خبرگزاری کار ایران

سرانجام پس از دوسال؛

ساختمان تئاتر شهر تبریز بازگشایی شد

asdasd
کد خبر : ۱۰۹۷۹۸۴

ساختمان "تئاتر شهر تبریز" پس از دو سال عملیات بازسازی با حضور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان و اهالی فرهنگ و هنر شهر بازگشایی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، مجموعه تئاتر شهر تبریز نزدیک به دوسال پیش، به دلیل فرسودگی بنای ساختمان و عدم استحکام کافی، به دستور زنده یاد محمد محمدپور، مدیرکل فقید فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی تعطیل شد تا به صورت جدی و تکمیلی بازسازی شود.

عملیات بازسازی آن در روزهایی که تمامی سالن‌های نمایش کشور و حتی جهان تعطیل شدند نیز تداوم یافت  و همه  طرح‌ها از جمله استحکام بنا، تقویت و توسعه زیرساخت‌های ممکن، زیبا سازی فضا و… در دستور کار قرار گرفت.

اکنون پس از گذشت نزدیک به دو سال از این اقدامات، با حضور برخی مسئولان استانی و کشوری این بنا به صورت رسمی بازگشایی شده و در اختیار هنرمندان تئاتر تبریز قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، این ساختمان با قدمت ۱۰۰ ساله بخشی از یک ساختمان تاریخی در ضلع شمال شرقی میدان دانشسرای تبریز است که کتابخانه معروف «تربیت» نیز در آن واقع شده است. قدمت آن به اوایل قرن حاضر شمسی بازمی‌گردد و در محلی واقع شده که در دوره قاجار به «میدان مشق» معروف بود و سربازان اشغالگر روسیه تزاری در عاشورای ١٢٩٠ شمسی، ثقه الاسلام و یارانش را به جرم وطن خواهی در آنجا به دار زدند. 

استاندار آذربایجان‌شرقی خواستار توجه ویژه و تخصیص اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به توسعه فضاهای فرهنگی و هنری در شهر تبریز شد.

محمدرضا پورمحمدی در آیین بازگشایی تئاتر شهر تبریز، با ادای احترام به هنرمندان و فرهنگ دوستان تازه درگذشته تبریز هم‌چون استاد خسرو پایاب، سیامک افسایی، کامیار شکیبایی و تینا عبدی، گفت: بازگشایی مجدد مجموعه فرهنگی تربیت و تئاتر شهر تبریز، مرهون زحمات و تلاش‌های محمدپور، مدیرکل فقید فرهنگ و ارشاد استان، ناظمی، مدیرکل جدید و پیگیری‌های هنرمندان عزیز استان است.

وی با ابراز خرسندی از بازگشایی و آغاز بکار مجدد این مجموعه فرهنگی، ابراز کرد: تئاتر شهر تبریز، گنجینه‌ای از تاریخ بیش از ۵۰ ساله فرهنگ و هنر آذربایجان است که باید بیشتر از گذشته، فعال‌تر شده و از آن مراقبت کرد.

وی در ادامه با بیان این‌که تبریز و خطه آذربایجان به دلیل نزدیکی جغرافیایی به غرب، قدمت و سابقه بیشتری در حوزه هنرهایی هم‌چون نمایش در مقایسه با تهران دارد،  افزود: این خطه از کشور در بخش‌های مختلف تاریخ مدرن نیز حرفی برای گفتن دارد و به جرات می‌توان‌ گفت که ایران مدرن، مدیون آذربایجان است.

پورمحمدی اظهار کرد: صنعت چاپ نیز پس از ورود به خطه آذربایجان از این منطقه در جای جای ایران اسلامی رواج یافت.

وی‌ به بخشی از بیانات رهبر انقلاب در ۲۹ بهمن مبنی بر تربیت انسان‌هایی بزرگ در تبریز و آذربایجان اشاره کرد و گفت: در اهمیت تبریز و آذربایجان، همین بس که در تمامی بخش‌های نگارگری، خطاطی، نقاشی، شعر، ادب، تاریخ و حتی تجارت، صاحب مکاتبی منحصر به فرد است که باید این مکاتب، مجددا احیا شده و به دنیا شناسانده شود.

وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اهمیت بازسازی و توسعه فضاهای فرهنگی در مرکز شهر، ابراز کرد: سیاست، مذهب، اقتصاد و هنر از اصلی‌ترین و مهم‌ترین شاکله‌های مرکزیت شهر است که باید به شکل متوازن توسعه یابد.

وی گفت: به جرات می‌توان گفت که نفس قلب تبریز از تپش افتاده که باید با توسعه فضاهای فرهنگی، مجددا در این زمینه و برای رفع کمبودها تلاش کرد.

در این آیین با اهدای لوح سپاسی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پورمحمدی از زحمات، تلاش‌ها و حمایت‌های وی در زمینه بازسازی مجموعه فرهنگی و هنری تربیت، قدردانی شد.

 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز