خبرگزاری کار ایران

تاکید بر تدوین شیوه‌نامه جامع‌ شناسایی معارضین زیرسطحی در طرح‌های عمرانی

asdasd
کد خبر : ۸۶۷۸۱۶

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران بر لزوم تدوین شیوه نامه جامع شناسایی معارضین زیرسطحی در طرح‌های عمران شهری توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، افشین حبیب‌زاده در جریان یکصد و نود و ششمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری نسبت به لزوم شناسایی و نگاشت عوارض زیرسطحی و ضرورت استمرار آنها گفت: قریب به ۱۷گونه تأسیسات و عوارض زیرسطحی متنوع و گوناگون در سطح شهر تهران شناسایی شده است که بسیاری از آنها فاقد نقشه و جا‌نمایی مشخص هستند. از این‌رو شناسایی و مکان‌یابی آنها هم در ایمنی معابر شهری و هم در مطالعات اولیه و طراحی پروژه‌های شهری امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

او با اشاره به فروریزش‌های متعدد در سطح شهر به ویژه مناطق قدیمی و نیز مناطقی که خاکِ بستر آنها مستعد ریزش است، اظهار کرد: این فروریزش‌ها سبب آسیب جدی به زیرساخت‌های شهری و مهمتر از آن آرامش روانی و امنیت شهروندان شده است. در تمامی کشورها با پایش و اسکن مستمر معابر شهری نسبت به شناسایی حفرات زیرسطحی اقدام کرده و سپس اقدامات ایمن‌سازی را انجام می‌دهند و به دلیل ماهیت دینامیکی و شکل‌گیری مستمر این حفرات، انجام پایش‌های دوره‌ای و با فواصل زمانی منظم ضروری است.

رییس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه "شناسایی، نگاشت و نقشه‌برداری فضای زیرسطحی" پیچیدگی‌های فناورانه و ماهیت چندرشته‌ای دارد تصریح کرد: در نتیجه رفع چالش‌های آن، مستلزم استمرار خط کاری و مطالعاتی است و در صورت نیاز به برون‌سپاری این مسأله، شهرداری می‌بایست حائز دانش و توانایی علمی و فنی کافی برای تعریف، واگذاری، نظارت، ارزیابی، تست و آزمون و تحویل‌گیری فعالیت‌های واگذاری شده داشته باشد که در حال حاضر فاقد چنین توانمندی است.

حبیب‌زاده با اشاره به حساسیت‌های امنیتی و ملاحظات پدافندی عوارض و تأسیسات زیرسطحی، بر لزوم توسعه فناوری شناسایی در داخل کشور تاکید کرد و گفت: استفاده از خدمات خارجی به صلاح نمی‌باشد. هرچند استفاده بهینه و مؤثر از این خدمات نیز خود، نیازمند آگاهی و اشراف به‌روز از توانایی‌ها و محدودیت‌های فناوری است.

او ادامه داد: نیاز است در این حوزه مهم و استراتژیک توجه و اهتمام ویژه ایی شود و علاوه بر احیای گروه مطالعات زیرسطحی در ساختار سازمان مشاور فنی و مهندسی، نسبت به تقویت و تثبیت آن و توانمندسازی آن بیش از گذشته اقدام کنند.

حبیب زاده از مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهری درخواست کرد طرح " شیوه نامه جامع شناسایی معارضین زیرسطحی در طرح‌های عمران شهری" را تکمیل کرده و اگر لازم است با اجرای پروژه‌های تکمیلی نسبت به تدوین شیوه نامه جامع پایش ایمنی معابر شهری به منظور کاربست در معاونت فنی و عمرانی و سایر نهادها و زیرمجموعه‌های شهرداری تهران که با مسأله عوارض زیرسطحی مواجهند، اقدام کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز