خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد؛

شرط وزارت علوم برای حذف کنکور در رشته‌های پرمتقاضی

asdasd
کد خبر : ۵۷۹۷۴۸

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: بر این باور هستیم که بدون هماهنگی با سایر دستگاه‌ها حذف کنکور قابلیت اجرایی شدن ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی شریعتی‌نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم در نشست خبری‌ که امروز در وزارت علوم برگزار شد درباره آخرین وضعیت حذف کنکور توضیح داد و گفت: حذف کنکور یکی از سیاست‌های جدی ما است منتها حذف کنکور یک فرآیند است و در این راستا باید دستگاه‌های ذیربط ورود جدی به آن داشته باشند و مجلس حتماً همراهی کند.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش نقش بسیار موثری در فرآیند حذف کنکور دارد گفت: بر این باور هستیم که بدون هماهنگی با سایر دستگاه‌ها حذف کنکور قابلیت اجرایی شدن ندارد. در بخش تحصیلات تکمیلی به خصوص مقطع دکتری معتقد هستیم که حذف کنکور بسیار راحت‌تر و سریع‌تر صورت می‌گیرد. در سال 94 ما تجربه حذف کنکور تخصصی در دکتری را داشتیم اما مجلس پس از آن طرحی را تصویب کرد که پذیرش در دکتری باید از طریق کنکور صورت پذیرد و ما به عقب بازگشتیم.

 شریعتی‌نیاسر ضمن بیان اینکه بر این باور هستیم که کنکور در تمامی مقاطع تحصیلی حذف شدنی است اما باید سازوکارش فراهم شود گفت: برای دیپلمه‌ها در سال 86 قانون حذف کنکور قطعی و تصویب شد و قرار بود کنکور سال 91 به طور کامل حذف شود اما سازوکار اجرایی شدن آن در گرو هماهنگی آموزش و پرورش بود که باید یک امتحان کشوری برای سه سال متوسطه در نظر بگیرد که البته این اقدام صورت نگرفت. سال 92 مجددا مجلس به این موضوع ورود کرد وقانون جدیدی را ابلاغ کرد که براساس آن حذف کنکور ملغی شد و قرار بر این شد که ظرف پنج سال 85 درصد پذیرش دانشجو از طریق بررسی سوابق تحصیلی صورت بگیرد.

وی اضافه کرد:‌ امسال بالغ بر 83 درصد پذیرفته‌شدگان براساس سوابق تحصیلی به دانشگاه‌ها وارد شده‌اند و کنکوری که در حال حاضر برگزار می‌شود عمدتاً برای رشته‌های پرمتقاضی مانند رشته‌های پزشکی معنا و مفهوم دارد. ما معتقدیم که تا پایان پنج سال از مرز 85 درصد پذیرش براساس سوابق تحصیلی عبور خواهیم کرد. حذف کامل کنکور در رشته‌های پر متقاضی مستلزم این است که هرچه زودتر با هماهنگی آموزش و پرورش این موضوع به دانش‌آموزان اطلاع‌رسانی شود.

معاون‌آموزشی وزارت علوم با بیان این مطلب که آموزش و پرورش از دید من عزم جدی برای حذف کنکور دارد اما شاید یکسری ملاحظاتی داشته باشد که هنوز رفع نشده درباره حواشی ایجاد شده پیرامون انتفاع سازمان سنجش از کنکور گفت: اقدامات سازمان سنجش در گرو تصمیمات سازمان‌های بالادستی است و این سازمان یک سازمان اجرایی محسوب می‌شود که تابع سیاست های بالادستی قرار دارد. حتی اگر کنکور هم حذف شود اما آزمون‌های دیگری مانند آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی وجود دارد که سازمان سنجش مسئول برگزاری آنها است.

شریعتی‌نیاسر با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا فرد به دانشگاه مراجعه می‌کند و با بررسی سوابق  او و احتمالاً برگزاری آزمون درون دانشگاهی فرد پذیرفته می‌شود یا نه گفت: ما در ایران با وضعیت برگزاری کنکور و تست‌زنی هایی که رتبه هر فرد را بالا و پایین می‌کند نمی‌توان سطح کیفی را ارزیابی کرد. کنکور دغدغه جدی را برای خانواده ها به همراه دارد و ما باید با هماهنگی مجلس درصدد حذف آن باشیم. در این زمینه مذاکراتی صورت گرفته اما فصل، فصل بودجه است و بررسی موضوع به زمان دیگری باید موکول شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز