خبرگزاری کار ایران

امضای قرارداد تولید ۳۰ هزار وانت نیسان دوگانه سوز

امضای قرارداد تولید ۳۰ هزار وانت نیسان دوگانه سوز

قرارداد حمایت از اجرای طرح تولید ۳۰ هزار خودرو دوگانه سوز نیسان وانت بین شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت زامیاد امضا شد.

به گزارش ایلنا از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مراسم امضای این قرارداد که روز چهارشنبه (۳۱ اردیبهشت) در محل شرکت زامیاد برگزار شد، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه در حدود ۲۴ سالی که از شروع برنامه CNG گذشته زیرساخت‌ها و‌ جایگاه‌های مناسبی در این حوزه ایجاد شده است، افزود: در حال حاضر با ۲۳۶۰ جایگاه در کل کشور ظرفیت عرضه ۴۰ میلیون متر مکعب در روز وجود دارد. البته رکود مصرف افت داشته و در فروردین به ۱۶ میلیون مترمکعب رسید 

وی با اشاره به مصرف روزانه ۱۲۹ میلیون لیتر بنزین روزانه، تصریح کرد: میزان مصرف بنزین افزایش قابل توجهی دارد و یکی از راه‌هایی کاهش یا توقف رشد مصرف بنزین، تقویت صنعت سی‌ان‌جی است.  

وی ضمن تشکر از گروه خودروسازی زامیاد که پای کار تولید خودروهای CNG مانده است، گفت: وانت‌ نیسان‌هایی که در سطح کشور تردد دارند، سهم قابل توجهی در جا به جایی بار دارند اما مصرف زیادی هم دارند و اگر بتوانیم خودروهای پرمصرف همچون خودروهای باری را به دوگانه سوز تبدیل کنیم، هم سبد CNG تقویت می‌شود و هم در کاهش و‌کنترل مصرف بنزین موثر است. 

وی با اشاره به این قرارداد مشترک، اظهار کرد: بر اساس این قرارداد ظرف مدت یک سال ۳۰ هزار خودروی وانت دوگانه سوز تولید و به ناوگان حمل و نقل کشور وارد می‌ شود: ارزش این قرارداد ۱۸.۵ میلیون دلار است که از محل صرفه جویی ناشی از کاهش مصرف بنزین و در راستای ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اجرا می‌شود و طرح تبدیل و تولید خودروهای دوگانه سوز یکی از طرح های موفقیت آمیز در حوزه اجرای ماده ۱۲ رفع موانع تولید است. 

وی با بیان اینکه در راستای اجرای این قانون تاکنون ۳۵۰ هزار دستگاه خودرو دوگانه سوز از تولید و تبدیل شده است، افزود: هر میزان بتوانیم تعامل بیشتری با شرکت‌های خودروساز داشته باشیم و خودروهای دوگانه سوز بیشتری تولید شود، کمک بیشتری به اقتصاد کشور خواهد شد. 

ویس کرمی با اشاره به ظرفیت تولید شرکت زامیاد در تولید خودروهای دوگانه سوز، افزود: امیدواریم که طبق برنامه و‌ بعد از یک سال این ۳۰ هزار دستگاه خودرو تولید و صرفی جویی ناشی از آن در مصرف بنزین حاصل شود. طبق برآوردها صرفه‌جویی ناشی از فعال شدن این ۳۰ هزار خودرو ۲۲۰ میلیون لیتر بنزین در سال خواهد بود که معادل ۹۰ میلیون دلار صرفه جویی برای اقتصاد کشور است. اگر این عدد را با رقم ۱۸/۵ میلیون دلار این قرارداد مقایسه کنیم متوجه اهمیت آن خواهیم شد. 

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به مشکلاتی که در گذشته برای تامین نقدینگی چنین طرح‌هایی وجود داشته است، گفت: این همکاری‌ها در ۱۴۰۴ استمرار دارد و در صورت موفقیت تا ۱۴۰۵ می‌توان این قرارداد را تمدید کرد و یا افزایش داد. 

ویس کرمی با اشاره به کیت خودروهای دوگانه سوز استفاده شده روی خودروهای وانت نیسان شرکت زامیاد، افزود: در این کیت‌ها نسل ۴ و از آخرین تکنولوژی روز به کار گرفته شده است. 

وی با تاکید بر اینکه در صورت فراهم بود شرایط و آمادگی از طرف دیگر خودروساز‌ها می‌توان برای تولید تاکسی دوگانه سوز و کامیونت‌های دیزلی دو گانه سوز هم وارد عمل شد و روی حمل مسافر و‌ بار درون و‌ برون شهری برنامه ریزی کرد. 

همچنین، سعید رحمان سالاری، مدیر طرح CNG در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هم‌‌ در این نشست با بیان اینکه ارتباط و تعامل خوبی برای اجرای این طرح با خودروسازان وجود دارد، گفت: مجموعه ما در اجرای این طرح مصمم است و دست یاری را به سمت خودروسازان دراز می‌کنیم تا در مدتی کوتاه برنامه تنوع در سبد سوخت کشور اجرایی شود. 

وی درعین حال تاکید کرد: یکی از اهداف مهم در این قرارداد در کنار تولید خودروهای دوگانه سوز، اصلاح و به روز رسانی زیرساخت‌ها و افزایش خط تولید در این گروه خودروسازی بوده است تا در سال آینده با عددی بالاتر از این ۳۰۰۰۰ دستگاه بتوانیم قرارداد را تمدید کنیم. 

وی افزود: همچنین می‌توانیم در بخش تبدیل خودروهای دیزلی به روش DDF هم همکاری داشته باشیم. در حال حاضر تدوین استانداردهای این موضوع در حال پیگیری است و چنانچه مایل باشید می‌توانیم پایلوت این طرح را با شرکت زامیاد پیش ببریم. 

بر‌اساس این گزارش، علی شیخ زاده، مدیرعامل شرکت سایپا نیز در این مراسم با ابراز خوشبینی نسبت به امضای این قرارداد و اهتمام مجموعه شرکت ملی پخش، گفت: امضای این قرارداد به معنی عزم و اراده در مجموعه صنعت نفت است.

اگر واقعا به دنبال راه حلی برای برون رفت از مشکلات ناترازی سوخت هستیم باید این اقدامات اجرایی شود و جسارت تصمیم‌های بزرگ را داشته باشیم. 

وی‌ با بیان اینکه برای اجرای چنین اقداماتی حاکمیت باید مشوق‌هایی را برای بنگاه های اقتصادی قائل شوند، افزود: در این‌مورد سفارش ۳۰ هزار دستگاه برای ما اقتصادی خواهد بود و از سوی دیگر برای مصرف کننده هم باید صرفه داشته باشد تا مثل پروژه خودروهای برقی ناموفق نماند. 

در ابتدای این‌ نشست، داریوش گل محمدی، مدیر عامل شرکت زامیاد با اعلام این که برنامه تولید خودروهای CNG این شرکت در سال جاری ۶۴ درصد افزایش داشته و از ۲۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه به ۳۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسیده است ، افزود: برنامه اصلی ما افزایش ۸۰ درصدی بوده است اما با توجه به برنامه تعهدات و محدودیت‌ها تصمیم گرفته شد با همین رقم ۶۴ درصد پیش برویم. 

وی با اشاره به برخی چالش‌های این شرکت در تولید خودروهای دوگانه سوز، گفت: در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه، کاتالیست و برخی اقلام دیگر مثل ECU دوگانه، ریل سوخت، مخزن و … را خودمان با مشکلات زیادی تامین می‌کنیم. همچنین در تامین برخی اقلام مثل منیفولد هوا با کمبود مواجه هستیم. 

گل محمدی با ابراز خوشحالی از اجرایی شدن این قرارداد، افزود: سالهاست که شرکت زامیاد در تولید خودروهای دوگانه سوز فعال است اما این حمایت صورت نمی پذیرفته بود و پیگیری و اجرای آن در این دولت جای خوشحالی دارد. 

وی با بیان اینکه این طرح حمایتی در مدیریت نقدینگی شرکت و اقتصادی شدن این طرح تاثیر زیادی دارد، گفت : سالانه ۵۰ هزار خودرو نیسان در زامیاد تولید می‌شود و این خودروی روزی‌رسان سهمی مهم در زندگی اقشار مردم دارد و امیدواریم با این طرح اثرگذار، کاهش مصرف سوخت را هم شاهد باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز