استاندار: تخصیص اعتبارات ملی در توسعه بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری ضرورت دارد

استاندار چهار محال و بختیاری گفت: بخش کشاورزی سهم قابلتوجهی در اقتصاد و اشتغال استان دارد و تخصیص اعتبارات میتواند سبب تحول بزرگی در استان شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر مردانی شامگاه دوشنبه در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: تأمین اعتبارات برای تکمیل طرحهای آبرسانی و توسعه باغات در اراضی شیبدارضرورت دارد و تبدیل ظرفیتهای بالقوه کشاورزی استان به بالفعل، نیازمند برنامهریزی و سرمایهگذاری است.
وی افزود: بخش کشاورزی سهم قابلتوجهی در اقتصاد و اشتغال استان دارد و تکمیل طرحهای نیمهتمام آبرسانی میتواند سبب تحول بزرگی در استان شود.
مردانی با اشاره به ۲۶ طرح تأمین و انتقال آب برای مناطق محروم استان گفت: با تکمیل این طرحها، الگوی کشت بیش از ۱۳ هزار هکتار از اراضی شیبدار تغییر کرده و سبب ایجاد اشتغال و درآمد زایی ۱۰ هزار کشاورز میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه استان با خشکسالی شدید روبرو شده است خواستار احیای امهال تسهیلات کشاورزان شد.
مردانی گفت: کشاورزان به دلیل خسارات ناشی از خشکسالی توان بازپرداخت وامها را ندارند و نیاز است وزارت جهاد کشاورزی در بخشودگی سود و جرائم تسهیلات اقدام کند.
وی همچنین بر لزوم تخصیص اعتبارات بانکی برای طرحهای راکد و نیمهتمام کشاورزی تأکید و تصریح کرد: بخش کشاورزی ۲۱٪ از تولید ناخالص داخلی و ۲۰٪ از اشتغال استان را تشکیل میدهد و زیربخش دام و طیور نیز سهم ۴۰٪ در ارزش تولیدات کشاورزی دارد.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در بخش دام و طیور استان ۲۸۰ طرح راکد و ۲۵۰ طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰٪ وجود دارد که برای احیای این طرحها و افزایش تولید، نیاز به ۱.۲ همت تسهیلات بانکی داریم.
وی با تأکید بر شعار سال سرمایهگذاری برای تولید، خواستار تعریف ردیف اعتباری ملی در بودجه سنواتی برای توسعه ۷۰ هزار هکتاری باغات در اراضی شیبدار شد و افزود: بیش از ۳۰٪ ارزش تولیدات کشاورزی استان مربوط به بخش باغی است و توسعه این بخش میتواند به حفظ آب و خاک و کنترل سیلابها کمک کند.
مردانی با اشاره به نقش باغات در جلوگیری از فرسایش خاک و پر شدن مخزن سد کارون ۴، گفت: توسعه باغات در حوزه آبخیز کارون علاوه بر اشتغالزایی و محرومیتزدایی، به توسعه گردشگری و فضای سبز استان منجر خواهد شد.
استاندار چهارمحال و بختیاری از تصویب ۱۱ همت اعتبار دولتی برای تکمیل زیرساختهای کشاورزی و ۱۴ همت تسهیلات بانکی برای طرحهای گلخانهای، دامپروری و صنایع تبدیلی خبر داد و گفت: این مصوبه در کمیسیون کشاورزی مجلس تأیید شده و امیدواریم هرچه سریعتر اجرایی شود.
مردانی با اشاره به وضعیت اضطراری موجودی برخی کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت و مرغ منجمد در انبارهای استان، خواستار تأمین ۳ هزار تن برنج هندی ، ۶۰۰ تن گوشت منجمد و ۷۰۰ تن مرغ منجمد شد و هشدار داد که کمبود این اقلام میتواند به تشنج بازار منجر شود.
مردانی با اشاره به کمبود شدید نهاده جو در یک ماه اخیر، خاطر نشان کرد: این مشکل به یکی از چالشهای اساسی دامداران صنعتی و سنتی تبدیل شده و نیازمند تخصیص فوری ۷۰۰۰ تن جو از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور است.
وی افزود: تأمین نهادههایی مانند جو و ذرت نقش حیاتی در تولید فرآوردههای پروتئینی مانند گوشت مرغ، تخممرغ و شیر دارد و عدم موجودی این اقلام در انبارهای استان، خسارات جبرانناپذیری به بهرهبرداران وارد میکند.
مردانی با اشاره به وضعیت اضطراری موجودی برخی کالاهای اساسی در استان، گفت: برای جلوگیری از تشنج بازار، نیاز به تأمین فوری برنج، گوشت و مرغ منجمد داریم.