مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور مطرح کرد؛
هدفگذاری اشتغال ۱۸۰ هزار زندانی تا ۱۰ سال آینده

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با تأکید بر اینکه توسعه اشتغال مولد برای جمعیت کیفری واجد شرایط یک اولویت ملی است، گفت: اشتغال تحت پوشش بنیاد که اکنون بیش از ۴۰ هزار نفر را دربرمیگیرد، در سال جاری به ۵۵ هزار نفر افزایش مییابد و افق ۱۰ ساله بنیاد، فراهمسازی ظرفیت اشتغال صنعتمحور برای ۱۸۰ هزار زندانی است.
به گزادش ایلنا، ناصر جعفرقلی پنجشنبه، ۲۶ تیر در سفر به شیراز و در جمع خبرنگاران، سهم اشتغال موجود را ناکافی دانست و تصریح کرد: باید بخش بیشتری از جمعیت کیفری واجد شرایط تحت پوشش فعالیتهای درآمدزا قرار گیرند تا هم کرامت زندانیان حفظ شود و هم امکان تأمین بخشی از نیازهای خانوادههای آنان فراهم آید.
وی تصریح کرد: برنامهریزی برای جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی و کارآفرینان در دستور کار قرار گرفته تا ظرفیت تولیدی و اشتغالآفرینی بنیاد بهطور ملموس ارتقا یابد.
به گفته مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور، اهداف کلان مجموعه را در سه محور خلاصه کرد: نخست، افزایش نرخ اشتغال زندانیان در زندانها، مراکز تابعه و واحدهای طرف قرارداد؛ دوم، بالا بردن سطح درآمد زندانیان بهمنظور کمک به تأمین هزینههای شخصی و خانوادگی آنان و سوم، تقویت درآمدهای بنیاد برای سرمایهگذاری در زیرساختها و حرکت به سوی الگوی «اشتغال مولدِ صنعتمحور».
جعفر قلی افزود: این مسیر در چارچوب برنامهای ۱۰ ساله دنبال میشود که سقف هدفگذاریشده آن ایجاد ظرفیت برای اشتغال ۱۸۰ هزار زندانی است.
وی با اشاره به ابلاغ سند تحول و تعالی بنیاد تعاون زندانیان گفت اجرای این سند بر مبنای سیاستهای تبیینی ریاست قوه قضاییه و همراستا با اولویتهای تحولی نظام زندانبانی دنبال میشود. در این چارچوب، فعالسازی ظرفیتهای منطقهای و استانی، هماهنگی بین نمایندگیها و استفاده از توان بخش خصوصی از محورهای مورد تأکید است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور، فارس را یکی از چهار استان بزرگ و اثرگذار معرفی کرد و عملکرد نمایندگی بنیاد تعاون در این استان را «برجسته و رو به رشد» دانست و تأکید کرد: تداوم روند موجود میتواند جایگاه فارس را در میان استانهای پیشرو تثبیت کند.
وی همچنین درهمایش منطقهای بنیاد تعاون زندانیان استانهای فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان در شیراز گفت: ثمره کار منسجم شبکه تعاون زندانیان، علاوه بر نقش در تولید ملی، کاهش تکرار جرم در میان زندانیان تحت پوشش خواهد بود.
جعفرقلی، توسعه آموزشهای مهارتی و مدیریتی، توانمندسازی نیروهای انسانی و ارتقای نقش مدیران نمایندگیهای استانی را از اولویتهای بنیاد برشمرد و افزود: بدون نیروی انسانی توانمند، توسعه اشتغال مولد و تحقق اهداف درآمدی ممکن نخواهد شد.
رویکرد تحولی استان فارس در اشتغال زندانیان
مدیرکل زندانهای فارس نیز در این نشست گفت: مجموعه زندانهای فارس آمادگی دارد برنامههای تحولی و تعالیمحور بنیاد را در واحدهای زیرمجموعه بهصورت جامع عملیاتی کند.
اسحاق ابراهیمی همدلی مدیریتی در زندانها و بنیاد تعاون استان را یک مزیت برای توسعه پایدار دانست و تأکید کرد: گسترش اشتغال مولد و سودبخش برای زندانیان واجد شرایط در اولویت برنامههای استانی قرار دارد.
به گفته وی، ظرفیتهای موجود و پروژههای در دست راهاندازی ـ چه در داخل زندانها و چه در مراکز وابسته و طرف قرارداد، با مشارکت مراجع قضایی، سرمایهگذاران و کارآفرینان فعال خواهد شد.