خبرگزاری کار ایران

رئیس جهاد کشاورزی مازندران خبر داد

حمایت از صنعت نوغانداری و احیای آن

رئیس جهاد کشاورزی مازندران گفت: نبود مراکز تحقیقاتی و علمی و کاربردی از مشکلاتی است که منجر به رکود صنعت نوغداری و تولید ابریشم شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری، دلاور حیدرپور درچهارمین کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استانداری مازندران با اشاره به اینکه تولیدات نوغداری در گذشته از رونق خوبی برخوردار بوده و بویژه در استانهای شمال بخش عظیمی از اشتغال را به خود اختصاص داده بود، اظهار کرد: در حال حاضر این صنعت کشاورزی در استان با رکورد مواجه شد.

وی با بیان اینکه گسترش و توسعه این صنعت می‌تواند در جهت بهبوداشتغال و بهبود صنعت کشاورزی بسیار اثر گذار باشد، افزود: واردات بی‌رویه ابریشم، کاهش قیمت در بازار و همچنین اقتصادی نبودن این فعالیت از دلایل اصلی رکود صنعت نوغداری در مازندران است که بسیاری از تولید کنندگان این بخش از صنعت از چرخه تولید خارج شدند.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران با عنوان اینکه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات تولید کنندگان نوغان استان که اکثر فعالان این بخش را بانوان تشکیل می‌دهند تنها ۲ هزار جعبه تخم نوغان میان نوغداران مازندران توزیع شد، گفت: این در حالی است در سالهای گذشته ۲۰ هزار جعبه تخم نوغان در استان توزیع می‌شد.

وی در ادامه افزود: نبود مراکز تحقیقاتی و علمی و کاربردی را از این مشکلات در دیگر در این بخش است که منجر به رکود صنعت نوغداری و تولید ابریشم شده است.

حیدر‌پور استفاده از فضای پرت اطراف زمین‌ها جهت کاشتن درخت توت، ایجاد درآمد با هزینه کم، زودبازده بودن طرح، استفاده از فرصت‌های خالی خانوار در اوقات فراغت، نداشتن هیچگونه رقابت با سایر فعالیت‌های کشاورزی، احیاء صنعت کرم ابریشم و خرید تضمینی این محصول را از محاسن این طرح برشمرد.

وی بهبود معیشت خانوار‌ها، اشتعال با هزینه کم، ایجاد فرصت‌های شغلی غیر فعال، جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

 رئیس جهاد کشاورزی مازندران با علام اینکه در ۷ شهر استان شامل شهرهای، آمل، ساری، نکا، رامسر، بابل، قائم‌شهر و سوادکوه این طرح اجرا شد، گفت: با اجرای این طرح حدود یکهزار و ۹۴۸ جعبه تخم نوغان توزیع شد که یکهزار و ۱۱۵۰ نفر مشغول به فعالیت شدند.

وی در ادامه افزود: در اجرای این طرح پیش بینی می‌شود امسال ۶۰ تن پیله از تولید کنندگان خریداری شود.

حیدرپوراحیای صنعت نوغداری را از جمله برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد و افزود: با ارائه طرحی مبنی بر استفاده از فضاهای بلا استفاده در منازل روستائیان برای ایجاد مجموعه کوچک نگهداری کرم ابریشم با دراختیار داشتن فضای ۲۰و متری و ساخت مکان نگهداری کرم ابریشم در سه طبقه می‌توان اقدامات مناسبی را در این زمینه انجام داد.

وی با مهم بر شمردن احیای این صنعت در مازندران آنرا یکی از منابع درآمد زایی و ایجاد اشتغال در استان عنوان کرد و گفت: این طرح می‌تواند منبع درآمد خوبی برای بانوان روستایی و زنان سرپرست خانوار باشد.

حیدر‌پور با بیان اینکه کاشت درختان توت در استان می‌تواند گام موثری در احیای صنعت نوغان باشد، افزود: طرح کاشت درخت توت تلاش برای افزایش بهره وری اراضی کشاورزی کم بازده را در دستور کار جهاد کشاورزی استان است.

کد خبر : ۳۰۰۵۰۶