خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

اصلاح ارقام جدید گندم با ۲۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب/ معرفی ۲۱۱ رقم غلات کم‌آب در کشور

اصلاح ارقام جدید گندم با ۲۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب/ معرفی ۲۱۱ رقم غلات کم‌آب در کشور

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان اینکه کشاورزان برای کشت تابستانه از بذر اصلاح‌شده استفاده کنند، گفت: اصلاح ارقام جدید گندم با ۲۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب در این موسسه انجام شده است.

محمد زمانیان، رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در گفت‌وگو با ایلنا در مورد ضرورت استفاده از بذرهای اصلاح‌شده برای صرفه‌جویی در مصرف آب در تابستان، گفت: با توجه به تغییر اقلیم و خشکسالی در کشور، یکی از اقدامات این موسسه، اصلاح و معرفی ارقام جدید غلات است که برای شرایط اقلیمی کنونی، مناسب‌تر و بهتر باشد. 

ارقام نخست اصلاح‌شده زودرس، ولی کم‌آب هستند  

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در مورد ارقام جدید غلات، گفت: ارقام جدیدی که تولید می‌کنیم، نسبت به ارقام قبلی زودرس‌تر هستند یعنی تعداد آبی که مصرف می‌کنند، کمتر است. 

زمانیان با بیان اینکه در همه محصولات این موضوع وجود دارد، گفت: عملکرد ارقام جدید نسبت به ارقام قبلی کاهش پیدا نمی‌کند؛ ولی تعداد آب کمتری می‌خواهد. 

تمایل کشاورزان به استفاده از ارقام جدید غلات به دلیل خشکسالی 

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: این موسسه از ابتدا تاکنون ۳۶ رقم در این زمینه معرفی کرده که این ارقام نسبت به ارقام مرسوم و معمول، آب بسیار کمتری را مصرف می‌کند. به عبارتی ۲۵ درصد بهره‌وری آب در ارقام جدید بیشتر از ارقام قدیمی است؛ به این معنی که ۲۵ درصد آب کمتری مصرف می‌کنند. 

زمانیان در پاسخ به این سوال که «آیا کشاورزان از بذرهای اصلاح‌شده استقبال کرده‌اند یا خیر؟» گفت: این ارقام مورد استقبال کشاورزان در شرایط خشکسالی است زیرا ارقام جدید آب کمتری مصرف می‌کند و عملکرد یکسانی نسبت به ارقام قبلی دارد. این مزایا موجب استفاده کشاورزان از ارقام جدید شده است. 

معرفی ۲۱۱ رقم غلات کم‌آب در کشور 

رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: این موسسه حدود ۳۵ محصول زراعی در گروه‌های مختلف مثل غلات، دانه‌های روغنی، ذرت، گیاهان علوفه‌ای، سبزی و صیفی و حبوبات آبی معرفی کرده که در این زمینه‌ها ارقام مختلفی معرفی شده و با توجه به سیاست دولت و شرایط حاکم بر کشور، هدف اصلی از اصلاح ارقام درحال حاضر بحث خشکسالی و کم‌آبی است. 

زمانیان با اشاره به معرفی ۴۰۰ رقم از زمان تاسیس این موسسه تاکنون، گفت: ۲۱۱ رقم از این ۴۰۰ رقم فقط در حوزه غلات است. 

وی با بیان اینکه تولید بذر یک زنجیره است، خاطرنشان کرد: تولید بذر پرورشی یک و دو و تا حدودی بذر ۳ در موسسه تحقیقات انجام می‌شود. پس از آن بذر مادری توسط شرکت‌های خصوصی که دارای این شرایط هستند، تولید می‌شود و بذر رویشی به دست کشاورز می‌رسد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز