استان اصفهان با کمبود حدود ۲ هزار مگاوات برق مواجه است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به مشکلات زیرساختی استان بهویژه در حوزه انرژی گفت: استان اصفهان با کمبود حدود ۲ هزار مگاوات برق مواجه است و یکی از مطالبات جدی استان از وزارت نیرو، توسعه زیرساختهای تامین انرژی است.
به گزارش ایلنا از اصفهان، منصور شیشهفروش در آیین افتتاح طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی در پهنه نایین با اشاره به برنامهریزی های صورتگرفته برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر اظهار داشت: با پیگیریهای انجامشده، توافقی برای احداث پنج هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان صورت گرفته است تا بخشی از نیاز بخشهای صنعتی، آموزش و پرورش و سایر ادارات تامین شود.
وی تاکید کرد: بر اساس برنامهریزی صورتگرفته، صنایع باید ۲۰ درصد از مصرف برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کنند و ادارات نیز طی چهار سال باید تا سقف ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را به انرژیهای نو اختصاص دهند.
شیشهفروش درباره قطع برق بدون برنامه نیز گفت: اعمال برخی محدودیتها در مصرف برق بدون اطلاع استان و به صورت مستقیم از سوی وزارتخانه انجام میشود که گاهی منجر به قطعی چندباره در بخش خانگی میشود؛ لذا تاکید شده است که شرکتهای برق از قطع بیبرنامه برق خودداری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در ادامه با بیان اینکه فرونشست زمین، گرد و غبار، خشکسالی و ناپایداری سفرههای زیرزمینی از مخاطرات جدی استان هستند، از سازمان زمینشناسی خواست تهیه نقشههای مهندسی مخاطرات، از جمله زلزله، فرونشست و گرد و غبار را در دستور کار فوری قرار دهد.
وی گفت: استان اصفهان با افت جدی سطح آبهای زیرزمینی، خشک شدن زاینده رود، و شکلگیری کانونهای گرد و غبار روبهروست و انتظار میرود سازمان زمینشناسی با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاههای استان، نقشههای مهندسی و پایش مخاطرات را بهروزرسانی کند.
شیشهفروش همچنین از تدوین «اطلس مخاطرات طبیعی استان اصفهان» خبر داد و افزود: این طرح با همکاری اساتید دانشگاهی تدوین شده و شامل پهنهبندی خطر در ۴۲ نوع مخاطره طبیعی و تعیین اولویت اقدامات پیشگیرانه با افق ۱۰ ساله است.
وی تاکید کرد: در کنار این طرح، نقشهای با عنوان «پاسخ به بحران» نیز تهیه شده است که وظایف دستگاهها برای کنترل هر بحران را مشخص میکند.