ارائه خدمات سلامت روان توسط شهرداری تهران در سایت «ایرانیار»

معاون سلامت شهری شهرداری تهران گفت: شهروندان میتوانند برای دریافت خدمات در حوزه سلامت روان و دسترسی به محتوای آموزشی به سایت «ایرانیار» مراجعه کنند.
به گزارش ایلنا، مرادی، معاون سلامت شهری اداره کل سلامت شهرداری تهران با اشاره به اهمیت آموزش و مراقبت در بحران و پس از بحران، اظهار کرد: خودمراقبتی در بحران و پس از آن یکی از مهم ترین، حیاتیترین و در عین حال چالشبرانگیزترین مهارتها برای حفظ سلامت روانی و جسمی شهروندان است. این موضوع بهویژه در شرایط دشوار جنگی یا بحرانهای ناشی از آن اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
وی افزود: در چنین شرایطی استرس، اضطراب ترس های مداوم و احساس ناامنی مستمر میتواند اثرات عمیق روانی و عاطفی بر افراد و خانوادهها برجای بگذارد. بنابراین طراحی مداخلات منطقی، اثربخش و متناسب با شرایط بحرانی از اولویتهای اداره کل سلامت شهرداری تهران است.
به گزارش شهر، مرادی با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیتها و همافزایی میان نهادها گفت: تمرکز ما بر سلامت روانی و اجتماعی دو گروه مهم است؛ نخست عموم شهروندان و دوم گروههای دارای نیازهای ویژه مانند سالمندان، افراد دارای معلولیت، مادران باردار و شیرده. این گروهها در شرایط بحرانی بیشترین آسیبپذیری را دارند و نبود راهنماهای مناسب و مداخلات هدفمند چالشهای آنان را دوچندان میکند.
فعالیت بیوقفه خانههای سلامت از آغاز بحران
معاون سلامت شهری اداره کل سلامت شهرداری تهران تصریح کرد: از همان روزهای ابتدایی جنگ، خانههای سلامت در مناطق مختلف شهری با تداوم ارائه خدمات بهعنوان یکی از پایدارترین حلقههای ارتباطی در محلات فعال بودهاند. اطلاعرسانی به شهروندان، ارائه حمایت روانی از خانوادهها و تقویت تابآوری اجتماعی از جمله اقدامات این مراکز بوده است.
مرادی گفت: از جمله اقدامات شاخص در این دوره میتوان به طراحی و اجرای کمپین «ایرانیار» با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد که با هدف حفظ سلامت روان و افزایش همدلی میان شهروندان و گروههای خاص طراحی شده است. در این کمپین راهنماها و محتواهایی انگیزشی، کاربردی، امیدبخش و قابلفهم برای خانواده ها در زمان جنگ و پس از جنگ به منظور برخورداری از آمادگی و آگاهی آنان در قالب فایلهای صوتی، تصویری، متن، موشنگرافیک و گفت وگو با متخصصان تولید و منتشر شده است. شعار این کمپین «زندگی، همدلانه ادامه دارد» است.
راهاندازی ربات تعاملی «شبکه همدلی ایرانیان»
وی با اشاره به بهرهگیری از بسترهای نوین اطلاعرسانی افزود: در پیامرسان «بله»، ربات تعاملی «شبکه همدلی ایرانیان» طراحی شده که بستری برای ارتباط دوطرفه با شهروندان بهویژه گروههای خاص مانند سالمندان، مادران باردار، افراد دارای معلولیت و خانوادههای دارای کودک و نوجوان فراهم کرده است.
مرادی گفت: این ربات شامل بخش های مختلفی برای پاسخگویی به سؤالات، رفع مشکلات و ارائه مشاوره است. همچنین مجموعهای از فایلهای صوتی، تصویری و موشنگرافی تخصصی در این بستر بارگذاری شده است. شهروندان میتوانند برای دریافت خدمات در حوزه سلامت روان و دسترسی به محتوای آموزشی به سایت ایرانیار مراجعه کنند.
آموزش کمکهای اولیه در بحران ویژه کارکنان شهرداری
معاون سلامت شهری با اشاره به اقدامات برای نیروهای شهرداری گفت: دورههای آموزشی برای مشاوران، مربیان و سایر نیروهای تخصصی با همکاری نهادهای مرتبط برگزار میشود. به عنوان نمونه با همکاری اورژانس کشور و انجمن پرستاری دوره آموزش کمکهای اولیه در بحران ویژه کارکنان شهرداری در روزهای آینده برگزار خواهد شد تا سطح آمادگی پرسنل برای مواجهه با موقعیتهای اضطراری افزایش یابد.
وی ادامه داد: ارائه خدمات مشاوره تلفنی و روانشناختی به شهروندان، دلجویی از افراد نیازمند بهویژه سالمندان و افراد دارای معلولیت و ارائه خدمات متناسب با نیازهای شناساییشده آنها از طریق شبکه خیرین، داوطلبان و گروههای جهادی از دیگر اقدامات اداره کل سلامت است.
مسابقه سلامت روان برای خانواده شهرداری
مرادی همچنین به برگزاری بیستوهشتمین دوره مسابقات شهرداری تهران با موضوع سلامت روان اشاره کرد و گفت: برای نخستینبار این مسابقه علاوه بر کارکنان، برای اعضای خانواده آنها ازجمله همسر، فرزندان، پدر، مادر، خواهر و برادر نیز در دسترس است. موضوع مسابقه، راهنمای روانشناسی خانوادهها در دوران پس از جنگ و بازگشت به زندگی عادی است.
وی افزود: این مسابقه با همکاری اداره کل سلامت برگزار میشود و شرکتکنندگان میتوانند از طریق بستر «شبکه سلامت ایرانیان» محتوای مرتبط را مطالعه و پاسخها را ارسال کنند. مهلت شرکت در این مسابقات تا ۲۱ تیرماه تمدید شده و جوایز بیشتری نسبت به ادوار گذشته برای آن در نظر گرفته شده است.