خبرگزاری کار ایران

وزیر نیرو در جمع خبرنگاران:

امضای تفاهمنامه با صنایع برای جبران کمبود برق در شرایط اضطراری/ تعرفه پرمصرف‌ها افزایش می‌یابد

چیت چیان در خصوص قوانینی که در حوزه برخورد با پرمصرف‌ها وجود دارد، گفت: قوانین و مقرراتی مدتی است که در این زمینه تدوین شده و هر چه میزان مصرف افزایش پیدا کند تعرفه‌ها نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در حاشیه جلسه مدیریت پیک مصرف برق در سال 95 در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به این‌که میزان مصرف برق در فصول مختلف متفاوت است و بیشترین مصرف در فصل تابستان صورت می‌گیرد، لذا تدابیری را برای گذر از بحران خاموشی در تابستان در نظر گرفته‌ایم که مهم‌ترین آنها توجه به مدیریت مصرف است.

وی با اشاره به اینکه پیک مصرف برق در کشور تیر ومرداد ماه است، افزود: صنعت برق ناچار است تمام تمهیدات لازم را برای گذر پیک به کار بگیرد تا دچار کمبود برق نشده و مردم نیز با اطمینان از برق مورد نیاز خود استفاده کنند.

چیت چیان با اشاره به اقدامات صورت گرفته جهت گذار از پیک مصرف برق اظهار داشت: تمام تلاش ما این است تا چند واحد نیروگاهی که جدیدا ساخته شده قبل از وقوع پیک وارد مدار شود و ما بتوانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم.

وی با اشاره به دیگر تدابیر اتخاذ شده در زیمنه عبور از پیک مصرف تصریح کرد: با مصرف‌کنندگان بزرگ برق همچون صنایع تفاهم‌نامه‌ای امضا کردیم تا در صورت کمبود ظرفیت تولید برق از این مجموعه ها برای تامین برق مورد نیاز کمک بگیریم و در این راستا آیین‌نامه ویژه‌ای در نظر گرفته شده و آن اینکه کارخانجات می‌توانند میزان مصرف برق خود را در زمان پیک کاهش و در ساعات دیگر افزایش دهند.

وزیر نیرو در ادامه  گفت: همچنین در نظر داریم عمده موسسات بزرگ مانند کارخانجات، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، مجتمع‌های تجاری که ظرفیت‌های تولید برق اضطراری دارند را به کار بگیریم.

وی با بیان این‌که در حال حاضر 3000 مگاوات ظرفیت دیزل‌ تولید برق اضطراری در کشور وجود دارد، اظهار داشت: آیین‌نامه‌ای به همین منظور تدوین و ابلاغ شده تا کسانی که چنین ظرفیت‌هایی دارند در زمان نیاز این ظرفیت‌ها را به مدار آورند و وزارت نیرو نیز در قبال این کار مبلغ خوبی را پرداخت کند.

چیت چیان با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف به عنوان مهم‌ترین راهکار وزارت نیرو برای دورزدن خاموشی گفت: مدیریت مصرف جزو یکی از برنامه‌ها و راهکارهایی است که وزارت نیرو به شدت به آن تاکید دارد و هدف این است که مردم با کنترل میزان مصرف خود در تامین برق مورد نیاز همکاری لازم را داشته باشند.

وی از آمادگی تمام نیروگاه‌های موجود برای تولید حداکثری برق در فصل تابستان بعنوان یکی‌دیگر از نکات مورد توجه وزارت نیرو یاد کرد و افزود: تمام برنامه‌هایی که برای توسعه در نظر گرفته شده باید قبل از وقوع پیک سال تحقق پیدا کند تا محدودیت ظرفیت انتقال و توزیع موجب خاموشی نشود.

چیت‌چیان با ابراز امیدواری نسبت به این مساله که تابستان بدون خاموشی سپری خواهد شد، گفت: امیدواریم با هوشمندی تمام عوامل و شرکت برق و همچنین با همکاری مردم بتوانیم تابستانی خوب و عاری از خاموشی داشته باشیم.

وی در خصوص ظرفیت تولید در فصل تابستان نیز گفت: در حال حاضر آمادگی تولید 52 هزار مگاوات برق را داریم، اما اگر میزان حرارت دما افزایش یابد، احتمال این وجود دارد که میزان مصرف از این عدد فراتر رود، لذا تقاضای ما از مردم این است که با مدیریت مصرف ما را در این مهم یاری دهند.

وزیر نیرو در خصوص عدم تمایل مردم نسبت به استفاده از پنل‌های خورشیدی ادامه داد: به نظر من یکی از دلایل این می‌تواند باشد که در شرایط فعلی برق با قیمت بسیار پایین در اختیار مردم قرار می‌گیرد و همین مساله باعث شده که مردم استقبالی از سیستم‌های تولید برق خورشیدی نکنند.

چیت‌چیان تصریح کرد: اگر از سیستم‌های خورشیدی استفاده شود نه تنها به تامین برق کمک خواهد شد، بلکه به حفظ محیط زیست و جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده نیز کمک می‌شود لذا هرچه ما بتوانیم از انرژی تجدید‌پذیر برق بیشتری تولید کنیم، نیاز ما نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی در خصوص قوانینی که در حوزه برخورد با پرمصرف‌ها وجود دارد، گفت: قوانین و مقرراتی مدتی است که در این زمینه تدوین شده و هر چه میزان مصرف افزایش پیدا کند تعرفه‌ها نیز افزایش می‌یابد.

 

کد خبر : ۳۷۵۵۹۸