وزیر میراث فرهنگی:
کاوشهای باستانشناسی در قزوین گسترش مییابد/اشیای تاریخی به نقاط امن منتقل شدند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از قزوین بهعنوان سرزمین رمزها و رازها یاد کرد و گفت: هنوز این استان ناشناخته مانده، در جای جای این استان، جایی را نمیشناسیم که هویت و تمدن بزرگی نداشته باشد باید با کاوشهای باستانشناسی ظرفیتهای این استان کشف شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سید رضا صالحی امیری در نشست شورای اداری استان که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، گفت: به قزوین احساس افتخار و غرور میکنیم، ما در جغرافیایی زیست میکنیم که به مثابه خورشید تابناکی از دوران کهن تا امروز میدرخشد و هم نور و هم حرارت میدهد.
وی ادامه داد: ای کاش تمام افرادی که تریبون دارند، به جوانان میگفتند به قزوین افتخار کنند، تمام جذابیتهایی که در نقاط مختلف کشور است، یکجا در قزوین موجود است، باید تلاش کنیم تصویر واقعی تمدن و فرهنگ این سرزمین را به ایران و جهان معرفی کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از قزوین بهعنوان سرزمین رمزها و رازها یاد کرد و گفت: هنوز این استان ناشناخته مانده، در جای جای این استان، جایی را نمیشناسیم که هویت و تمدن بزرگی نداشته باشد باید با کاوشهای باستانشناسی ظرفیتهای این استان کشف شود،
وی افزود: قزوین صرف یک جغرافیا نیست؛ یک جسم دارد و یک روح و فرهنگ و تمدن روح آن است، تمدنی است که در دل خود شهر را ایجاد کرده، باید تلاش کنیم هویت ایرانی و اسلامی را بشناسانیم، اگر با مهاجرت هزاران نفر روبه رو هستیم ما باید پاسخگو باشیم که چرا نتوانستیم این ظرفیتها را معرفی کنیم.
مقام عالی وزات میراث فرهنگی اظهار کرد: در حال حاضر با دنیای غرب درحالت جنگ قرار داریم، جامعه ناراضی است اما با ایران خود همیشه زیست میکند و به آن دلبسته است، از این رو وقتی مقابل تهدید دشمن کودککش قرار گرفت، مانند یک آهنربا کنار هم جذب شزیم که این امر نظر جهانی را هم جذب کرد.
وی تاکید کرد: مردم از مشروعیت و اقتدار ملی و ایران بزرگ و ایران فرهنگی و تمدنی و نظام و انقلاب و رهبری دفاع کردند و برای همبستگی و وفاق ملی مقاومت کردند، بنابراین مقاومت جامعه مبتنی بر عقلانیت بود و نه احساس، دولت هم تلاش کرد هر آنچه در ظرفیت دارد برای رضایت مردم به میدان بیاورد.
صالحی امیری ادامه داد: دولت نیازهای اساسی مردم را تامین کرد، به جز ۲۴ ساعت اول، آمادگی داشتیم و ۸۰۰ هزار تن نیازهای اساسی مردم از بندرها به استانها سرازیر شد که از نظر حمل و نقل یک و نیم برابر شرایط عادی بود، تعمیر خانههای تخریب شده مردم و همچنین سایر حوزهها فعال شد.
وی اظهار کرد: در حوزه میراث فرهنگی، آثار و اشیای گران قیت و ارزشمند را به مخازن امن منتقل کردیم، در جاهایی هم که امکان انتقال نبود با کیسههای شن و سنگر مخافظت کردیم، به یونسکو و سایر سازمانهای بینالمللی اعتراض کردیم تا مبادا رژیم اشغالگر به آثار تاریخی ما دست اندازی کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: بعد از جنگ، آغاز سفر ما از قزوین است، برای انتقال این پیام که باید به شرایط عادی بازگردیم، راه نجات گردشگری، جذب گردشگر به داخل است و در این راستا باید زیرساختها توسعه پیدا کند که در این راستا پنج مشوق به تصویب دولت رسیده است.
وی افزود: معافیت ۸۰ درصدی عوارض شهرداریها و برای ساخت هتلها، واردات ۲۰۰ قلم کالای مورد نیاز هتلها با عوارض صفر درصد ازجمله مشوقها است، در سطح کشور ۲ هزار و ۷۴۰ پروژه گردشگری با ۷۸۰ هزار میلیارد سرمایه درحال ساخت است که باید کمک کنیم به پایان برسد.
این مسئول در ادامه با اشاره به ضرورت وفاق و همبستگی ملی و کارآمدی مسئولین در شرایط کنونی خاطرنشان کرد: باید برای مردم امید تولید کنیم و بپذیریم که تدبیر رهبر معظم انقلاب این مشتی را به ساحل نجات میرساند.