خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

وجود ۳۱۲۴ واحد آسیب‌دیده از جنگ در منطقه چهار؛ ۹۶ واحد نیازمند تخریب و نوسازی کامل هستند/ تعیین بازه زمانی دوساله برای تحویل خانه‌های تخریب شده

وجود ۳۱۲۴ واحد آسیب‌دیده از جنگ در منطقه چهار؛ ۹۶ واحد نیازمند تخریب و نوسازی کامل هستند/ تعیین بازه زمانی دوساله برای تحویل خانه‌های تخریب شده

شهردار منطقه ۴ تهران گفت: در این منطقه ۳۱۲۴ واحد آسیب‌دیده داریم که ۹۶ واحد از این آمار نیازمند تخریب و نوسازی کامل است، ۳۳ واحد نیاز به مقاوم‌سازی دارد، ۲۶۶ واحد تعمیر متوسط نیاز دارد و ۲۷۲۹ واحد نیز تعمیرات جزئی می خواهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در تاریخ ۲۹ تیرماه جلسه‌ای در ستاد مدیریت بحران منطقه ۴ با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران، موسوی، شهردار منطقه ۴، معاونین اجرایی، شهرداران نواحی ۹گانه و مدیران ارشد این منطقه برگزار شد و تصمیماتی درخصوص مسائل مربوط به بازسازی‌های مناطق آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه اتخاذ شد، به همین منظور خبرنگار ایلنا گفتگویی با محمد موسوی، شهردار این منطقه از تهران انجام داده است. 

۳۱۲۴ واحد آسیب‌دیده در منطقه ۴

موسوی، شهردار منطقه ۴ به خبرنگار  ایلنا گفت: ما در منطقه چهار ۳۱۲۴ واحد آسیب‌دیده داریم که ۹۶ واحد از این آمار نیازمند تخریب و نوسازی کامل است، ۳۳ واحد نیاز به مقاوم‌سازی دارد، ۲۶۶ واحد تعمیر متوسط نیاز دارد و ۲۷۲۹ واحد نیز تعمیرات جزئی می خواهد.

وی افزود: در کمیته ستاد بحران با حضور دکتر زاکانی اولویت اول را اسکان قرار دادیم، اسکان نیز دو بخش اضطراری و موقت دارد. اضطراری شامل کسانی می‌شود که تعمیرات خانه‌شان کمتر از ۳ ماه طول می‌کشد، این افراد که شامل ۳۰۰ نفر در منطقه چهار می‌شوند در حال حاضر در هتل اسکان دارند. تعدادی نیز هستند که خانه‌هایشان بیش از ۳ ماه طول می‌کشد تا حاضر شود، این افراد را اسکان موقت می‌دهیم به این معنی که برایشان خانه‌ای اجاره می‌کنیم و تا زمان بازسازی خانه‌هایشان در این خانه‌ها نگاه می‌داریم.

تعیین بازه زمانی دوساله برای تحویل خانه‌های تخریب شده

موسوی درباره‌ی زمان‌بندی تحویل خانه‌هایی که آسیب دیدند، تاکید کرد: ساختمان‌هایی که نیاز به مقاوم‌سازی دارد تا پایان امسال برای تحویل‌شان زمان تعیین کردیم. کسانی که ساختمان‌شان مشمول تخریب کامل است، بازه زمانی دوساله‌ای برای تحویل خانه‌هایشان در نظر گرفتیم.

وی اضافه کرد: البته اکثر کسانی که ساختمان‌هایشان نیاز به مقاوم‌سازی دارد اعلام کردند که تمایل به تخریب و نوسازی دارند.

تسهیلات غیرنقدی برای تعمیرات پرهزینه

موسوی درباره ارائه  تسهیلات غیرنقدی مورد اشاره شهردار تهران گفت: آن تسهیلات غیرنقدی ربطی به تراکم ندارد. این تسهیلات مربوط به ساختمان‌هایی‌ است که نیاز به تخریب ندارند،   و  تعمیرشان بیش از ۳۰۰ میلیون تومان هزینه دارد. برای مثال، یک واحدی بازسازی‌اش نزدیک یک میلیارد تومان هزینه می‌برد، ما این هزینه را غیرنقد پرداخت می‌کنیم، یعنی از یکی از پیمانکاران منطقه می‌خواهیم واحدهایی را تعمیر کنند، هزینه‌اش را از مردم نگیرند و از ما  طلب‌کار شوید. شهرداری این طلب‌ها را از طریق منابع غیرنقد مانند تسویه بدهی عوارض سازندگان به شهرداری، کمک در صدور پروانه‌های جدید و یا از طریق اعطا ملک تسویه می‌کند.»

بسته‌های تشویقی و استفاده از فرصت برای نوسازی بافت فرسوده و ناپایدار

موسوی درباره بسته‌های تشویقی مورد اشاره شهردار تهران توضیح داد: یکی از وظایف مهم شهرداری در سالیان دراز نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار است. الان در برخی از مناطق آسیب‌دیده، ساختمان‌هایی عموما با عمر بالای ۴۰ یا ۵۰ سال آسیب دیده‌اند. به مردم گفتیم بیایید از این فرصت استفاده کنید و خانه‌هایتان را نوسازی کنید. با این کار چند حسن شامل حال شهر و شهروندان می‌شود: بافت ناپایدار پایدار می‌شود، ایمنی بالا می‌رود و در نهایت شهرداری به هدف طولانی‌مدت خود در نوسازی و بازسازی مناطق آسیب‌پذیر می‌رسد.

دولت کار را به شهرداری واگذار کرده و مبنای کار  مصوبه کمیسیون ماده ۵ است

شهردار منطقه ۴ درباره نظارت بر پروژه‌ها گفت: «قطعا کمیسیون ماده پنج و نظام مهندسی نظارت خود را خواهند داشت. هیچ ساخت‌وسازی بدون نظام مهندسی و ناظران ذی‌صلاح انجام نمی‌شود.

 وی افزود: اصل کار را دولت به شهرداری تهران واگذار کرده است. کمیسیون ماده پنج که متشکل از نمایندگان دولت و مدیران شهری است نیز در این خصوص مصوبه‌ای داشته و شیوه‌نامه‌ای را سازمان مدیریت بحران بر اساس آن مصوبه تعیین کرده و سیاست‌های فعلی بر اساس آن ابلاغ و اجرا شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز