رئیس پلیس پیشگیری کشور خبر داد؛
لزوم وجود پیوست انتظامی در طرحهای کلان کشور

رئیس پلیس پیشگیری کشور بر لزوم وجود پیوست انتظامی در طرحهای کلان کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار محمد شرفی؛ رئیس پلیس پیشگیری در همایش مدیران پلیس پیشگیری اظهار کرد: در حوزه آموزش و توسعه منابع انسانی براساس ارزیابیهای انجام شده در 22 استان هشت عنوان کتابچه به تمامی کارکنان پلیس پیشگیری داده شده است و نزدیک به 4هزار نفر از لایههای مدیریتی پلیس پیشگیری برای آموزش فراخوان داده شدهاند که در جهت افزایش مهارتهای شغلی و رفتاری کارکنان، این فعالیتها انجام شده است که موجب افزایش رضایت از پلیس پیشگیری شده است.
وی با اشاره به آمار چهارماهه ابتدای سال 95 در خصوص فعالیتهای پلیس پیشگیری اظهار کرد: در حوزه نظم و امنیت و پیشگیری از جرائم یکی از موارد کارکرد پلیس پیشگیری در حوزه ناامنیهای اخلاقی دو درصد افزایش داشته و در این رابطه سرقت به عنف 9 درصد کاهش پیدا کرده است.
سردار شرفی افزود: طبق گزارشات پلیس در چهارماهه نخست سال جاری شرارتها 52 درصد، سرقت مسلحانه 12 درصد، جرائم خشن 42 درصد کاهش داشته است.
رئیس پلیس پیشگیری افزود: دستگیری متهمان در چهارماهه نخست سال جاری 30 درصد افزایش داشته است و دستگیری قاچاقچیان حرفهای با افزایش 13 درصدی روبرو بوده است.
وی با بیان اینکه پلیس پیشگیری بیشترین نظارت میدانی در سطح کشور را داشته است، گفت: جرائم کارکنان در ردههای پلیس پیشگیری در سال جاری با 39 درصد کاهش و تقدیر از عملکرد کارکنان با 26 درصد افزایش روبرو بوده است و همچنین انتقاد از عملکرد کارکنان پلیس پیشگیری 9 درصد کاهش پیدا کرده است.
سردار شرفی با اشاره به اهمیت نفوذ نگهبان محله در سراسر کشور اظهار کرد: آنچه مورد انتظار است این است که امنیت مردمی شود و وجه این مردمی شدن موضوع نگهبان محله است که در حال حاضر 50 هزارنفر نگهبان محله آموزش دیده و به امنیت مردم کمک میکنند و در برنامههای آتی ناجا این است که این تعداد را در برنامه ششم توسعه به رقم بالایی برساند.
وی با اشاره به توسعه امور مشاوره و مددکاری در مراکز کلانتری سراسر کشور گفت: یک میلیون و 680هزار نفر در چهارماهه اخیر این مراکز تحت مشاوره قرار گرفتهاند و این کار بسیار مثبتی است که باید در پلیس پیشگیری توسعه یابد.
رئیس پلیس پیشگیری کشور با تاکید بر لزوم پیوست انتظامی برای طرحهای کلان کشور اظهار کرد: هر طرح توسعهای در حوزه اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی معمولاً بار امنیتی بر جامعه و مردم دارد اما معمولاً این طرحها پیوست انتظامی ندارند.
سردار شرفی تاکید کرد: در حال حاضر این مسئله را دنبال میکنیم که برای هر طرحی یک کارشناس انتظامی حضور داشته باشد و در موردآن نظر دهد تا جوانب امنیتی این طرحها نیز رعایت شود.
وی با اشاره به توجه پلیس پیشگیری بر مباحث حقوق شهروندی گفت: در راستای اعمال ماده 49 آیین دادرسی کیفری این موضوعات را دنبال میکنیم که هر فردی که دستگیر میشود این مسئله به نظر دادستان برسد و اگر شخصی وکیل داشت باید حتماً وکیل وی در کلانتری امکان حضور داشته باشد و همچنین در صورت نیاز متهمان به دارو و اقدامات پزشکی این امکان برای آنها فراهم شود.
سردار شرفی با اشاره به فراهمسازی تبادل الکترونیکی پروندهها در پلیس اظهار کرد: این مسئله به صلاح مردم است و باید فراهمسازی تشکیل پرونده جرائم سایبری در کلانتریها نیز صورت گیرد چرا که حوزه پلیس فتا در همه کشور نیست و بخشی از کارها باید به کلانتریها سپرده شود و پلیس پیشگیری نباید در وضعیت سنتی باقی بماند ضمن اینکه در بسیاری موارد افراد مراجعهکننده نمیتوانند برای مبالغ کم هزینه زیادی را انجام دهند و به مراکز استان بروند و پلیس فتا شکایت کنند.
رئیس پلیس پیشگیری کشور با اشاره به توجه توسعه فضای دینداری و تقدیر از ایثارگران، بازنشستگان و کارکنان پلیس پیشگیری اظهار کرد: ارتقاء دانش و مهارتهای مدیریتی و ارتقای گفتمانسازی از محورهای همایش مدیران پلیس پیشگیری است.