خبرگزاری کار ایران

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر خبرداد:

98 درصد جامعه از اعتیاد به مواد مخدر پاک هستند

asdasd
کد خبر : ۶۸۳۰۴۳

معاون مالی، اداری و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: درحال حاضر 98 درصد از جامعه از اعتیاد به مواد مخدر پاک هستند و با اطلاع رسانی آنها می‌توان به 2 درصد دیگر کمک کرد.

به گزارش ایلنا، سید نجیب حسینی در مراسم تکریم و معارفه دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد را حائز اهمیت دانست و افزود: در این پنج سال، هزار سازمان مردم نهاد به سازمان‌های قبلی اضافه شد.

وی ادامه داد: در بخش جمع آوری معتادان متجاهر زمانی که کار را شروع کردیم در سطح کشور ظرفیت نگهداری از 17 هزار نفر معتاد را داشتیم که امروز این ظرفیت به 81 هزار نفر رسیده است.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: پنج سال قبل در سطح شهر تهران 400 نفر ظرفیت نگهداری از معتادان را داشتیم که امروز به 8 هزار نفر رسیده است.

حسینی با بیان این که کشفیات مواد مخدر در پنج سال اخیر، 44 درصد رشد داشته است، افزود: مبارزه فقط امنیتی و انتظامی نیست هر چند لازمه و نیاز کار است و قطعا باید به آن توجه کرد که در این پنج سال به آن توجه شد، اما اعتقاد داریم که از همه ظرفیت‌های قانونی در بخش مبارزه با مواد مخدر باید بهره برد.

معاون مالی، اداری و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: تمام دستگاه‌های اجرایی به سهم خود در تفاهمنامه‌ها اعتبار تخصیص دادند. حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار دبیرخانه بوده و سه هزار میلیارد ریال اعتبار دستگاه‌های اجرایی است که در غالب تفاهمنامه سه جانبه در حال حاضر اجرایی شده است.

وی با اشاره به نقش استانداران افزود: در هیچ دوره ای از زمان تشکیل دبیرخانه تا این دوره شاهد همکاری و همراهی استانداران سراسر کشور نبودیم.

حسینی با تاکید بر موضوع شفافیت اظهارداشت: تمام اقدامات واطلاعات به صورت شفاف در اختیار مسئولان قرار گرفت و سران قوا و مسئولان نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری پیدا کردند.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در این دوره اصلاح الگو مصرف مواد در بین معتادان و کاهش مصرف مواد پرخطر بود.

حسینی یادآور شد: زمانی 26 درصد از معتادان، شیشه مصرف می کردند و امروز با کارهای سمعی بصری و با اطلاع رسانی صدا و سیما و تفاهمنامه‌ای که برای اولین بار در صدا و سیمای استان ها منعقد شد، نزدیک به 148 هزار دقیقه برنامه پخش شد و خروجی این بود که مصرف شیشه از 28 به 8 درصد و از رتبه دوم به سوم نزول کرد.

حسینی درباره همکاری های ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت علوم گفت: برای اولین بار در دانشگاه‌ها و وزارت علوم حضور پیدا کردیم و اکنون 240 هزار کانون دانشجویی و بخش همیار سلامت روان در حوزه پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه ها کشور وجود دارد. همچنین با همکاری وزارت ورزش و جوانان 2 هزار و 300 خانه روستایی در مناطق محروم کشور تجهیز و راه اندازی شد.

وی افزود: در طرح توانمندسازی دانش آموزان تا پایان سال کل دانش آموزان دوره متوسطه تحت پوشش صد درصد برنامه‌های پیشگیرانه از اعتیاد قرار خواهند گرفت و تمام کارگاه های دارای 50 تا 500 نفر در طرح پیشگیری از اعتیاد آموزش دیدند.

معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: رویکرد جدیدی در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته که بحث صیانت و حمایت اجتماعی از بهبود یافتگان است، در این مسیر برای اولین بار تفاهمنامه ای بین ستاد مبارزه با مواد مخدر و بانک ها امضا شد و امروز خروجی این کار این است که حدود ۸ هزار نفر از بهبودیافتگان توانستند از تسهیلات بانکی استفاده کنند و مشغول به کار شوند.

حسینی گفت: اقدام دیگر اصلاح امور تقنینی با هدف افزایش بازدارندگی قوانین و پیشگیری موثر از وقوع جرائم مواد مخدر است. کاری که ۱۰ سال متوقف شده بود، از طریق مسیر قانونی خودش دنبال شد و‌ در پایان سال گذشته پیش نویس قانون جدید تنظیم  و در آینده‌ای نزدیک شاهد تحولاتی در بخش اصلاح قانون خواهیم بود.

وی ادامه داد: تقویت رویکرد قانون گرایی و شفاف سازی بودجه‌ها اعم از مستقیم و غیر مستقیم مورد توجه مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر است و تمام اقدامات دبیرخانه این ستاد بر مبنای آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها بوده است.

حسینی تاکید کرد: خرد جمعی جایگزین نظر و تشخیص افراد شده است و تمام تصمیمات بر اساس دستورالعمل و آیین نامه های متعدد انجام شده است.

معاون مالی و اداری ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: در بخش شفاف سازی بودجه کار بزرگی صورت گرفت و نظام مند شدن تمام قراردادها عملی شد.

وی گفت: علاوه بر آن با تشکیل شورای پژوهشی، ۲۶۶ پژوهش را در سطح کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر اجرا کردیم.

حسینی افزود: ارتقای سطح تعاملات بین المللی با دیدار با نمایندگان خارجی، سفرا، مسئولان کشورهای مختلف و مبادله اسناد مورد توجه قرار گرفت و حدود ۷۵ درصد در این بخش رشد داشتیم.

وی گفت: به طور موثر جهت علمی کردن مبارزه با مواد مخدر تلاش کردیم، به امور رفاهی کارکنان ستاد نیز توجه شد و امروز هیچ محدودیتی، هیچ تمایزی و اختلافی بین همکاری که در دبیرخانه ستاد و کسی که در دورترین نقطه کشور انجام وظیفه می کند، وجود ندارد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز