پایان اختلاف نظر مسوولان درباره انتقال آب از کوههای هزار مسجد به مشهد/ رکوردشکنی مردم مشهد در صرفهجویی آب

فرماندار مشهد گفت: اختلاف نظر بین مسوولان، کارشناسان و تشکلهای مردم نهاد پیرامون طرح انتقال آب از کوههای هزارمسجد در کلات به مشهد برطرف شده است، طبق برنامه ریزی انجام شده در قالب یک طرح میان مدت سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب به این کلانشهر منتقل خواهد شد.
به گزارش ایلنا از خراسان رضوی، سید حسن حسینی در این خصوص افزود: بر اساس مستندات سالانه ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه های فصلی و دایمی از «یال» شمالی کوه های هزار مسجد در شمال خراسان رضوی از کشور خارج شده و راهی کشور ترکمنستان می شود.
وی بیان کرد: مطابق مطالعات انجام شده با حذف آب مرزی سهم ترکمنستان و مصارف کشاورزی محلی در منطقه، دستکم ۵۰ میلیون مترمکعب از این آب مازاد برای مصرف شرب مشهد در نظر گرفته شده است و اکنون طرح های انتقال آب در منطقه در حال اجراست.
فرماندار مشهد ادامه داد: انتقال ۵۰ میلیون مترمکعب آب یاد شده هیچ خللی در مصرف آب شرب و کشاورزی شهرستان کلات ایجاد نمی کند و اگر به داخل کشور منتقل نشود در نهایت به ترکمنستان سرازیر خواهد شد، حال آنکه حقابه ترکمنستان از آب های خروجی استان تامین شده است.
حسینی همچنین به ساخت سد «شوریجه» در سرخس اشاره و بیان کرد: ساخت سد شوریجه ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و سالانه ۱۵میلیون مترمکعب از آب این سد به بخش شرب مشهد اختصاص خواهد یافت.
وی اضافه کرد: آب سد شوریجه از طریق یک خط انتقال به خط انتقال آب سد دوستی به مشهد پمپاژ می شود که البته ساخت این خط انتقال بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته است و در انتها نیز آب سد شوریجه پس از انتقال به مشهد تسویه شده و به مصرف شرب خواهد رسید.
فرماندار مشهد ضمن تقدیر از صرفه جویی مردم مشهد در حوزه آب آشامیدنی گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد مشترکان آب در مشهد زیر الگوی متعارف، آب مصرف می کنند و این در حالی است که مشترکان در بسیاری از شهرها و استان ها بسیار بالاتر از میزان متعارف، مصرف آب دارند.
وی افزود: امیدواریم با اجرای طرح های کوتاه مدت، تابستان امسال را بدون اعمال جیره بندی سپری کنیم و از مردم تقاضا داریم در مصرف آب شرب بویژه در بخش شستشوی حیاط، خودرو و آبیاری فضای سبز بیشتر مراعات کنند.
حسینی گفت: طرح های مختلفی برای جدا کردن آب شرب از بخش آبیاری فضای سبز انجام شده و امید است شهرداری طرح های بیشتری را اجرایی کند تا به طور کامل از آب شرب در بخش آبیاری فضای سبز استفاده نشود.