استاندار عنوان کرد:
هدفگذاری تولید 5000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر بر مبنای ظرفیتهای استان مرکزی / توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از آبان ماه سال گذشته آغاز شده است

ورود خیرین مدرسهساز و کمیسیون ماده ۵ به حوزه ایجاد نیروگاههای خورشیدی
استاندار مرکزی با تأکید بر ظرفیتهای مختلف و بینظیر این استان در مسیر تولید انرژیهای تجدیدپذیر گفت: هدفگذاری تولید 5000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر بر مبنای این ظرفیتها انجام شده است. مقرر شده این میزان ظرفیت ظرف مدت 3 سال در استان ایجاد شود. با این اقدامات ظرفیت تولید برق استان را بیش از 2.5 برابر مصرف فعلی افزایش خواهد داد. اگر بخشی از این ظرفیت نیز راهاندازی شود، دیگر نیازی نیست که نیروگاه حرارتی شازند در زمستان برق تولید کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی زندیهوکیلی در مراسم بهرهبرداری از ظرفیت 316 مگاوات نیروگاههای خورشیدی در 40 ساختگاه و همچنین نیروگاه 100 مگاواتی شهرستان محلات، افزود: بر اساس برنامه هدفگذاری تولید 5000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر ظرف مدت 3 سال، در سال 1404 به عنوان سال نخست تولید 500 مگاوات، سال 1405 تولید 1700 مگاوات و در سال 1406 تولید 2800 مگاوات هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: تاکنون قرارداد 1600 مگاوات منعقد و ساختگاه آن تحویل شده است. به اندازه 4800 هکتار و حدود 3600 مگاوات نیز زمین اختصاص دادیم و قرارداد آن تا 2 ماه آینده منعقد می شود بر این اساس بیش از 70 درصد برنامه 3 ساله را قرارداد بسته و زمین تحویل دادیم. کارگروه استانی این فرایند نیز تشکیل شده و جلسات هفتگی به صورت مستمر برگزار میشود و زمینها را به سرعت تحویل میدهیم.
استاندار مرکزی اظهار داشت: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان از آبان ماه سال گذشته به صورت جدی آغاز شده است و این رویکرد در پاسخ به مشکلات ناشی از مازوتسوزی و آلودگی هوا شکل گرفته و با توجه به مزیتهای اقلیمی استان، به سرعت در حال گسترش است. نیروگاه خورشیدی ساخت ایران در استان مرکزی با پنلهای ایرانی، 5 درصد بازدهی بیشتر نسبت به نیروگاه 100 مگاواتی چینی دارد.
زندیهوکیلی بر نقش محوری انرژی در توسعه صنعتی استان مرکزی و بهرهگیری از ظرفیتهای انرژی خورشیدی در این خطه تأکید داشته و تصریح کرد: استان مرکزی نسبت به سایر نقاط کشور، بازدهی بالاتری در حوزه نیروگاههای خورشیدی دارد. به دلیل زاویه تابش، شرایط جوی و ارتفاع مناسب، استان مرکزی رتبه اول یا دوم کشور در بازدهی پنلهای خورشیدی را به خود اختصاص داده است. باید از این ظرفیتها بهترین بهرهوری را داشت.
وی بیان داشت: استان مرکزی در این حوزه پتانسیل های خاصی دارد، برای مثال در حال حاضر این استان بیشترین بازدهی پنلهای خورشیدی را در سطح کشور داراست. در حال حاضر 2 نیروگاه 100 مگاواتی انرژی خورشیدی در کشور وجود دارد که یکی از آنها در استان اصفهان و دیگری در شهرستان محلات است. میزان برقی که نیروگاه به شهرستان محلات به شبکه میدهد بیشتر از نیروگاه اصفهان است.
استاندار مرکزی تأکید کرد: به دلیل زیرساختهایی که از ابتدای فعالیت صنعت برق در کشور در این استان ایجاد شده، مهمترین پستهای انتقال برق کشور در این خطه است. به واسطه پستهای استراتژیک، حدود 7000 مگاوات اتصال به شبکه و انتقال داریم در حالی که این ظرفیت در استانهای بزرگ کشور بسیار کمتر است. شرایط اقلیمی، نزدیکی به تهران، وجود صنایع بزرگ و مزایای زیرساختی از جمله دلایلی هستند که استان مرکزی را به قطب توسعه نیروگاههای خورشیدی تبدیل کردهاند.
زندیهوکیلی ابراز داشت: در گذشته انرژی خورشیدی به عنوان یک اولویت ملی مطرح نبود اما استان مرکزی با شناسایی ظرفیتهای خود، گامهای بلندی در این مسیر برداشته که همسو با رویکرد دولت چهاردهم در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است. استان مرکزی بین 1800 تا 2000 مگاوات برق مصرف میکند که از این میزان درصد در بخش صنعتی و تولیدی و 15 درصد به بخش خانگی مصرف میشود.
وی اضافه کرد: با اشاره به مازوتسوزی در استان مرکزی نیز گفت: در جلسه رأی اعتماد هیئت دولت اولویت خود را قطع مازوتسوزی در استان مرکزی بیان کردم که رئیسجمهور دستور رسیدگی به این موضوع را صادر کرد و وزیر نیرو نیز قول مساعد داد. اما به دلیل ناترازیها نتوانستیم به وعده خود عمل کنیم که هم شخص رئیسجمهور و هم بنده از مردم عذرخواهی کردیم. بر این اساس در ابتدای مسئولیتم در استان، ظرفیت های استان در حوزه تولید انرژی خورشیدی بررسی شد.
استاندار مرکزی با تأکید بر اینکه فرهنگسازی تولید انرژی تجدیدپذیر در این استان انجام شده است، گفت: در این راستا 11 برنامه مبتنی بر ظرفیتهای کشور داریم که تعدادی از آنها ابتکار این استان است و برای 12 شهرستان سهمیه نیروگاه خورشیدی مشخص شده است. از جمله این برنامهها ورود خیرین مدرسهساز به احداث نیروگاه خورشیدی در مدارس است. در این طرح خیرین پنلهای خورشیدی را در مدارس نصب میکنند و درآمد حاصله صرف تعمیر و نگهداری مدرسه میشود.
زندیهوکیلی افزود: در کمیسیون ماده 5 نیز ضابطه گذاشتیم که هر شخصی در خانهای که میسازد، اگر از پنل خورشیدی استفاده کند 5 درصد سطح اشغال بیشتری به وی اختصاص داده شود. شورای عالی شهرسازی و معماری نیز این مصوبه را تأیید کرد. افراد هنگام اخذ پروانه تعهد میکنند که این فرایند ایجاد و احداث پنل خورشیدی را انجام دهد. بر اساس ضابطه عنوان شده اگر این تعهد را انجام ندهند پایان کار نمیگیرند.