خبرگزاری کار ایران

معاون دادگستری اردبیل تاکید کرد؛

لزوم برخورد قاطع و جدی با ساخت‌وساز های غیرمجاز در اردبیل

لزوم برخورد قاطع  و جدی با ساخت‌وساز های غیرمجاز در اردبیل

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اردبیل بر لزوم برخورد قاطع و جدی با ساخت‌وساز های غیرمجاز و توسعه نامتوازن شهری تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، یوسف خدادادی درجلسه هم اندیشی اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ استان با بیان وظابف و رسالت های کمیسیون ماده ۱۰۰  اظهار کرد: از آنجائیکه مباحث مربوط به ماده ۱۰۰  متعدد، مبسوط و مورد اختلاف نظر است لذا بحث و تبادل نظر در موضوعات آن برای دستیابی به یک وحدت رویه ضروری است.

وی با اشاره به فلسفه تشکیل  کمیسیون ماده ۱۰۰ افزود: مهمترین وظیفه این کمیسیون ، جلوگیری از بی قانونی ، بی نظمی ، مقابله با ساخت ساز غیر مجاز و  رعایت حقوق شهروندی در بحث ایجاد بنا و ساختمان  است لذا به منظور انجام درست، جامع و دقیق  عملکرد  کمیسیون ماده ۱۰۰  توجه به مولفه های تأثیر گذار در امر پیشگیری، تشکیل پرونده و نیز رسیدگی به آن ضروری است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اردبیل ادامه داد: مهم ترین اصل در کمسیون ماده 100 پیشگیری و جلوگیری از ساخت و ساز غیر قانونی  است لذا هر گونه  تخلف در حوزه ساخت ساز که موجب گسترش حاشیه نشینی و رشد افقی و نامتوازن شهر می‌شود. باید سریعا  از آن جلوگیری شود.

خدادادی بیان کرد: لذا لازم و ضروری است تا  شهرداری با استفاده از ابزار های  قانونی که در اختیار دارد از جمله  ظرفیت های مدیریت واحد پیشگیری از تخلفات شهری که متشکل از ۱۶ دستگاه و ارگان است نسبت به جلوگیری از ساخت ساز ها از طریق افزایش گشت ها و رصد مستمر و مداوم اقدام کند  و در صورت برخورد با موارد تخلف نسبت به پلمپ واحد ساختمانی اقدام کند.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان اردبیل تصریح کرد: بحث بعدی مهم نحوه  برخورد با ساخت و ساز های غیر مجاز است  که باید بدون تبغیض  انجام گیرد  تا زمینه های ایجاد نارضایتی در بین مردم به وجود نیاید.

وی صدور حکم تخریب را از مهمترین اقدام  کمیسیون ماده ۱۰۰ عنوان کرد و افزود: باید با در نظر گرفتن مسایل فنی از جمله بحث استحکام بنا، ساخت و ساز در مشاعات و احداث بنا بدون پروانه انجام گیرد چرا که  بی توجهی در صدور آرای حکم تخریب موجب انباشت پرونده های تخریب در اجرای احکام  ماده ۱۰۰ می شود به طوری که  هم اکنون حدود ۵۰۰۰  پرونده در اجرای احکام ماده 100 انباشت شده و سال گذشته نیز  حدود ۱۴۰۰ مورد حکم تخریب دیگر صادر شده  است که ضروری است این امر مدیریت و پرونده ها ی تخریب هر چه سریعتر تعیین  تکلیف شوند.

خدادادی در ادامه تسریع در پاسخ به پرونده های کمیسیون ماده ۱۰۰ از سوی  نظام مهندسی؛ نظارت مستمر و پالایش پرونده های اجرای احکام  و نیز اجرای سریع  دستورات قرار را از موارد مهم دیگر در کمیسیون ماده ۱۰۰ ذکر کرد و  گفت: انباشت بیش از ۲۰۰۰ پرونده  جریمه  در اجرای احکام ماده ۱۰۰  هیچگونه وجاهت قانونی ندارد و باید هر چه سریعتر تعیین تکلیف شوند.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در ادامه با اشاره به موضوعات  و چالش های که کمیسیون با آن مواجه هست، گفت:  بحث رضایت از همسایه در ایجاد بنا و شروع ساخت ساز، اختلاف نظر در تبدیل  قسمتهای مختلف ساختمان و نوع کاربری ، بحث مربوط به بهار خواب، تخریب در ساختمان های بدون سقف و...،  که ضروریست از طریق ایجاد تعامل و  همفکری  به یک ساز کار مشخص و وحدت رویه در مواجه با این موضوعات دست یابیم.

دادستان مرکز استان اردبیل نیز در این جلسه با انتقاد از ساخت ساز های غیر مجاز صورت گرفته در سطح شهر که که موجب گسترش حاشیه نشینی  و بستری برای آسیب های اجتماعی شده است، تصریح کرد: عدم انجام  فیزیکی به موقع در مواجه با ساخت ساز ها از جمله پلمپ  آن  یکی از  عمده ترین نقص  شهرداری  در  مقابله با  ساخت و ساز است‌.

آفاقی افزود: ساخت و ساز غیر مجاز مصداق بی توجهی به قانون است لذا نباید اجازه داده شود تا این بی نظمی و بی قانونی در جامعه بدین صورت نمود پیدا کند.

مدعی العموم مرکز استان اردبیل گفت: یکی  دیگر از مهمترین راهکارهای مقابله با ساخت و ساز احساس مسئولیت از سوی  مهندسین ناظر است که اگر به موقع گزارش شوند از احداث بسیاری از  ساخت و سازهای غیر مجاز جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز