خبرگزاری کار ایران

در نشست شورای گفت وگوی خراسان رضوی تاکید شد:

عدالت مالیاتی، مطالبه جدی فعالان اقتصادی استان

asdasd
کد خبر : ۷۹۰۵۷۵

در نشست شورای گفتگوی خراسان رضوی مسائل و مشکلات مالیاتی فعالان اقتصادی استان در حضور رئیس کل سازمان امور مالیاتی، مطرح و عدالت مالیاتی به عنوان مهم ترین مطالبه بخش خصوصی استان، مطرح شد.

  به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد ،  «علیرضا رزم حسینی» استاندار خراسان رضوی، گفت: هیچ کس مخالف پرداخت مالیات نیست اما آنچه مورد تاکید است، عدالت مالیاتی‌ است. در واقع مالیات باید براساس عدالت باشد و هم بخش خصوصی و هم مسئولان استانی بر این موضوع اصرار و تاکید دارند. 

وی افزود: چند مشکل مهم در استان در حال حل شدن است؛ یک نمونه آن مباحث مربوط به «شرکت پدیده» است و سازمان امور مالیاتی کشور هم در حل موضوع پدیده همکاری لازم را به عمل آورد این شرکت بعد از رای دادگاه، دوران خوبی را سپری خواهد کرد و سهامداران به حق و حقوق خود خواهند رسید و امیدواریم پروژه تمام شود تا سهامداران به آورده مورد نظر خود دست یابند. 

یحیی یعقوب نژاد، مدیرکل مالیاتی خراسان رضوی نیز گفت : سال گذشته 3100 میلیارد تومان درآمد مالیاتی برای استان پیش بینی شده بود که 2800 میلیارد تومان آن یعنی حدود 93 درصد از این مقدار محقق شد. 

وی افزود: در 4 ماهه امسال نیز سهمیه استان 1400 میلیارد تومان بود که با 1000 میلیارد تومان وصولی، حدود 70 درصد درآمدهای استان تحقق یافت. با این حال هنوز 29 تا 30 درصد از درآمد پیش بینی شده امسال عقب هستیم. 

یعقوب نژاد از اختصاص 6500 میلیارد تومان در قالب معافیت ها، ترفیعات و ترجیحات قانونی به فعالان اقتصادی در بخش تولیدی استان در سال های گذشته خبر داد و گفت: در دو سال اخیر 98 میلیارد تومان تهاتر بدهی با اوراق تسویه خزانه صورت گرفته و در شش سال اخیر نیز 430 میلیارد تومان مالیات را به صادرکنندگان استرداد کرده‌ایم و همچنین در دو سال اخیر با توجه به سیاست سازمان مالیاتی کشور، بالغ بر 1500 میلیارد تومان بدهی مربوط به فعالان اقتصادی عمدتا در بخش تولید تقسیط طولانی مدت شده و این را در قالب تفویض اختیاراتی که از سوی سازمان صورت گرفته، انجام داده ایم. 

 نصرالله پژمانفر، رئیس مجمع نمایندگان استان نیز گفت: مالیات ابزار هدایت رفتار است و به اصلاح رفتارها کمک می کند؛ اما امروز شاهدیم که به تولیدکننده های ایرانی هزینه‌های سربار زیادی از بخش بانکی، تامین اجتماعی و... تحمیل می شود. امروز گران اداره کردن کشور موضوع مهمی است.

وی افزود : چون امروز نمی‌توانیم نفت صادرکنیم این را بر گردن مودیان مالیات می گذاریم اما در کنار این باید اصلاح ساختار نیز انجام بگیرد. مالیات نباید تضعیف کننده تولیدگر باشد بلکه باید ابزار هدایت رفتار باشد. مالیات هوشمند باید مصرف هوشمند در پی داشته باشد.

رضا جمشیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز درباره میزان تحقق درآمدهای استان در چند سال اخیر گفت: به طور میانگین در 7 سال اخیر 85 درصد درآمد مالیاتی در استان وصول شده و این نشان می دهد پیش بینی ها درباره درآمد مالیاتی خراسان رضوی اشتباه است.  

وی خاطرنشان کرد: همچنین درآمدهای سال 98 خراسان نسبت به عملکرد 97، در قانون بودجه 50 درصد افزایش یافته؛ این درحالی است که هیچ نظر کارشناسی این را تایید نمی کند که ما این افزایش را داشته باشیم. تقاضای ما این است که در بحث برآوردهای مالیاتی و درآمدی توازن بین استانها شکل بگیرد. 

جمشیدی ادامه داد: خراسان رضوی 6 درصد درآمد ناخالص کشور را داراست و منابع بانکی ما 4درصد کشور است و تفاوت درآمد به هزینه خانوار در استان ما رتبه 28 را در کشور دارد و این نشان می دهد برخلاف تصور عموم استان ما توانمند نیست، درحالیکه 7.3 درصد درآمدهای مالیاتی را باید وصول کنیم. 

وی در بخش دیگری از سخنانش به انتقال دفاتر شرکت ها از مشهد و پرداخت مالیات مراکز تولیدی مستقر در خراسان رضوی در شهرهای دیگر، اشاره و ابراز کرد: طی سال های 97 و 98، دولت را مکلف کردیم مالیات شرکت های مستقر در استان را به این خطه منتقل کند؛ 37 شرکت در خارج از استان مالیات می دهند و در این باب،  دو مرحله با وزیر اقتصاد وهمچنین سازمان امور مالیاتی کشور مکاتبه شده است اما در این مدت تنها 4 شرکت به استان منتقل شده اند.

محمدحسین روشنک عضو هیات نمایندگان اتاق مشهد نیز خطاب به رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، با طرح این سوال که چرا نمی شود از انتقال کارت های بازرگانی به تهران جلوگیری کرد، افزود: چه انگیزه ای آنجا وجود دارد که بنگاه ها ترجیح می دهند، دفاترشان را به تهران منتقل کنند؟ چرا وقتی تهران 11 میلیون جمعیت دارد، باید بالای 60 درصد اقتصاد کشور را در دست داشته باشد؟

وی تاکید کرد : ما در خراسان رضوی نسبت به مجموع کشور فقیر مانده ایم؛ مالیات مضاعفی از ما گرفته می شود و این درحالی‌است که در این استان بنگاه دولتی نداریم و همه مالیات باید توسط بخش خصوصی پرداخت شود. چرا در تهران موضوعات ساده گرفته می شود و مالیات کمتری اخذ می گردد؟ 

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: هدف از معافیت فعل صادرات از پرداخت مالیات، ایجاد انگیزه برای صادرات است. اما اگر سازمان مالیاتی رفتاری کرد که این ایجاد انگیزه از بین رفت، هم مالیات نگرفته ایم و هم انگیزه را از میان برده ایم.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز