پژوهشگر تاریخ، هنر و رسانه مطرح کرد؛
دهه کرامت و بازخوانی همایش فرهنگی «در جوار آفتاب»

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: پس از نامگذاری شیراز بهعنوان سومین حرم اهل بیت با محوریت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) در سال ۱۳۸۷ توسط رهبر معظم انقلاب و ثبت روز ششم ذیالقعده بهعنوان روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) در تقویم رسمی کشور در سال ۱۳۸۸ توسط شورای فرهنگ عمومی، برنامههای متنوعی برای معرفی این بارگاه نورانی طراحی و اجرا شد.
به گزارش ایلنا، سید ابولحسن عمرانی افزود: این فعالیتها در دهه نود، در دوره تولیت مرحوم آیتالله سیدمحمدمهدی دستغیب شیرازی، در حوزههای فرهنگی، هنری و رسانهای بهصورت چشمگیری گسترش یافت.
این پژوهشگر تاریخ، هنر و رسانه، افزود:توسعه برنامههای قرآنی، ارتقای کیفیت ویژهبرنامهها، ارتباط با کارشناسان فرهنگی و مذهبی برجسته، تولید مستندهای معرفی حضرت شاهچراغ(ع) و تاریخچه معماری حرم به زبانهای فارسی و انگلیسی برای پخش در شبکههای داخلی و برونمرزی، تدوین راهکارهای گردشگری مذهبی، پاسخگویی به سؤالات شرعی و شبهات، پیشنهاد ضرب سکه با نقش حرم و تولید اولین آلیاژ بومی با ترکیب نیکل، روی و مس در شرایط تحریم، برگزاری جشنوارههای ادبی و هنری، تعامل با اندیشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه، برپایی نمایشگاهها و انتشار دهها عنوان اقلام فرهنگی برای گروههای مختلف اجتماعی از جمله این برنامهها بود.
وی اظهار داشت: در دهه کرامت سال ۱۳۹۰، نخستین همایش تجلیل از هنرمندان و معماران حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با عنوان در جوار آفتاب برگزار شد. این همایش با حضور تولیت فقید آستان و اساتید برجسته در رشتههای حجاری، سنگتراشی، مقرنسکاری، خوشنویسی، کاشیکاری، گچبری، گرهکاری، معرق چوب و آینهکاری، از جمله عبدالعلی پرنا، عبدالله لنگرانی، احمد زجاجی، کرامتالله مقرنسبند، محمدعلی مقرنسبند، محمودرضا شبیه، حسین ظفریزاده، احمد قدربند شیرازی، صدرالله فرهادیانفر، بردبار، ذاکریمهر، عالم بیزر، طراوت و میرزاده برگزار شد. از این همایش، مستندی با همین عنوان تولید و پخش شد.
عمرانی با اشاره به اهمیت این همایش، گفت: بازخوانی این رویداد، یاد خادمان هنرمند حرم را زنده نگه میدارد و تذکری است که استمرار چنین برنامههایی نباید مغفول بماند تا از تحریف تاریخ جلوگیری شود.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: در آن دوره، گسترش برنامههای فرهنگی و رسانهای، حضور گسترده زائران را به دنبال داشت تا جایی که در اردیبهشت ۱۳۹۱، با الحاق میدان احمدی به مجموعه حرم، پروژه عظیم شبستان امام خمینی در دو طبقه و صحن جدید حرم آغاز شد. این فضا اکنون بستر مناسبی برای حضور زائران و اجرای ویژهبرنامههای آستان مقدس است.