خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری مطرح شد:

درخواست رئیس جمهور از هلال‌احمر؛ نقش مساجد را پررنگ‌تر کنید

درخواست رئیس جمهور از هلال‌احمر؛ نقش مساجد را پررنگ‌تر کنید

رئیس جمعیت هلال احمر گفت: رئیس جمهور در شروع دوره کاری خود از ما خواست نقش مساجد را پررنگ تر کنیم به همین دلیل برنامه ریزی برای فعالیت «شبکه خادم » خدمات داوطلبانه معتمدین محلی در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار داشت که جنگ‌ آغاز شد.

به گزارش ایلنا، «پیرحسین کولیوند» رئیس جمعیت هلال احمر امروز-شنبه- در نشست خبری به اقدامات این جمعیت در ایام اخیر اشاره کرد و گفت: در ساعات اولیه، ارزیابی مناطق آسیب‌دیده در اولویت قرار گرفت و بیش از ۵۲۰ نقطه آسیب‌دیده شناسایی شد که در تمامی آن‌ها نیروهای هلال احمر حضور فعال داشتند. در حوزه جست‌وجو و نجات، بیش از ۷۰ درصد مجروحان توسط امدادگران جمعیت نجات یافتند. همچنین در عملیات آواربرداری، عمده پیکرهای شهدا توسط کارکنان هلال احمر کشف و منتقل شد.

وی با بیان اینکه  تمام تلاش ما بر این بود که مصدومان را به‌موقع درمان کنیم، افزود: در خصوص عملیات اسکان، با همکاری شهرداری تهران، انتقال آسیب‌دیدگان به هتل‌ها صورت گرفت و این مسئولیت با دقت پیگیری شد.

کولیوند همچنین به حملات سایبری صورت‌گرفته در این ایام اشاره کرد و گفت: در حملاتی که باعث اختلال در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک و سیستم تأمین اجتماعی شد، با هماهنگی سریع، خدمات دارویی، توان‌بخشی و بیمه‌ای به سرعت برقرار شد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور در شروع دوره کاری خود از ما خواست نقش مساجد را پررنگ تر کنیم به همین دلیل  برنامه ریزی برای فعالیت «شبکه خادم » خدمات داوطلبانه معتمدین محلی در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار داشت که جنگ‌ آغاز شد.

کولیوند افزود: ما در جمعیت هلال احمر  ۳ و نیم میلیون داوطلب و ۷۰ هزار نفر تیم واکنش سریع داریم که از آنها در حادثه پیجرهای لبنان، بندر شهید رجایی استفاده کردیم و تجارب خوبی به دست آوردیم.پیش از جنگ ۱۲ روزه اقداماتی مثل بازسازی تجهیزات، خرید ناوگان جدید و تقویت انبارها را نیز انجام داده بودیم.

کولیوند با اشاره به نگرانی که درباره مصدومان هسته‌ای وجود داشت، گفت: ما در آن شرایط درباره مصدومان احتمالی هسته‌ای نگران بودیم و تجربه‌ای برای مصدومان هسته‌ای نداریم؛ اما دانشش را داشتیم به همین دلیل سعی کردیم خودمان را آماده کنیم. من با دعوت از وزیر بهداشت نشستیم و دستورالعمل کاملی برای مواجهه با مصدومان احتمالی هسته‌ای آماده کردیم و گروه‌ها و بیمارستان‌های خاصی را مشخص کردیم که مثلا در شعاع تا ۵۰۰ متر، ۱۵۰۰ متر و بیشتر چه اقداماتی انجام شود. همچنین اسکان اضطراری و تجهیزات نیز بررسی شد.
 
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در شرایطی که نسخه‌های پزشکی قابل رویت نبود و مردم امکان کارت به کارت هم نداشتند، مراکز توابنخشی و داروخانه‌های ما کاملا فعال بودند و هیچ خدمتی روی زمین نماند. علاوه بر این سامانه ۴۰۳۰ نیز مجدد راه‌اندازی شد تا سوالات روانشناسی مردم را پاسخ دهد که ۱۰۰ هزار تماس با آن برقرار شد.
 
کولیوند گفت: ۵ نفر از امدادگران ما در این جنگ ۱۲ روزه با وجود اینکه لباس امدادگری بر تن داشتند، به شهادت رسیدند. شهید ملکی و شهید جمشیدپور در شهرک باقری با آمبولانس مورد حمله قرار گرفتند. شهید زرتاش در تبریز، شهید زیوری در اسلام آباد و شهید میرمحمدی در اصفهان در حال انتقال مجروحان به شهادت رسیدند.
 
وی ادامه داد: پیگیری نقض حقوق بشر و اطلاع رسانی درباره شهدا و مجروحان امدادگران را در سطح بین‌المللی انجام دادیم و صلیب سرخ عکس این شهدای ما را در سایتش بارگذاری کرد و نوشت باید این تعداد بیشتر نشود. در این مدت حتی ۲۱ مرکز درمانی و بیمارستان در این حملات آسیب دیدند.
 
کولیوند گفت: نیرو‌های پلیس نیز در قوانین بین المللی شامل دستگاه‌های خدمات رسان محسوب می‌شوند؛ اما چند بار توسط رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفتند و ساختمان هلال احمر و چند بیمارستان نیز که در کنار این مراکز قرار داشتند، آسیب دیدند.
 
وی درباره تعداد شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه افزود: در این مدت، ۱۰۶۰ نفر غیرنظامی شامل ۴۲ کودک و ۱۲۰ خانم که دونفر باردار به شهادت رسیدند. همچنین ۸۲۰۰ واحد مسکونی آسیب دیدند که ۴۰۰ واحد کاملا تخریب شدند.
 
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: صلیب سرخ ۹۰ کشور به من پیام دادند از جمله صلیب سرخ آمریکا و کانادا و این حملات را یا محکوم کرده و یا ابزار همدردی کرده‌اند.
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز