بیش از ۱۸ هزار تن فندق در گیلان تولید شده است
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: امسال بیش از ۱۸ هزار تن فندق در این استان تولید شده است.
به گزارش ایلنا، علیرضا شعباننژاد اظهار داشت: استان گیلان با ۱۷ هزار هکتار و ایران با ۲۱ هزار هکتار سطح زیر کشت فندق، به عنوان چهارمین تولیدکننده جهانی فندق در دنیا دارای شناسنامه است.
وی از پایان برداشت فندق در باغهای استان گیلان خبرداد و گفت: بیش از ۱۸ هزار تن فندق تولید شده است که با رکورد دو یا سه تن در هر هکتار، بهویژه در شهرستان املش، سال بارآوری برای این محصول را رقم زده است.
شعباننژاد اضافه کرد: امسال سال آور و افزایش تولید فندق برای گیلان است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه مصرف فندق در استان بیشتر به صورت خام است و این امر، موجب میشود که ارزش افزوده تولید این محصول، به فندقکاران باز نگردد، تصریح کرد: عدم فرآوری و بستهبندی مناسب موجب میشود که میزان صادرات این محصول چندان رضایتبخش نباشد.
وی ادامه داد: بازار صادراتی فندق از قزوین مدیریت میشود و محصول تولیدشده گیلان نیز بهمنظور صادرات به قزوین ارسال و از آنجا بارگیری و آماده صادرات میشود.
شعباننژاد خاطرنشان کرد: رودسر، املش، سیاهکل، تالش، رودبار و آستارا، با داشتن ۵۴ هزار باغدار، تولید فندق را در استان گیلان برعهده دارند.