رئیس اتاق بازرگانی ایران:
همکاری شورای عالی استانها و اتاق بازرگانی ایران تحول آفرین است
نادیده گرفتن منطق اقتصادی در تشکیل شهرهای جدید
حسن زاده با بیان اینکه شوراهای اسلامی اولین لایه ارتباطی با شهروندان هستند گفت: همکاری شورای عالی استانها و اتاق بازرگانی ایران تحول آفرین است.
به گزارش ایلنا، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی ایران در بیست و هشتمین اجلاس شورای عالی استانها، با قدردانی از عملکرد جامعه شورایی کشور گفت: دبیری رئیس شورای عالی استانها عملکرد چشمگیری در مدیریت شهری تبریز داشته است و ریاست وی بر شورای عالی استانها میتواند چشم انداز خوبی برای جامعه شورایی باشد.
حسن زاده تصریح کرد: همه ما به عنوان خدمتگزار مردم وظیفه سنگینی در برابر این ملت نجیب و شریف داریم تا بتوانیم کارها را پیش ببریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: قدمت اتاق بازرگانی ایران بیش از ۱۳۰ سال است و در همه دورانها افراد قابلی حضور داشتند که خدمات بی نظیری برای کشور انجام دادند. در حال حاضر هم اعضای اتاق با توجه به شعار سال و مشکلاتی که در زمینه اقتصاد وجود دارد برای خود مسئولیت و تکلیفی تعیین کردند که بتوانند با تمام تلاش خود بخشی از مشکلات و نارساییها را برطرف کنند.
وی تصریح کرد: ما محدودیتهایی در کشور داریم و اقتصاد ما با مشکلات جدی رو بهرو شدند. اما ملت ایران با وجود این نارساییها و محدودیتهای قانونی عملکرد خوبی داشتند و توانستند کارهای بزرگی انجام دهند.
حسن زاده اظهار کرد: ما در اردیبهشت ماه سه رویداد بزرگ را برگزار کردیم. ایران اکسپو یکی از این نمایشگاهها بود که ۸۰ کشور در سطح بالا شرکت کرده و با صنعت و اقتصاد ایران از نزدیک آشنا شدند. بر اساس اطلاعات، نزدیک به ۴۰۰ قرارداد با بخشهای خصوصی و دولتی ایران بسته شد.
وی ادامه داد: رویداد دیگر نمایشگاه آیسیتی بود که در اصفهان برگزار شد و بسیاری از اتاقهای بازرگانی کشورهای خارجی حضور داشتند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: نمایشگاه آیدکس دیگر نمایشگاهی بود که در کرمان با حضور ۱۹ سرمایهگذار خارجی برگزار شد که بسیار ارزشمند بود.
حسن زاده بیان کرد: همه میدانیم که کرمان یک استان کویری است اما این استان با توسعه زیرساختهای گلخانهای توانسته جزو استانهای برجسته کشور در زمینه صادرات کشاورزی شود و اکنون به عنوان پایانه صادرات محصولات کشاورزی شناخته میشود.
وی در پاسخ به نماینده گیلان در شورای عالی استانها بیان کرد: فعالیتهای خوبی در اتاق بازرگانی استان گیلان هم در حال انجام است و استان گیلان یکی از قطبهای کشاورزی ایران است و امیدوارم وضعیت بهتر هم شود.
وی تصریح کرد: این ۳ رویدادی که در کشور رخ داد باعث افتخار بود که با این محدودیتها و کاستیها توانایی خوبی نمایش دادند و بسیاری از سفیران اذعان میکردند انتظار دیدن چنین تواناییهایی را نداشتند. تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران سبب شده بود که نگاه منفی در مورد ایران شکل بگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی تصریح کرد: خروج نخبگان از کشور خسارت زیادی به کشور وارد میکند. از این رو یکی از برنامههای ما برای جلوگیری از نخبگان کشور است. طرحی برای بورسیه دانشجویان نخبه در دست طراحی است و برنامه داریم ۱۰۰ هزار نفر از دانشجویان نخبه که در سال آخر تحصیل هستند را در کارخانههای تولیدی جذب کنیم تا از مهاجرت این عزیزان جلوگیری کنیم.
حسن زاده تصریح کرد: برنامه دیگر ما این است که بورسیهای برای دانش آموزان در مقطع دبیرستان ارائه دهیم تا از سطح دبیرستان دانش آموزان به عنوان سفیران تخصصی وارد کارخانهها و تولیدیها شوند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: نهادهایی مانند شوراها شهر و روستا نزدیکترین لایه مدنی به شهروندان کشور هستند. از سوی دیگر اتاق بازرگانی هم به عنوان مجمع مدنی کار آفرینان عمدتا بزرگ و میانی کشور شناخته میشود و از این رو خرسندم بنای همکاری این دو نهاد بنیان گذاشته شود.
وی ادامه داد: زمانی ریشه رشد و توسعه اقتصادی را صرفا شکلگیری شهرها میدانستند اما به تدریج مشخص شد که صرفا با شهرسازی، توسعه اقتصادی رخ نمیدهد. بلکه در شهرهای مولد که در آنها نوآوری و شکوفایی رخ میدهد، سبب توسعه کشور میشود.
حسن زاده تصریح کرد: در تاریخ کشور ما ایجاد شهرها بهویژه شهرهای بزرگ علاوه بر زمینههای سیاسی و فرهنگی منطق اقتصادی هم داشته است. اما این ویژگی در سه دهه اخیر نادیده گرفته شده است و شهرهایی بدون توجه به منطق اقتصادی رشد کردهاند که شاهد پدیدههای مانند بیکاری در آنها هستیم.
حسن زاده با اشاره به همکاری اتاق بازرگانی ایران و شورای عالی استانها گفت: ما امیدواریم با این همکاریها که امروز یکی از نمونههای کمنظیر آن در حال رخ دادن است بتوانیم کارهای بزرگی برای کشور انجام دهیم.