خبرگزاری کار ایران

بازنشستگی‌های پیش از موعد و مشاغل سخت؛ چالش‌های اصلی تأمین اجتماعی هرمزگان

بازنشستگی‌های پیش از موعد و مشاغل سخت؛ چالش‌های اصلی تأمین اجتماعی هرمزگان

مدیرکل تأمین اجتماعی هرمزگان اعلام کرد که ۶۲ درصد بازنشستگی‌های استان طی پنج سال اخیر به دلیل شرایط سخت و زیان‌آور و بازنشستگی‌های پیش از موعد بوده که بار مالی سنگینی بر صندوق تحمیل کرده است. همچنین او به مشکلات دریافت به موقع حق بیمه و حمایت‌های ویژه از بیمه‌شدگان حادثه‌دیده اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از بندرعباس،  عباس اکبری، مدیرکل تأمین اجتماعی استان هرمزگان، در نشست خبری با اصحاب رسانه از عملکرد، چالش‌ها و برنامه‌های این سازمان، به تشریح ابعاد مختلف اقدامات انجام‌شده در حوزه‌های بیمه، درمان و پشتیبانی از بیمه‌شدگان پرداخت.

اکبری در بخشی از سخنان خود از آغاز اجرای طرح شناسایی بیمه‌شدگان جدید در سال جاری خبر داد که با هدف تقویت ضریب پشتیبانی صندوق تأمین اجتماعی یعنی نسبت بیمه‌پردازان به مستمری‌بگیران اجرا شده است.

او افزود: «از طریق پلاک‌برداری کارگاه‌ها، بازرسی‌های میدانی و شناسایی افراد فاقد بیمه، تلاش می‌کنیم تا جامعه هدف واقعی تحت پوشش قرار گیرند.»

یکی دیگر از محورهای مهم اقدامات سازمان در سال جاری، هوشمندسازی فرآیند دریافت لیست حق بیمه بوده است.

به گفته‌ی اکبری، پیش از این، بسیاری از بررسی‌ها به‌صورت دستی و در حضور کارفرما انجام می‌شد، اما در سیستم جدید، ۳۳ کنترل بیمه‌ای به‌صورت برخط صورت می‌گیرد و نیازی به مراجعه حضوری نیست. این تحول دیجیتال نقش بسزایی در ارتقای سرعت، دقت و شفافیت فرایندهای بیمه‌ای داشته است.

اکبری همچنین به اقدامات فوری سازمان در واکنش به حادثه انفجار در بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت: «از همان ساعات اولیه، تیم‌های درمانی ما بدون درنظر گرفتن وضعیت بیمه‌ای حادثه‌دیدگان به آنان خدمت‌رسانی کردند. در کوتاه‌ترین زمان ممکن نیز مستمری بازماندگان قربانیان برقرار شد، حتی برای کسانی که سابقه بیمه‌پردازی مشخص در استان نداشتند.» همچنین پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران آسیب‌دیده، کمک هزینه مراسم ترحیم و غرامت دستمزد ایام بیماری از دیگر حمایت‌های سازمان بود.

در کنار این خدمات، به گفته اکبری، در جریان جنگ ۱۲ روزه غزه و وضعیت بحرانی کشور، سازمان تأمین اجتماعی علیرغم کمبود منابع، مستمری خردادماه را پیش از موعد و قبل از پایان ماه پرداخت کرد تا مستمری‌بگیران دغدغه‌ای در تامین معاش نداشته باشند. همچنین با وجود حملات سایبری گسترده به زیرساخت‌های کشور، سامانه‌های سازمان تأمین اجتماعی به‌دلیل آمادگی زیرساختی و همکاری مستمر تیم‌های فنی، پایدار باقی ماندند.

وی در ادامه با اشاره به اجرای سیاست‌های حمایتی برای کارگاه‌هایی که به‌دلیل بحران‌های اخیر موفق به ارسال لیست بیمه نشده بودند، گفت: «برای کارگاه‌های معمولی یک هفته و برای کارگاه‌های مشمول معافیت مانند نانوایی‌ها تا دو هفته فرصت تمدید شد تا حق بیمه را بدون جریمه ارسال کنند.»

وی با تأکید بر اینکه «تأمین اجتماعی یک سازمان درآمد ـ هزینه‌ای است»، هشدار داد که منابع فعلی سازمان پاسخگوی تعهدات فزاینده نیست و با پدیده‌ی ناترازی مالی مواجه‌اند.

اکبری با اشاره به انباشت مطالبات معوق از دستگاه‌ها و کارگاه‌ها در استان گفت: «در حال حاضر بیش از ۶۵۰۰ میلیارد تومان طلب معوق داریم که پرداخت آن‌ها به تعویق افتاده و این امر ما را در اجرای تعهدات با مشکل مواجه کرده است. بخشی از این مطالبات از نهادهای دولتی، برخی از شهرداری‌ها و نیز پیمانکاران طرف قرارداد دستگاه‌های اجرایی هستند که پیگیری حقوقی و نظارتی برای وصول آن‌ها در حال انجام است.»

وی همچنین از افزایش نگران‌کننده‌ی بازنشستگی‌های پیش از موعد در هرمزگان سخن گفت و تصریح کرد: «در پنج سال گذشته، ۶۲ درصد از بازنشستگی‌های استان مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور و پیش از موعد بوده که با وجود سابقه بیمه‌پردازی پایین‌تر، مستمری کامل دریافت می‌کنند و همین امر فشار زیادی بر منابع صندوق وارد کرده است.»

در پایان، اکبری با تأکید بر تعهد سازمان برای پرداخت به‌موقع مستمری‌ها و استمرار خدمت‌رسانی، گفت: «هیچ مستمری‌بگیری نباید نگران تأخیر در دریافت حقوق خود باشد. با وجود تمام مشکلات، خود را موظف به صیانت از معیشت بازنشستگان، کارگران و بیمه‌شدگان می‌دانیم.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز