خبرگزاری کار ایران

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت ارشاد:

رونق اقتصادی و توسعه اقتصاد هنر از اولویت‌های وزارت ارشاد است / توجه به مطالبه هنرمندان با هر نوع دید و گرایش سیاسی باید در اولویت قرار بگیرد

رونق اقتصادی و توسعه اقتصاد هنر از اولویت‌های وزارت ارشاد است / توجه به مطالبه هنرمندان با هر نوع دید و گرایش سیاسی باید در اولویت قرار بگیرد
کد خبر : ۱۶۳۱۸۵۸

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رونق اقتصادی و توسعه اقتصاد هنر از اولویت‌های این وزارتخانه است. در این راستا ضرورت دارد با شناسایی تمام هنرمندان و جذب و معرفی آنها و همچنین خلق آثار این افراد به توسعه اقتصاد هنر کمک کنیم. همکاری این افراد می‌تواند به پویایی اقتصاد هنر کمک کند. سرمایه‌گذاری برای تولید را نیز می‌توانیم در حوزه فرهنگ و هنر نیز تعمیم دهیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی محمدی در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، افزود: هم‌افزایی برون‌سازمان و درون‌سازمانی از دیگر سیاست‌های این وزارتخانه است و ضرورت دارد با اداره‌های زیرمجموعه وزارتخانه رایزنی کرده و شورای فرهنگی برای هم‌افزایی بیشتر تشکیل شود. مجموعه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی برون‌سازمانی نیز باید شناسایی و در جهت پیشبرد اهداف با این دستگاه‌ها رایزنی شود تا بتوانیم تهدیدهای فرهنگی را به فرصت تبدیل کنیم.

وی بر لزوم پرهیز از سیاست‌زدگی در هنر تأکید کرده و در این خصوص ادامه داد: همانطور که رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر پرهیز از سیاست‌زدگی و توجه به شایسته‌سالاری در فرهنگ تأکید دارند، ما موظف هستیم در این مسیر حرکت کنیم. توجه به نیاز و مطالبه هنرمندان با هر نوع دید و گرایش سیاسی و همچنین اهمیت دادن به نشاط اجتماعی و فراهم کردن زمینه این نشاط باید در اولویت قرار بگیرد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ایران صرفاً تهران نیست و امور هنرمندان و فرهنگیان باید به استان‌ها واسپاری شود. امور فرهنگی استان‌ها نیز بایستی در قالب مؤسسه‌های فرهنگی هنری به هنرمندان واگذار شود. همچنین یکی از هنرهای مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها این است که بتوانند بین نهادهای فرهنگی متعدد، هماهنگی ایجاد کنند و از ظرفیت مشترک آنها در اجرای برنامه‌های فرهنگی بهره لازم را داشته باشند.

محمدی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف شناسایی و حمایت از استعدادهای ناشناخته هنری در کشور، برنامه‌ای را آغاز کرده که به هنرمندان گمنام این امکان را می‌دهد تا فرصت‌های لازم برای رشد و پیشرفت را به دست آوردند. بر این اساس شناسایی هنرمندان گمنام نیز باید در دستور کار قرار بگیرد. این وزارتخانه در تلاش است تا با شناسایی هنرمندان گمنام و ناشناخته بستری مناسب برای معرفی و رشد آنها فراهم کند و در جهت غنای فرهنگی کشور گام اساسی بردارد.

وی با تأکید بر لزوم توسعه نشاط اجتماعی به واسطه ابزار هنر، بیان داشت: کشور ایران با 83 کشور جهان رایزنی فرهنگی دارد. در این راستا و در مرحله نخست شناسایی هنرمندان باید انجام شود. همچنین در گام بعدی باید با سازمان فرهنگی و ارتباطات اسلامی رایزنی شود تا آثار هنرمندان استان‌ها در دنیا به نمایش گذاشته شود. این اتفاق و فرایند در نوع خود بستر توسعه اقتصاد هنر است و باید آن را بسط و گسترش داد.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه استان مرکزی استانی فرهنگی و هنری است، تأکید کرد: بخش‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این استان نخبگان، مشاهیر و فرهیختگان بزرگ دارد که گنجینه استان مرکزی هستند. مؤسسه‌های فرهنگی هنری چندمنظوره در استان مرکزی نیز فعال است که تعداد این مؤسسه‌ها حدود 250 مورد است. در این راستا فرایند واسپاری که توسعه اقتصاد هنر را نیز محقق می‌کند باید در دستور کار قرار گیرد.

محمدی با اشاره به فعالیت صنایع بزرگ در استان مرکزی و ضرورت تخصیص یک درصد سود صنایع این استان در راستای مسئولیت‌های اجتماعی، ابراز داشت: این استان باید از ظرفیت فوق‌العاده صنایع خود بهره لازم را ببرد. استان مرکزی استان نخبگان، مشاهیر و فرهیختگان است که گنجینه گران‌بهای استان مرکزی هستند و باید قدر این گنجینه را دانست. بنابراین باید از ظرفیت صنعتی بودن این استان در راستای شناسایی مفاخر این استان گام برداشت.

وی به پیوست‌های ابلاغیه‌های صادر شده برای مدیران کل استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره داشته و در این راستا اضافه کرد: در ابلاغ صادره برای مدیران کل، پیوستی با 11 بند تعریف شده که بند نخست آن به اجرای برنامه‌های کلان وزیر که به مجلس ارائه شده اختصاص دارد. بند دوم نیز مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان را به عنوان مدیر ارشد فرهنگی آن استان معرفی می‌کند.

فرهنگ هویت یک کشور است

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه فرهنگ هویت یک کشور است، گفت: آسیب به فرهنگ یک کشور، پایه‌های آن کشور را تضعیف می‌کند. به همین دلیل دشمن همواره در پی مورد هدف قرار دادن فرهنگ کشور است و این موضوع همیشه مورد هجوم دشمن قرار داشته است. بر این اساس تمامی افراد جامعه در هر جایگاهی باید برای حفظ فرهنگ و ترویج آن کمک کنند و مشارکت در این حوزه ضروری است.

حسن قمری به پیشینه استان مرکزی در خصوص فرهنگ و مشاهیر و مفاخر این خطه اشاره کرده و در این خصوص افزود: استان مرکزی استان مفاخر و مشاهیر است. 25 درصد چهره‌های مشاهیر و مفاخیر کشور منصوب به این استان است. با توجه به موقعیت جغرافیایی این استان فرهنگ این خطه کمتر در معرض تغییر قرار گرفته است. اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بایستی در معرفی مفاخر و مشاهیر استان تلاش ویژه‌ای داشته باشد و در این راستا تدابیر لازم را بیندیشد.

مواجه با نسل جوان جامعه نیازمند کار فرهنگی ویژه است

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس نیز در این مراسم با بیان اینکه مواجه با نسل جوان جامعه نیازمند کار فرهنگی ویژه است، گفت: در حوزه فرهنگی کم‌کاری‌های زیادی صورت گرفته است. همه چیز را نباید به تهاجم فرهنگی ربط داد، چرا که در داخل کشور نیز کم‌کاری‌های زیادی صورت گرفته است. بر این اساس باید ریشه کم‌کاری‌های داخلی را جستجو کرد و در پی برطرف کردن این ریشه‌ها بود.

سید محمد جمالیان افزود: باید پذیرفت در کنار تغییر دنیا و دهکده جهانی، برای نسل جدید منتقل‌کنندگان خوبی نبودیم و این قشر در سردرگمی است. اگر برای نسل جوان برنامه نداشته‌ باشیم، آینده‌سازان کشور را به راحتی از دست می‌دهیم و نیاز است در این راستا تدابیر ویژه اندیشیده شود. امروز در اصلی‌ترین بنیان جامعه، یعنی خانواده، پدر و مادر ارتباط مناسب با فرزندان ندارند و کمتر با آنها وقت می‌گذرانند.

وی با تأکید بر اینکه در شهر اراک ضعف‌های زیادی در حوزه فرهنگ وجود دارد، ادامه داد: اراک با شناسنامه‌ای که در حوزه مفاخر دارد، در زمینه اقدامات فرهنگی با ضعف‌های زیادی همراه است و باید با اقدامات مناسب و تدابیر ویژه در راستای برطرف کردن این ضعف‌ها گام برداشت. یکی از ضعف‌ها این است که امروز بسیاری از انجمن‌های هنری و فرهنگی استان مرکزی مکانی برای گردهمایی ندارند.

فرهنگ و هنر و رسانه استان مرکزی تقویت خواهند شد

مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این مراسم با تأکید بر لزوم توانمندسازی درون‌سازمانی و ظرفیت‌های برون‌سازمانی در این استان گفت: فرهنگ و هنر، رسانه و تشکل‌های استان مرکزی از طریق در 2 بخش توانمندسازی درون‌سازمانی و ظرفیت‌های برون‌سازمانی تقویت خواهند شد. این اقدام در دستور کار قرار می‌گیرد تا بتوان در این راستا گام‌های بزرگی برداشت و برای توانمندسازی این حوزه تلاش کرد.

علی ایزدی افزود: برخی از ادارات شهرستان‌های این استان با تعداد نیروی انسانی کم مواجه هستند که ضعف بسیار بزرگی است و باید جبران شود و این موارد در دستور کار قرار می‌گیرد. استفاده از ظرفیت تشکل‌ها، صنایع و سازمان‌های فرهنگی برای تقویت هنر و فرهنگ این استان و حمایت از هنرمندان در دستور کار قرار داده خواهد شد تا با نحو بهتری و همچنین سرعت بیشتری نسبت به گذشته حرکت کنیم.

در این مراسم از زحمات حسین محمودی‌فر تقدیر و علی ایزدی به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی معرفی شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز