خبرگزاری کار ایران

وزیر نیرو:

تحول در راندمان نیروگاهی با تولید هم‌زمان برق و حرارت/ راندمان نیروگاهی به 80 درصد می‌رسد

وزیر نیرو گفت: تولید هم‌زمان برق و حرارت می‌تواند راندمان نیروگاهی را به بیش از 80 درصد ارتقا دهد که این خود تحول بزرگی است.

به‌گزارش ایلنا، "حمید چیت‌چیان" در آئین پایانی سی‌امین کنفرانس بین‌المللی صنعت برق در پژوهشگاه نیرو، با بیان این مطلب گفت: در مواجهه با محدودیت مالی، تحقیقات از اهمیت بیشتری برخوردار است،‌ زیرا با کار تحقیقاتی می‌توان بهره وری را افزایش و تلفات را کاهش داد.

وی با بیان اینکه اگر پایمردی و همت و تلاش فرهیختگان، مهندسان، متخصصان و برگزار کنندگان این همایش نبود، این کار علمی استمرار پیدا نمی‌کرد، اظهار داشت: هفته گذشته که در محضر مقام معظم رهبری بودیم، ایشان با تاکید بر مسئله تحقیقات، علاج همه مسائل کشور را بر پایه تحقیقات دانستند.

چیت‌چیان با بیان اینکه، مقام معظم رهبری بر روی کار علمی و توسعه فناوری تاکید فراوان داشتند، بیان کرد: تحقیقات مقوله‌ای است که نیاز به سرمایه‌گذاری و زمان دارد، ولی برخی مسئولان اجرایی علاقمند هستند کاری را که شروع کرده‌اند، در زمان تصدی آنها به پایان برسد و این تعجیل ممکن است اهمیت تحقیقات را زیر سوال ببرد.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید داشته‌اند، برای بحث تحقیقات بودجه مشخصی در نظر گرفته شود تا کارها با حساسیت بیشتری اجرا و به بهره‌برداری برسد، گفت: به مدیران صنعت برق توصیه می‌کنم محدودیت‌های مالی باعث نشود که کار تحقیقات و پژوهش را جدی نگیرند و در آن سهل انگاری کنند.

وزیر نیرو تصریح کرد: مقام معظم رهبری خطاب به مسئولان کشور فرمودند، قدر محققین را بدانید و همکاران حوزه تحقیقات را مورد تشویق قرار دهید، زیرا گشایش همه مشکلات به دست آنهاست.

وی با تاکید بر اینکه صنعت برق به همت شما محققان یک صنعت پیشرو، زنده و پویا است و به رغم تلاش‌های شما همواره رو سپید بوده است، گفت: یافتن موضوعات قابل تحقیق و پژوهش که برای کشور مفید باشد، بسیار مهم است.

چیت‌چیان با ابراز نگرانی خصوص پائین بودن راندمان نیروگاهی کشور در مقایسه با کشورهای پیشرفته اظهار داشت: با ورود توربین‌های گازی کلاس f راندمان نیروگاه‌ها از 45 درصد به 58 درصد افزایش می‌یابد.

وی این افزایش را کافی ندانست و افزود: تولید هم‌زمان برق و حرارت می‌تواند راندمان نیروگاهی را به بیش از 80 درصد ارتقا دهد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در تابستان‌ها در ساعات میانی روز با اوج مصرف مواجه و در همین ساعات نیز شاهد بیشترین کاهش ظرفیت تولید برق هستیم، گفت: ریکاوری نیروگاه‌های بخاری موجود از جمله کارهایی است که ثمرات مثبتی را به همراه دارد.

وی خاطر نشان کرد: بایستی در خصوص استفاده موثر از انرژی زمین گرمایی و ذخیره‌سازی سرما تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا بتوانیم در آینده در پیک مصرف برق، بار سرمایشی را کم نمائیم.

چیت‌چیان بالا بودن تلفات شبکه‌های توزیع برق را از بزرگترین معضل‌ها دانست و با تقدیر از متخصصان و پژوهشگران و مهندسان و مدیران صنعت برق کشور که با تلاش فراوان توانستند تلفات شبکه برق را از 15 درصد به حدود 10 درصد برسانند، افزود: نباید به این میزان بسنده کنیم و با تحقیق مناسب‌تر تلاش کنیم هر چه زودتر میزان تلفات برق را به 4 تا 5 درصد برسانیم.

او با بیان اینکه بایستی با اصلاح معماری شبکه، ارتقای ترانس‌ها و تجهیزات و رویکرد تولید برق به سمت نیروگاه‌های تولید پراکنده و مقیاس کوچک، به کاهش بیشتر تلفات کمک کنیم، افزود: محققان صنعت برق محصولات جدیدتر، بهره‌وری بیشتر، هزینه کمتر، صادرات بیشتر و نوآوری‌های متنوع‌تر را در دستور کار خود قرار دهند.

کد خبر : ۳۲۵۴۱۶