:
افتتاح مجتمع فرهنگی هنری بیستون با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

استاندار کرمانشاه در آیین افتتاح مجتمع فرهنگیـهنری بیستون گفت: کرمانشاه نهتنها در گذشته تاریخی، بلکه در دفاع مقدس و تاریخ معاصر نیز نقشآفرینی برجستهای داشته و شایسته عنوان «تاریخ زنده ایران» است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه، صبح امروز (سهشنبه) در مراسم افتتاحیه مجتمع فرهنگیـهنری بیستون با اشاره به پیشینه غنی تاریخی این استان اظهار داشت: کرمانشاه بهاندازه عمر تاریخ قدمت دارد و در آن، فرهنگ، معنویت و تمدن بهصورت زنده و ملموس جاری است.
وی با اشاره به مسیر تاریخی این استان از معبد آناهیتا تا طاقبستان، قصرشیرین و سپس بغداد، آن را مسیری مملو از نشانههای تمدن و تاریخ کهن دانست و تأکید کرد : در کنار گذشته درخشان، تاریخ معاصر کرمانشاه بهویژه در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز سرشار از افتخار است.
حبیبی با تأکید بر نقش تعیینکننده کرمانشاه در دفاع مقدس گفت: اصالت این استان در دوران جنگ تحمیلی به اوج رسید؛ از پاوه و شهید چمران که به نمادی از مقاومت بدل شد تا گیلانغرب که عنوان دومین شهر مقاوم کشور را کسب کرد.
وی همچنین به عملیات مرصاد اشاره کرد و افزود: مردم کرمانشاه در تنگه چهارزبر ضربه نهایی را به منافقین وارد کردند، همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، «میخ آخر را بر تابوت منافقین کوبیدند».
وی کرمانشاه را نقطه آغاز و پایان جنگ تحمیلی خواند و گفت: هر شهر این استان صفحهای پرافتخار در تاریخ ایران است.
استاندار کرمانشاه با بیان خاطرهای از دیدار با خانوادههای شهدا، از ایثار مثالزدنی مردم این خطه یاد کرد و گفت: در این دیدارها به خانوادهای رسیدیم که ۱۰ شهید تقدیم انقلاب کرده بودند؛ این عمق وفاداری مردم به نظام را نشان میدهد. رهبر معظم انقلاب نیز کرمانشاهیان را «سربازان واقعی ایران اسلامی» خواندهاند.
وی همچنین کرمانشاه را نمونهای از همزیستی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب دانست و افزود: با وجود تنوع قومی و مذهبی، اتحاد و همدلی در استان مثالزدنی است و باید برای حفظ و تقویت این انسجام تلاش شود.
حبیبی با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و هنری کرمانشاه گفت: این استان دارای مفاخر ارزشمندی در زمینههای هنری، ادبی و فرهنگی است و میتواند در قالب «نرمافزار فرهنگی»، بستر تحولات بزرگ باشد.
وی همچنین با اشاره به نگاه عدالتمحور دولت در توسعه فضاهای فرهنگی، از اجرای طرحهای متعددی در نقاط مختلف استان خبر داد که برخی از آنها در سال جاری به بهرهبرداری خواهند رسید.
استاندار کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم که فرهنگ، خمیرمایه هر کشور است و توسعهای که بر پایه فرهنگ شکل بگیرد، پایدار و عمیق خواهد بود.
در ادامه این مراسم مظفر تیموری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، گفت: این مجتمع یکی از بهترین مراکز فرهنگی و هنری غرب کشور است و میتواند به شهرستانهای صحنه، کنگاور و سنقر نیز خدمات بدهد.
وی گفت: با توجه به اینکه این مجتمع در مسیر تردد زوار عتبات عالیات است، میتواند بعنوان یک پایگاه فرهنگی و هنری در ایام اربعین باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با بیان اینکه از همین امروز آماده برگزاری برنامههای فرهنگی هنری در این مجتمع هستیم، اظهار کرد: آمادگی داریم بخشی از جشنواره تئاتر خیابانی هرسین را نیز در این مجتمع برگزار کنیم.
تیموری در ادامه از ظرفیتهای فرهنگی و هنری بیستون و هرسین که نیاز احداث چنین مجتمعی را دو چندان کرده یاد کرد و افزود: بیستون نماد فرهنگ، تمدن و هنر ایران است و هرسین نیز با قدمتی طولانی یک شهر مهم به شمار میرود.
وی سپس از توجه مناسب به پروژههای فرهنگی و هنری کرمانشاه در سفر رئیس جمهور خبر داد و عنوان کرد: برای پروژه سینما انقلاب هرسین که از سال ۱۳۹۸ متوقف بود، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که امیدواریم این سینما نیز به زودی به بهرهبرداری برسد.
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه، برای مجتمع فرهنگی هنری ملل هرسین نیز که اکنون ۶۸ درصد پیشرفت دارد، با احتساب اعتبارات استانی ۵۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
سعید جمشیدی رئیس اداره نظارت بر پروژههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه مجتمع فرهنگی هنری بیستون از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه است، گفت: عملیات اجرایی این مجتمع از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و ظرف دو سال به ۶۰ درصد پیشرفت رسید، اما پنج سال متوقف بود و حالا با پیگیریهای صورت گرفته شاهد افتتاح آن هستیم.
وی اظهار کرد: این پروژه در زمینی به وسعت دو هزار مترمربع و زیربنای سه هزار مترمربع اجرا شده و یک فضای مدرن و به روز است.
برای احداث این مجتمع ۴۰ میلیارد تومان هزینه شده است.