استاندار چهارمحال و بختیاری:
حمایت از عشایر کلید تقویت اقتصاد و امنیت غذایی کشور است

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بخش کشاورزی استان نیازمند حمایت ویژه است چرا که عشایر به عنوان قشر مولد جامعه، نقش موثری در اقتصاد کشور و امنیت غذایی دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر مردانی امروز در دیدار با معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی کشور اظهارداشت: استان چهارمحال و بختیاری با ظرفیتهای منحصر به فرد در حوزههای آب و خاک، تولیدات دامی و زراعی، از جایگاه ویژهای در تامین امنیت غذایی کشور برخوردار است.
وی با اشاره به خشکسالیهای اخیر و آسیبهای وارده به بخش کشاورزی و جامعه عشایری استان خواستار تسریع در اجرای طرحهای تامین آب، شبکههای آبیاری و توسعه روشهای نوین آبیاری شد.
با تاکید بر اهمیت توجه به جامعه عشایری، گفت: عشایر به عنوان قشر مولد جامعه، نقش موثری در اقتصاد کشور و امنیت غذایی دارند و باید مورد حمایت مسئولین قرار گیرند.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکلات موجود در مناطق عشایری استان، خواستار تعیین تکلیف ثبتی اراضی، تکمیل پروژههای زیربنایی و افزایش تانکرهای آبرسانی به این مناطق شد.
نظام بودجهریزی کشور نیازمند بازنگری جدی است
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی کشور بیان کرد: تمرکز بر تکمیل پروژههای نیمهتمام در استانهای زاگرسنشین مورد اهمیت است چرا که ساختار جمعیتی کشور تغییر کرده و مطالبات شهرنشینان افزایش یافته است، اما نباید از تولیدکنندگان در مناطق روستایی غافل شد.
صفدر نیازی با انتقاد از کمبود اعتبارات تخصیص یافته به حوزه آب، اظهار داشت: متاسفانه بودجه این بخش کافی نیست و این در حالی است که کشورهایی مانند ترکیه میلیاردها دلار در این زمینه سرمایهگذاری میکنند.
وی با تاکید بر اهمیت تکمیل پروژههای نیمهتمام در استانهای زاگرسنشین، گفت: در حال حاضر ۱۳۵ پروژه نیمهکاره در این مناطق وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند حمایت ویژه دولت است.
نیازی خاطر نشان کرد: استان چهارمحال و بختیاری در زمینه توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی، خواستار تداوم این روند باشد و امسال به نام سال سرمایهگذاری و تولید نامگذاری شده و باید از این فرصت برای رونق بخش کشاورزی استفاده کرد.
تولیدات عشایری، فرصتی مغفول در امنیت غذایی کشور است
رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه جامعه عشایری حدود ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید میکند، اظهار داشت: این ظرفیت تا ۳۵ درصد قابل افزایش است و در شرایطی که تولید گوشت صنعتی به شدت وابسته به واردات نهادهها است، تولید عشایری به دلیل عدم وابستگی به شبکههای گاز، آب، مخابرات و واردات خارجی، از نظر پدافندی یک فرصت مهم به شمار میرود.
جهانبخش میرزاوند با اشاره به اینکه در صورت بروز هرگونه اختلال در خطوط گاز، آب، برق و مخابرات، تولید گوشت صنعتی به شدت آسیب میبیند، افزود: جامعه عشایری با تکیه بر ظرفیتهای بومی و عدم وابستگی به زیرساختهای متمرکز، میتواند در شرایط بحرانی نیز به تولید خود ادامه دهد.
وی با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون تن گوشت در کشور مصرف میشود و برای تامین آن، نیازمند واردات هستیم، تصریح کرد: اگر به جامعه عشایری توجه نشود و امکانات لازم برای تولید در اختیار آنها قرار نگیرد، این جامعه مولد تبدیل به یک جامعه مصرفکننده خواهد شد.
میرزاوند ادامه داد: عشایر در ۵۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از مرزهای خاکی کشور حضور دارند، این جامعه به عنوان مرزداران بی مزد و منت، روزانه بیش از ۶۰ میلیون هکتار از اراضی کشور را پایش میکنند و در شرایط جنگ پهپادی و الکترونیکی، میتوانند به عنوان یک شبکه دیده بانی عمل کنند.
دیدگاه استاندار به توسعه استان بر مبنای کشاورزی است
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای حمل آب با تانکر از طریق ماده اجرای بحران به استان اختصاص داده شده است و با مشارکت ۲۰ درصدی کشاورزان، ۸۰ درصد هزینه انتقال آب با تانکر توسط جهاد کشاورزی تامین میشود.
حسین بهرامی همچنین از اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار جداگانه برای طرحهای تامین و انتقال آب استان توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی خبر داد و تصریح کرداین اعتبار علاوه بر اعتباراتی است که رشد خوبی داشته است.
وی با اشاره به برنامههای هفته جهاد کشاورزی از افتتاح سه پروژه تامین و انتقال آب با سرمایهگذاری بخش خصوصی در شهرستانهای اردل در روستاهای بالد و رستمآباد با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: برای تامین اعتبار طرحهای مرمت و احیا قنوات، توسعه شبکههای آبیاری تحت فشار و توسعه باغات در سطح ملی، خواستار تداوم حمایت می باشیم.
تکمیل پروژههای زیربنایی عشایری در اولویت است
مدیرکل امور عشایر استان چهارمحال و بختیاری گفت: استان چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۲۵ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۱۲۴ هزار نفر است که بیش از ۵۰ درصد آنها جزو عشایر کوچرو هستند.
محمد محمودی افزود: کارهای خوبی در این زمینه انجام شده، اما متاسفانه در بسیاری از موارد، پروژههای زیربنایی نیمهتمامی وجود دارد که باید در اولویت قرار گیرند و تکمیل شوند.
وی گفت: پل گَز در شهرستان کوهرنگ با تامین اعتبار، آماده نصب عرشه است و ۱۳ کیلومتر جاده عشایری نیز توسط گروههای جهادی و با پشتیبانی اداره کل امور عشایر در حال احداث است
محمودی همچنین از جاده ۳۰ کیلومتری پنبهکال در منطقه شیخعلیخان قارییخی شهرستان کوهرنگ به عنوان یکی دیگر از پروژههای مهم یاد کرد و گفت: مجوزهای لازم برای ۸ کیلومتر از این جاده اخذ شده و پیمانکار مشغول به کار است، اما برای تکمیل آن نیاز به اعتبار ویژه داریم.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با اشاره به پل قلهدرویش در شهرستان اردل، اظهار داشت: سال گذشته ۴ میلیارد تومان و امسال نیز ۵ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ارزش افزوده استان برای این پل اختصاص یافته است تا پایههای آن تکمیل شود.