مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون:
اتصال اینچهبرون به بنادر جنوبی کشور از مهمترین مطالبات قزاقستان است

مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون گفت: یکی از مهمترین مطالبات کشور قزاقستان اتصال هرچه سریعتر اینچهبرون به بنادر جنوبی کشور از جمله چابهار و بندرعباس در چارچوب کریدور بینالمللی شمال–جنوب است.
به گزارش ایلنای گلستان، حسن ملکحسینی در تشریح برنامههای روز دوم سفر خود به قزاقستان، با اشاره به حضور در همایش بینالمللی تجارت خارجی آستانه تأکید کرد: این رویداد، بستری ارزشمند برای تبیین ظرفیتهای منطقه آزاد اینچهبرون و گسترش تعاملات اقتصادی میان ایران و قزاقستان فراهم ساخت.
وی افزود: در حاشیه این همایش، نشستهای متعدد و مؤثری با فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی قزاقستان برگزار شد که محور اصلی آن، ایجاد ارتباطات پایدار تجاری، ترانزیتی و سرمایهگذاری میان قزاقستان و منطقه آزاد اینچهبرون بود.
ملکحسینی با اشاره به دغدغه فعالان اقتصادی قزاقستانی درباره توسعه زیرساختهای ترانزیتی، تصریح کرد: یکی از مهمترین مطالبات طرف قزاق، اتصال هرچه سریعتر اینچهبرون به بنادر جنوبی کشور از جمله چابهار و بندرعباس در چارچوب کریدور بینالمللی شمال–جنوب بود، که در این زمینه اطمینان دادیم که این پروژه در دستور کار دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد قرار دارد و توسعه آن با سرعت در حال اجراست.
وی دیدار با رئیس سازمان صادرات قزاقستان را از دیگر برنامههای روز دوم برشمرد و گفت: رئیس سازمان صادرات قزاقستان بر اهمیت ورود و ترانزیت کالاهای قزاقستان از طریق سه منطقه آزاد شمالی ایران تأکید داشتند.
ملک حسینی این دیدار را زمینهساز شکلگیری سازوکارهای مشترک برای تسهیل همکاریهای لجستیکی و صادراتی عنوان کرد و افزود: در این دیدار توافق شد در آینده نزدیک، تفاهمنامهای رسمی میان طرفین منعقد شود.
مدیرعامل منطقه آزاد اینچهبرون همچنین با اشاره به دیدار و رایزنی با رئیس سازمان سرمایهگذاری قزاقستان گفت: در این دیدار، ایشان آمادگی و تمایل قزاقستان برای سرمایهگذاری و راهاندازی پروژههای مشترک در منطقه آزاد اینچهبرون را اعلام کردند که این موضوع، نقطه شروعی برای طراحی مسیرهای همکاری بلندمدت در حوزه سرمایهگذاری خارجی خواهد بود.
ملکحسینی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه منطقه آزاد اینچهبرون، تبدیل شدن این منطقه به هاب تجاری و ترانزیتی بینالمللی با تمرکز بر ارتباطات با آسیای مرکزی است. سفر به قزاقستان و تعاملات امروز، گامی عملی در جهت تحقق این هدف راهبردی بود.