با هدف همکاری آموزشی در حوزه خلاقیت و برندسازی:
انعقاد تفاهمنامه شهری بین اداره کل فنی و حرفهای گیلان و شهرداری رشت
به دنبال برنامهریزی ستاد راهبردی شهر خلاق خوراک و به منظور حفظ و توسعه این برند، تفاهمنامه همکاری آموزشی در حوزه خلاقیت و برندسازی شهری بین اداره کل فنی و حرفهای استان گیلان و شهرداری رشت منعقد شد.
به گزارش ایلنا از رشت، سید مجتبی خدمتبین دانا در این جلسه با اشاره به اینکه شهرداری به دنبال کار نمایشی و تبلیغی در این زمینه نیست بلکه میخواهد این برند در توسعه اقتصادی شهر و شهروندانش موثر باشد، گفت: در این زمینه صدا و سیما و رسانههای گروهی میتوانند کمک کنند و باید از این ظرفیتها بیشتر استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: اگر از دیرباز به سفرههای گیلانیها نگاه کنیم تنوع غذایی این خطه را به خوبی در مییابیم و وظیفه ما هم در این راه، همکاری برای توسعه این برند برای بهبود اقتصاد شهری است.
سرپرست شهرداری رشت با تاکید بر اینکه نگاه وی به موضوع شهر خلاق خوراک نگاهی حمایتی است عنوان کرد: به عنوان سرپرست شهرداری رشت از هر گونه طرح و برنامه در این زمینه حمایت و پشتیبانی میکنم.
دانا خاطر نشان کرد: باید با همه توان و ظرفیت خود تلاش کنیم تا برند شهر خلاق خوراک برای شهر رشت و مردمانش رفاه اجتماعی بیشتر را به دنبال داشته باشد.
سرپرست شهرداری رشت با قدردانی از حاضران در این نشست اذعان کرد: مدیریت شهری تمام تلاش خود را برای حفظ و توسعه این برند به کار میگیرد و در این راه دست نیاز به سوی همه دستگاههای فرهنگی مرتبط دراز میکند.
هادی رمضانی رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورای اسلامی شهر رشت نیز در این نشست با تاکید بر اینکه یکی از مباحثی که در این کمیسیون به طور جدی به آن توجه میشود، توسعه برند شهر خلاق خوراک است، گفت: آموزش اصولی، سیستماتیک و حرفهای خوراکیهای بومی و محلی میتواند در ایجاد مزیت نسبی برای شهرمان مفید باشد.
وی افزود: باید فضا و امکانات را فراهم کنیم تا فرزندانمان به سمت یادگیری خوراکی های محلی بروند و در این راه همه باید تلاش کنیم.
هادی رمضانی ادامه داد: شهر خلاق خوراک در رشت باید جامعیت داشته باشد و اگر ما میخواهیم این جامعیت به وجود آید و از بین نرود باید فرزندان مان را به آموزش در این موارد تشویق و ترغیب کنیم.
علیرضا تاج شهرستانی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت هم در این نشست ضمن تاکید بر عرضه خوراکی های گیلانی در رستوران های سطح شهر یادآور شد: در حال حاضر رستورانی در رشت نیست که منوی اصلی غذای آن خوراکیهای محلی باشد و اگر رستورانی غذای محلی ارائه میدهد بیشتر پیشغذا است.
وی با اشاره به اینکه غذاهای محلی تنها به همت زنان و بانوان گیلانی حفظ شدهاند تصریح کرد: متاسفانه دستورالعمل ویژهای برای آموزش خوراکیهای محلی نداریم و باید این نقیصه برطرف شود
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت ادامه داد: مادران و بانوان ما هر یک بر پایه علاقهمندی خود این خوراکی ها را میپزند بنابراین وقتی ما خودمان قدر داشتههایمان را نداریم دیگر جای گلهمندی نیست.
پورنصیری مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان گیلان هم در این نشست با قدردانی از شهرداری رشت و استقبال از همکاری در زمینه توسعه شهر خلاق ابراز داشت: خوشحالم از اینکه چنین دغدغهای در رشت و شهرداری وجود دارد و ما هم دنبال این مسئله هستیم تا همکاریها را افزایش دهیم.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان گیلان ضمن اعلام آمادگی برای اجرای برنامههای مشترک و متقابل با موضوع شهر خلاق خوراک اظهار داشت: سالیان پیش آموزشهای فنی و حرفهای در سرای محلات ارائه میشد و هدف ما هم در آموزش های مهارتی هدفی دراز مدت است.
پورنصیری با اشاره به اینکه در رشت ۵۰۰ آموزشگاه آزاد داریم که در زمینه کارآفرینی همچون صنایع دستی کار میکنند، گفت: میتوان برخی از این آموزشگاهها را به سمت آموزش پخت خوراکی های محلی سوق داد تا خدمتی به شهر خودمان کرده باشیم.
مهرداد هوشنگی مدیر کل پست استان گیلان هم در این نشست از علاقهمندی اداره کل پست استان برای همکاری در خصوص مباحث شهر خلاق خوراک سخن گفت و تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه و یا همایش میتواند برای حفظ برند شهر خلاق خوراک موثر و مفید باشد.
وی خاطر نشان کرد: آموزش پخت خوراکی های محلی به علاقهمندان در حفظ و توسعه برند شهر خلاق دخیل است و چون در حال حاضر شهر رشت در این زمینه استانداردهای لازم را ندارد، اداره کل فنی و حرفهای میتواند در آموزشها موثر باشد و اداره کل پست استان گیلان نیز می تواند بستههای پستی را با عنوان شهر خلاق خوراک نامگذاری کند.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری بین شهرداری رشت و اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان گیلان به امضای سیدمجتبی خدمتبین دانا و پورنصیری رسید.