خبرگزاری کار ایران

نایب رییس انجمن ملی خرمای ایران:

اختلاف سال قمری و شمسی، هزینه انبارداری خرما را افزایش داده است

اختلاف سال قمری و شمسی، هزینه انبارداری خرما را افزایش داده است
کد خبر : ۸۸۳۲۷

«در کشور ما و سایر کشورهای مسلمان بهترین فصل مصرف ماه مبارک رمضان است./ در سه سال گذشته اختلاف سال قمری و سال شمسی، سبب دوری فصل تولید از فصل مصرف و منجر به افزایش هزینه‌های انبار داری شده است.»

نایب رییس انجمن ملی خرمای ایران گفت: خرما باید به قیمت جهانی خود برسد.

محمد صادق حمیدیان جهرمی نایب رییس انجمن ملی خرمای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به افزایش قیمت خرما در ماه رمضان اظهار داشت: افزایش قیمت خرما به عوامل متعددی همچون ژنیتک گیاه خرما بستگی دارد که باعث کاهش تولید در بعضی از سال‌ها مانند امسال می‌شود.

وی ادامه داد: عامل دیگر  فصل مصرف است که در کشور ما و سایر کشورهای مسلمان بهترین فصل مصرف ماه مبارک رمضان است که این افزایش تقاضا از یک ماه قبل از ماه رمضان تا اواسط ماه رمضان باعث افزایش قیمت خرما می‌شود.

حمیدیان با اشاره به قیمت تمام شده نگهداری خرما افزود: در سه سال گذشته اختلاف سال قمری و سال شمسی، سبب دوری فصل تولید از فصل مصرف و منجر به افزایش هزینه‌های انبار داری شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های حامل‌های انرژی در سال جاری هزینه‌های انبار داری نیز به شدت افزایش یافته که خود دلیل دیگر افزایش قیمت خرماست.

نایب رییس انجمن ملی خرمای ایران مهم‌ترین مولفه افزایش قیمت خرما را افزایش قیمت ارز دانست و افزود: کشور ما در بازار جهانی یکی از ۵ کشور اصلی صادر کننده است و با افزایش قیمت ارز کشش بازار خارج به نسبت بازار داخل افزایش می‌یابد.

حمیدیان جهرمی بیان کرد: قیمت خرما نسبت به قیمت جهانی آن افزایش نداشته است، بعنوان مثال خرمای مجول عربستان و آمریکا کیلویی ۲۴ دلار است و خرمایی داخلی کیلویی ۷ هزار تومان و در حدود ۲ دلار می‌باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز