رئیس بنیاد ایرانشناسی:
باید اعتماد مردم به حکمرانان جلب شود

رئیس بنیاد ایرانشناسی با ذکر اینکه مردم سرمایه عظیمی هستند و باید در حکمرانی کاری کنیم که اعتماد مردم به حکمران جلب شود، گفت: مردم به مثابه یک دریا هستند که اگر هر کدام یک لیوان آب به میدان بیاورند، به اندازه یک دریا سرمایهگذاری خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، علیاکبر صالحی عصر امروز در نخستین نشست شورای عالی راهبردی استان قزوین گفت: جمع کردن عزیزانی که دلسوز، توانمند و پایبند به این خطه ارزشمند هستند، در قالب شورای عالی راهبردی کاری بسیار ارزشمند و تأثیرگذار است و این حضور پرشور نشانگر عزم و ارادهای پولادین برای ساختن آیندهای روشنتر و موفقتر برای این استان پرظرفیت است.
وی اضافه کرد: استان قزوین استانی ویژه است، بنا بر شواهد تاریخی دریای مازندران از دیرباز دریای قزوین یا دریای کاسپین بوده است، مهمترین خطهای که نزدیک این دریاست قزوین بوده است، قزوین از دیرباز بهخاطر موقعیت استراتژیکی که داشته، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است.
رئیس بنیاد ایرانشناسی با بیان اینکه قزوین زیرساختهای نسبتاً مناسب و نیروی انسانی توانمندی دارد، گفت: دانشگاههای خوبی نظیر همین دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه بینالمللی امامخمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی و تعدادی دانشگاههای غیرانتفاعی را داریم و در حالت کلی قزوین استانی است که از حیث نیروی انسانی غنی است.
صالحی افزود: در عرصه فرهنگ، ادب و هنر هم نیازی به معرفی استان قزوین نیست، چرا که قزوین استانی است که در این عرصهها زبانزد است، بنابراین با توجه به پیشینه این استان شایستگی جایگاهی بالاتر از جایگاه موجود را دارد.
وی ادامه داد: متأسفانه مقداری در این زمینهها تعلل شده است و ما باید نقشه راهی برای توسعه استان قزوین ترسیم کنیم تا بتواند چارچوبی برای پیشبرد امور باشد و برای این منظور ما نیاز به یک نگاه راهبردی داریم.
رئیس بنیاد ایرانشناسی تصریح کرد: در این نگاه راهبردی باید توسعه زیرساختها، جذب سرمایهگذاریهای هدفمند، تقویت مسائل آموزشی اعم از آموزشوپرورش و آموزش عالی و مهمتر از همه اینها بازسازی فرهنگی و تربیتی مدنظر قرار بگیرد.
صالحی اضافه کرد: در نظام آموزشوپرورش باید استان قزوین با کمک مردم نوآوری به خرج دهد تا بتوانیم فرزندانمان را از خردسالی با مسئولیتهای اجتماعی آشنا کنیم، اینطور نباشد که در مدارس ما فقط برخی محفوظات به دانشآموزان ارائه شود.
وی ادامه داد: نیاز است در مقوله آموزشوپرورش نگاه جدیدی داشته باشیم و از نگاه سنتی خارج شویم، بنده مطالعهای بر آموزشوپرورش کشور فنلاند داشتم و دیدم آموزشوپرورش آنها بر اساس عمل به 16 بند بوده و تأسف خوردم از اینکه دیدم همه این 16 بند در توصیههای بزرگان ما بوده است، اما ما به آنها عمل نکردهایم.
وزیر اسبق امور خارجه با بیان اینکه باید مسئولیتهای اجتماعی را در مدارس به دانشآموزان آموزش داد تا وقتی بزرگ شدند با این مسئولیتها آشنا باشند، گفت: لازم است از طریق صداوسیما و رسانهها تلاش کنیم داستانهای مهیج مبتنی بر حماسههای ایرانی و اسلامی را به کودکان و نوجوانان شناسانده و همچنین ایران، اسلام، فرهنگ و آداب ایران و قزوین را به دانشآموزان بشناسانیم.
صالحی افزود: در استان قزوین دانشگاهها و صنایع خوبی هم داریم. ما سالهاست روی تعامل و پیوند صنعت و دانشگاه بحث میکنیم، البته انصافاً در این مسیر به خوبی پیش رفتهایم، اما باید این مسئله را جدیتر بگیریم.
وی ادامه داد: بحث معیشت و رفاه را جدی بگیریم، در مسائل مربوط به سلامت و آموزش با کمبود بیمارستان و مدرسه در استان قزوین مواجهایم، باید بهدنبال افراد خیری در این زمینه باشیم تا بتوانند در زمینه احداث بیمارستان و مدرسه کمک کنند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی با ذکر اینکه مردم سرمایه عظیمی هستند و باید در حکمرانی کاری کنیم که اعتماد مردم به حکمران جلب شود، گفت: مردم به مثابه یک دریا هستند که اگر هر کدام یک لیوان آب به میدان بیاورند، به اندازه یک دریا سرمایهگذاری خواهد شد.
صالحی اضافه کرد: اما باید اعتماد مردم را جلب کرد، برای مثال وقتی حکمران از مردم تقاضای کمک برای ساخت مدرسه را میکند، باید این اعتماد در مردم وجود داشته باشد که اگر کمک میکنند در همان زمینه مدرسهسازی هزینه میشود، نه اینکه بخواهد در جای دیگری هزینه شود، رشد صنعت در انگلیس در پی همین خرده سرمایههای مردم بوده است.
وی ادامه داد: همه بهصورت متفق و متحد باید زمینه اعتمادسازی بین حکمرانان و مردم را ایجاد کنیم، بهخصوص آیتالله مظفری، امام جمعه قزوین در این زمینه میتوانند بسیار مؤثر واقع شوند.
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه اساس اسلام بر صرفهجویی است و در بحث صرفهجویی باید کار کنیم، گفت: با این حجم از امکاناتی که داریم، متأسفانه در بحث صرفهجویی درست عمل نمیکنیم.
صالحی افزود: باید بین تقاضا و تولید تناسب درستی ایجاد کنیم، ما همواره نگاه میکنیم ببینیم چقدر تقاضا در جامعه وجود دارد، سپس به همان میزان اقدام به تولید میکنیم، اما باید بدانیم ممکن است خیلی از تقاضاها صحیح و منطقی نباشند.
وی ادامه داد: اهداف عالی ما هر چقدر بالاتر باشند بهتر است، اما باید شیوه رسیدن به این اهداف را هم روشن کنیم، در غیر این صورت هدف تعیین شده و توقع هم ایجاد میشود، اما شیوه رسیدن به آن را بهصورت متناسب ایجاد نکردهایم و موفق نخواهیم شد.
رئیس بنیاد ایرانشناسی تصریح کرد: برخی جاهایی که ناموفق بودهایم، علتش همین است که هدف را گذاشتهایم، اما شیوه رسیدن به آن را مشخص نکردهایم، بنابراین باید اهداف عالی در نظر گرفته و شیوه رسیدن به اهداف را نیز تعیین کنیم.
صالحی اضافه کرد: پروژه چشمه نور پروژه ملی بسیار ارزشمندی است، و بنده از استاندار قزوین تقاضا میکنم به این پروژه توجه ویژهای داشته باشند، چرا که این پروژه سرنوشتساز بوده و میتواند سرنوشت و آینده علمی قزوین را تغییر دهد و ادامه اجرای آن باید به معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری سپرده شود.