وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح کرد:
البرز، آینه ظرفیتهای مغفول گردشگری کشور / دولت مصمم به توسعه زیرساختها در استان است

وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی، طبیعی و فرهنگی البرز، این استان را «آینه تمامنمای توانمندیهای گردشگری ایران» خواند و از برنامهریزی جدی دولت برای توسعه زیرساختهای گردشگری البرز خبر داد.
به گزارش ایلنا از البرز، سیدرضا صالحیامیری روز چهارشنبه اول مرداد ۱۴۰۴، در جریان سفر یکروزه به استان البرز و بازدید از مجموعهای از آثار تاریخی و پروژههای گردشگری، اظهار داشت: دولت خود را موظف میداند در کنار مردم برای حل مشکلات و توسعه همهجانبه تلاش کند. البرز استانی است که همه آنچه ایران از نظر جغرافیا، تاریخ، صنعت، فرهنگ و طبیعت در خود دارد، به صورت فشرده در اینجا دیده میشود.
وزیر میراثفرهنگی با اشاره به جایگاه ارتباطی استان البرز در مسیر غرب و شمال کشور افزود: البرز در خط مقدم تحمل بار جمعیتی تهران قرار دارد و در مسیرهای غربی و شمالی کشور نقش کلیدی ایفا میکند، بنابراین نیازمند زیرساختهای گسترده در حوزه گردشگری و خدمات است.
صالحیامیری همچنین از افتتاح قریبالوقوع یک هتل پنجستاره در شهر کرج خبر داد و گفت: این پروژه گام بلندی برای ورود تورهای جهانی به استان خواهد بود و هماکنون نیز چندین مرکز گردشگری در دست ساخت و تجهیز قرار دارند.
وی البرز را یکی از استانهای پیشرو در حوزه گردشگری طبیعی و میراث فرهنگی دانست و اذعان داشت: آثاری همچون پل صفوی و تپه ازبکی از جمله گنجینههای ارزشمند استان هستند که بعضاً از اهمیت جهانی برخوردارند.
وزیر میراث فرهنگی در ارتباط با تپهها و روستاهای باستانی رهاشده در استان، تاکید کرد: حجم آثار تاریخی و تپههای باستانی در استان بسیار بالاست. ما متعهد شدهایم گروههای متخصص باستانشناسی را از طریق پژوهشگاه میراثفرهنگی به استان اعزام کنیم تا مطالعات میدانی و کاوشهای لازم آغاز شود. این فرآیند به حداقل یک سال زمان نیاز دارد و نتایج آن به مردم و مسئولان ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف اصلی ما، احیای فضاهای تاریخی و ایجاد امکان بازدید عمومی از این گنجینههای پنهان است.
صالحیامیری با بیان اینکه «البرز، بهشت تپههای باستانی است» افزود: تقریباً هیچ نقطهای از استان البرز نیست که از یک جاذبه تاریخی یا طبیعی بیبهره باشد. باید این ظرفیتها را شناسایی، معرفی و در مسیر توسعه پایدار گردشگری بهکار گرفت.
وزیر میراثفرهنگی همچنین به برنامههای دولت در حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: اکنون بیش از ۲۷۰۰ پروژه گردشگری با سرمایهای بالغ بر ۸۷۰ هزار میلیارد تومان در کشور فعال است. پنج بسته مشوق ویژه نیز شامل معافیت گمرکی برای تجهیزات هتلی، تسهیلات بانکی و مجوز ساخت هتلهای ترکیبی به تصویب رسیده است.
وی از برنامهریزی دولت برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از ۷.۳ میلیون گردشگر وارد کشور شدند و هدفگذاری امسال، رسیدن به ۹ تا ۱۰ میلیون نفر است.
صالحیامیری در پایان با اشاره به شرایط سخت اقتصادی کشور در پی جنگ تحمیلی اخیر خاطرنشان کرد: دولت با تمام توان در حال تأمین کالاهای اساسی و حفظ امنیت است. از مردم بابت برخی سختیها صمیمانه عذرخواهی میکنیم و تأکید دارم که توسعه گردشگری یکی از مهمترین راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی و افزایش نشاط اجتماعی در کشور است.