خبرگزاری کار ایران

مطهرنیا در گفت‌وگو با ایلنا بررسی کرد:

دلایل اذعان زلنسکی به کاهش روند ضدحمله علیه روسیه/ علت عدم تمایل ناتو به عضویت اوکراین

asdasd
کد خبر : ۱۳۷۵۱۶۶

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: رئیس‌جمهوری اوکراین به دنبال آن است تا به همه بگوید که علیه روسیه به دنبال یک اقدام گسترده است و در سوی دیگر خواهان حمایت غرب می‌شود.

«مهدی مطهرنیا» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تأکید رئیس‌جمهوری اوکراین بر کُند شدن روند ضدحمله علیه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: باید توجه داشته باشیم که زلنسکی نه به عنوان یک رئیس‌جمهور بلکه به عنوان رهبر یک گروه چریکی سخن می‌گوید. او سابقه مشخصی در در امر سیاست ندارد، اما به خوبی می‌تواند افکار عمومی اوکراین را هدایت و به نفع خود قبضه کند. او در شرایط فعلی به صورتی عمل کرده که اصولاً در حال مخابره پیام‌های مشخص است. در وضعیت کنونی زلنسکی از کاهش سرعت روند ضد حمله علیه روسیه سخن می‌گوید که به نظرم باید آن را یک اعلان بزرگ علیه مسکو دانست. به این معنی که وی می‌خواهد بگوید علیه روسیه در حالت ضد حمله قرار دارد و حالا هم به سمتی رفته که نشان می‌دهد اوضاع کمی نسبت به گذشته روند کاهشی داشته است.

وی ادامه داد: بر همین اساس معتقدم رئیس جمهوری اوکراین به دنبال آن است تا با این سخنان صراحتاً اعلام کند که باید مجدداً از سوی غرب حمایت شود. برخی‌ها معتقدند که کُند شدن روند ضد حمله اوکراین علیه روسیه یک امر مطلق است اما باید متوجه باشیم که این یک موضوع نسبی به حساب می‌آید. سوال این است که آیا روند تحرکات اوکراین نسبت به گذشته کمی بهتر شده یا اینکه کی‌یف نتوانسته آنگونه که می‌گوید پیشروی کند؟ به صورت کلی تحلیل دستاوردهای اوکراین در مواجهه نظامی با روسیه کمی دشوار است اما زلنسکی به دنبال آن است تا با استفاده از واژه ضد حمله به همه بگوید که علیه روسیه به دنبال یک اقدام گسترده و چند ضلعی است و در سوی دیگر می‌خواهد بگوید که تا به اینجای کار پیش آمده و حالا باید از او حمایت شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: سخنان زلنسکی به نوعی نشان می‌دهد که اوکراین به دنبال تأثیرگذاری بر حمایت غرب از خود است و این در حالیست که قرار است نشست ناتو برگزار شود و در آستانه این نشست بسیاری معتقدند که این نهاد غربی چندان به عضویت اوکراین در ناتو علاقه ندارد. به یاد داریم که مقام‌های اوکراین در همان ابتدای درگیری با روسیه اعلام کرده بودند که به اتحادیه اروپا می‌پیوندند اما می‌توانند درخواست پیوستن به ناتو را پس بگیرند. اوکراین در شرایط کنونی بارها اعلام کرده که پیوستن به ناتو برای آنها بسیار مهم است اما به نظر می‌رسد که غرب خواهان ورود این کشور به ناتو نیست. بر همین اساس دو برگ برنده روی میز قرار می‌گیرد. برگ نخست برای اوکراین است تا مردم اروپا را متوجه وضعیت فعلی خود کند و دومین برگ برای ناتو خواهد بود که سعی می‌کند از اصطکاک به وجود آمده میان اوکراین و روسیه به نفع خود استفاده کند و نگذارد شرایط از دست آنها خارج شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به همین جهت وقتی کی‌یف اعلام می‌کند غرب آنگونه که باید از اوکراین حمایت نمی‌کند، در اصل به دنبال آن است که واشنگتن و سایر شرکای وی را تحریک کند. به هر تقدیر باید اوکراین هر سناریویی را روی میز داشته باشد. ممکن است که چندی دیگر نیروهای واگنر در بلاروس جبهه جدیدی را علیه اوکراین باز کنند و در امتداد آن احتمال دارد که جنگ به بلاروس کشیده شود. در این صورت کشورهای غربی مجبور می‌شوند که وارد این سناریو شوند و در نهایت هزینه‌های زیادی برای آنها به وجود خواهد آمد. لذا ریسک جنگ برای بلاروس و روسیه را نباید از نظر دور دانست و به همین جهت عکس‌العمل در این خصوص تا این حد می‌تواند سنگین باشد که یکباره هزینه‌های اقتصادی کلان به اروپا تحمیل شود و در آنجاست که تورم افسارگسیخته فعلی هم به بالاترین حد خود خواهد رسید و افزایش هزینه‌های جنگ برای اروپا بسیار خطرناک خواهد بود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز