخته و 2.5 برابر آب و نمک اضافه کنید و بپزید.
وقتی آب برنج کشیده شد ، کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا حرارت ملایم برنج دم بکشد.
خورش ریحان و بادمجان
مواد لازم خورش ریحان و بادمجان
|
ران گوسفند یا گوساله |
۴۰۰ گرم |
|
روغن مایع |
به مقدار لازم |
|
پیاز نگینی خردشده |
۱ عدد |
|
زردچوبه |
۱ قاشق چای خوری |
|
سبزی خردشده |
۵۰۰ گرم |
|
آب لیمو ترش تازه |
۲ قاشق غذا خوری |
|
بادمجان |
۴ عدد |
|
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
سبزی خورش ریحان را خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود سپس سرخ کنید و کناری بگذارید.
پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید تا رنگش روشن شود ، گوشت خرد شده را اضافه کرده و رویش زردچوبه و فلفل بپاشید و گوشت را تفت دهید تا رنگش تغییر کن.
سبزی سرخ شده را اضافه کرده مخلوط کنید.
به مقدار لازم آب گرم به خورش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و به روغن بیوفتد.
بادمجان ها را پوست بگیرید و نمک بزنید تا تلخی شان گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و سرخ کنی.
یک ربع مانده به آخر پخت خورش ، نمک و آبلیمو و بادمجان را اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید بادمجان را هنگام سرو روی ظرف خورش بگذارید.
خورش ریحان با مرغ
مواد لازم خورش ریحان با مرغ
|
مرغ |
4 تکه |
|
بادمجان |
4 عدد |
|
پیاز متوسط |
1 عدد |
|
ریحان |
200 گرم |
|
گشنیز |
100 گرم |
|
جعفری |
100 گرم |
|
نعنا |
50 گرم |
|
تره |
50 گرم |
|
آب لیموترش تازه یا آب نارنج |
2 قاشق سوپ خوری |
|
زعفران دم کرده |
3 قاشق غذا خوری |
|
نمک |
1 قاشق مربا خوری |
|
فلفل سیاه |
1 قاشق چای خوری |
|
زردچوبه |
1 قاشق چای خوری |
پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
تکه های مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش عوض شود.
زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده مخلوط کنید.
سبزی خورش ریحان را خرد کرده و در تابه ای دیگر 5 دقیقه تفت دهید و به مرغ اضافه کنید.
2 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید و حدود 40 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
در صورت تمایل به استفاده از بادمجان در خوش ، بادمجان ها را پوست گرفته و حلقه کنید و سرخ کنید.
20 دقیقه قبل از اتمام پخت ، نمک را اضافه کنید.
10 دقیقه آخر آب لیموترش یا آب نارنج اضافه کنید.
وقتی خورش جا افتاد ، شعله را خامش کنید و زعفران دم کرده را اضافه نمایید و خورش را در بشقاب بکشید و بادمجان سرخ شده را دورش بچینید.
منبع:بیتوته