خبرگزاری کار ایران

نماینده مردم رفسنجان در گفت‌وگو با ایلنا:

همه خط قرمزها را زیر پا گذاشتیم / برداشت 115درصدی از سفره‌های آب زیرزمینی / علاوه بر آب‌، خاک را هم نابود کردیم

asdasd
کد خبر : ۶۴۶۷۵۰

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 95 درصد آب مصرفی در کشور ما آب کشاورزی است و فقط 2.5 درصد به مصرف شرب می‌رسد که در تامین همین میزان آب شرب نیز دچار مشکل هستیم و بدترین شرایط را داریم.بسیاری از روستاها یک ماه است که با تانکر آبرسانی می‌شوند که تا میانه شهریور هم این وضعیت ادامه خواهد داشت.

احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره وضعیت آب استان کرمان اظهار داشت: در حال حاضر تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌ها از شاخ آفریقا تا شرق آسیا کشیده شده و کشور ما هم که در مدار 30 درجه قرار گرفته از این قاعده مستثنی نیست.

وی گفت: در چند سال اخیر بارش‌ها و نزولات کاهش یافته و باید گفت که شهرستان رفسنجان در آینده نسبت به آسیب‌های خشکسالی پیش‌تاز خواهد بود.

انارکی محمدی افزود: در حال حاضر علاوه بر خشکسالی موضوع حفاظت از خاک نیز مطرح است، خاک در بسیاری از مناطقی که دچار خشکسالی شده در حال از بین رفتن است، حفره‌های زیرزمینی خاک حالت کامپکت شده و بسته می‌شود. اگر آبی هم باشد، نمی‌توانیم از بسترهای زیرزمینی برداشت داشته باشیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد:  کشورهای پرآب و سبز دنیا در صورت مصرف  20 درصد از آب زیرزمینی خود، خط قرمز و بحران اعلام می‌کنند و کشورهایی که در مناطق خشک واقعند تا 40 درصد اجازه دارند از آب‌های زیرزمینی برداشت داشته باشند، کشور ما جزء 40 درصدی‌ها بوده اما می‌بینیم که امروزه در کل کشور 115 درصد از آب زیرزمینی را برداشت کرده‌ایم.

وی بیان کرد: 95 درصد آب مصرفی در کشور ما آب کشاورزی است و فقط 2.5 درصد به مصرف شرب می‌رسد که در تامین همین میزان آب شرب نیز دچار مشکل هستیم و بدترین شرایط را داریم.

انارکی درباره تاثیر بارور کردن ابرها نیز گفت: با توجه به اینکه بارور کردن ابرها با همه هزینه‌هایی که دارد تنها 3 درصد در کل بارندگی تاثیر دارد، نمی‌تواند روش مناسبی برای تامین آب مورد نیاز کشور باشد.

وی با اشاره به وضعیت آب شهرستان رفسنجان خاطرنشان کرد: ما در سطح این شهرستان فقط 2 مخزن داریم که تعریف آب آشامیدنی را دارد و بقیه آب سنگین و با آرسنیک، شوری و EC بالا است و کیفیت آن از سطح استاندارد جهانی و حتی کشوری پایین‌تر است.

این نماینده مجلس یادآور شد: با این وضعیت ما در زمینه آب بهداشتی مشکل داریم بسیاری از روستاها یک ماه است که با تانکر آبرسانی می‌شوند که تا میانه شهریور هم این وضعیت ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز