محزون:
انباشت خشکبار در انبارها/ الزام بر بازنگری سهمیهبندی ارزی

شرکت بازرگانی پارس محزون یکی از شرکتهای عضو انجمن خشکبار و ادویه ایران است، که فعالیت خود را از سال ۱۳۶۰ آغاز کرده است و به عنوان یکی از بازیگران اصلی در عرصه تجارت و بازرگانی کشور شناخته میشود. این شرکت با هدف تأمین نیازهای بازار و ارائه کالاهای با کیفیت به مشتریان، در تلاش است تا با چالشهای موجود در این حوزه مقابله کند.
ناصر محزون، فعال صنف خشکبار در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص چالشهای حوزه خشکبار اظهار کرد: یکی از عمده مشکلاتی که شرکت بازرگانی «محزون» و سایر تجار و بازرگانان با آن مواجه هستند، به مجوزهای لازم برای ثبت سفارش و تخصیص ارز برمیگردد که هر یک از این مراحل با چالشهای خاص خود همراه است که این امر میتواند روند فعالیتهای تجاری را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.
سیاستهای اشتباه مسئولین در خصوص سهمیهبندی واردات
وی افزود: بیشترین مشکل ما به سهمیهبندی در حوزه ارزی برمیگردد که به هیچ وجه قابل قبول نیست چرا که این سیاست باعث میشود بسیاری از تجار و بازرگانان اقدام به دریافت سهمیه ارزی کنند و کالاها را وارد انبار کنند، در حالی که مشتری هم برای این کالا وجود ندارد.
محزون در رابطه با سهمیهبندی واردات از سوی وزرات جهاد کشاورزی تصریح کرد: سال گذشته نیز ما این روند را تجربه کردهایم، اما هیچکس به طور معقول اقدام به واردات کالا نکرد. در حال حاضر اغلب بازرگانان با مشکل مازاد کالا در انبارهای خود مواجه هستند. وزارت جهاد کشاورزی نیز مجدداً در سوم خرداد ماه سال جاری سهمیهبندیها را اعلام کرده است که به نظر میرسد این روش کاملا اشتباه است و باید به سمت توجه به میزان عرضه و تقاضا حرکت کنیم و اهتمام بیشتری به این مسئله بورزیم.
طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز
وی همچنین به مسئله تخصیص ارز اشاره کرد و گفت: طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز نیز یکی دیگر از مشکلات اساسی ماست و این فرآیند معمولاً ۴ تا ۵ ماه طول میکشد و در این مدت، زمان ثبت سفارشات به پایان میرسد و این موضوع برای بازرگانان مشکلات جدی ایجاد میکند. مسئولین باید توجه ویژهای به این مسائل داشته باشند و درک کنند که چه اشتباهاتی در این زمینه صورت میگیرد.
محزون گفت: دولت باید ارز کشور را به کالاهایی که نیاز کشور است و کالاهای استراتژیک تخصیص دهد و بر این مسئله نظارت کند تا بتواند به بهبود وضعیت بازرگانی و تجارت در کشور کمک کند.