خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران در نشست خبری:

تهران در ماه‌های آینده با تحولی در حوزه فناوری‌های نوین همراه خواهد شد/ «بحران دفن» نداریم؛ مجوز ۵ آرامستان را گرفته‌ایم

تهران در ماه‌های آینده با تحولی در حوزه فناوری‌های نوین همراه خواهد شد/ «بحران دفن» نداریم؛ مجوز ۵ آرامستان را گرفته‌ایم
کد خبر : ۱۶۳۹۰۶۱

شهردار تهران گفت: همراهی شورای ششم و نقش برجسته مهندس چمران به ما کمک کرد تا گام‌های بلندی را برداریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «علیرضا زاکانی» شهردار تهران صبح امروز- ۲۷ اردیبهشت- در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: در آستانه شهادت شهدای خدمت هستیم. این سالگرد را تسلیت می‌گویم و به روح پرفتوح شهید رییسی درود می‌فرستم. امروز بیش از ۴۴ ماه از حضور ما در شهرداری می‌گذارد. در این مدت خدا توفیق داد و رویکرد جدیدی را شروع کردیم.

زاکانی افزود: این را از من زیاد شنیده‌اید که ما چهار تحول را در تهران هدف‌گذاری کرده‌ایم و همراهی شورای ششم و نقش برجسته مهندس چمران به ما کمک کرد تا گام‌های بلندی را برداریم. یک تحول ناظر به کالبد شهر است، تحول دیگر در زمینه سبک زندگی و ایجاد آرامش و آسایش است سطح دیگر تحول در مدیریت شهری این است که از نهاد خدمتگزار ساده و خدماتی به نهاد خدمتگزار اجماعی بدل گردد و چهارم تحول در زمینه فناوری است. البته افق در نظر گرفته شده برای ۱۴۱۰ است.

وی گفت: برای ینکه بتوانیم در فناوری اطلاعات در سازمان فاوا و فناوری‌های نوین در سازمان فناوری‌های نوین گام اساسی برداریم، مسیری را طی کردیم که شامل مجوزها، توسعه سرمایه انسانی و زیرساخت‌هاست.ماه‌های آینده تهران با تحولی در حوزه فناوری‌های نوین همراه خواهد شد که مربوط به مسیر ساخت پارک علم و فناوری ۲۰۰ هکتاری و ۹ کارخانه علم و فناوری است.چهره شهر در حال تغییر است.

وی تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل نیز مقدماتی فراهم شد و امروز در مسیر خطوط مترو، اتوبوس، تراموا و .... پیش رفته‌ایم. امسال توسعه جهشی در این زمینه خواهیم داشت.

زاکانی در ادامه با اشاره با بافت‌های فرسوده تهران تاکید کرد: اگر بنا باشد مشکل اجازه نشینی در تهران-امروز ۵۱ درصد مردم اجازه نشین هستند- حل گردد باید روی بافت فرسوده سرمایه‌گذاری کنیم.

شهردار تهران درباره ساختمان‌های ناایمن گفت: در مجموعه ساختمان‌های ناایمن تا قبل از این دوره تنها اقدام صورت گرفته این بود که تعداد ساختمان‌های ناایمن را اعلام کرده بودند. کار بزرگی که صورت گرفت این بود که برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و چارچوب جامعی را پیگیری کردند و قرار شد کل ساختمان‌های بالای ۶ طبقه را پایش کنیم. در اولین گام ۱۶ هزار ساختمان شناسایی شد و بالغ بر ۵ هزار ساختمان مورد پایش قرار گرفت.

وی بیان کرد: ساختمان‌های پایش شده به دو دسته ایمن و ناایمن تقسیم شدند و ساختمان‌های ناایمن نیز به دو دسته نیازمند به نوسازی و نیازمند به بازسازی دسته‌بندی شدند. بخشی از آنها در حال نوسازی هستند و به بخشی از آنها اعلام شده که بازسازی کنند.

زاکانی در پاسخ به پرسشی در خصوص ساختمان علاءالدین نیز اعلام کرد:  درباره آن ساختمان‌ خاص، یک مورد آن نمای ساختمان و مورد دیگر اتفاقات داخلی آن و یک مسأله هم جرائم و تخلفات آن ساختمان است. به خاطر عدم ارائه خدمات پارکینگی در سال های اخیر، بالغ بر ۸ همت برای آن ساختمان فیش صادر شده که حقوق شهر درباره آن استیفا می شود و مالک مجبور است تمکین کند. در بخش مربوط به نما نیز در حال ایجاد یک نمای جدید هستند. در بخش استحکام ساختمان نیز در مجموعه این پاساژ فراتر از ظرفیت ساختمان، عناصر استقرار وجود دارد که شرایط ناایمن و خطر را ایجاد می‌کند. در کنار آن قرار بود مالک پارکینگی را بسازد که مکلف به ساخت آن است و اگر نسازد جریمه آن بسیار بیشتر از ارزش آن پارکینگ خواهد بود.

زاکانی بیان کرد: کشورهای عضو بریکس مجمع بریکس پلاس را راه‌اندازی کردند و اولین نشست آن در کازان، دومین نشست در امارات و سومین نشست در تهران با حضور چین، برزیل، آفریقای جنوبی و روسیه برگزار شد.شناخت تهران برای این کشورها بسیار مهم بود و شهردار کازان پس از حضور در پایتخت از پیشرفت‌های تهران ابراز تحیر کرد.

وی افزود: ارتباط هرچه بیشتر ما با کشورهای دیگر امکانی را به ما می دهد که در رسیدن به اهداف سرعت بیشتری داشته باشیم. ما در راستای دیدارهای بین ‌المللی با سفرای صربستان و چین دیدار کردیم. هدف‌گذاری ما فعال کردن دیپلماسی شهری در کنار دیپلماسی عمومی کشورهاست. با عربستان گسترش همکاری‌ها را در بخش‌های مختلف داشتیم و اتحاد بین کشورهای جهان اسلام در این مسیر مطرح شد. با صربستان همکاری های فرهنگی و علمی را مطرح کردیم. در دیدار با سفیر چین نیز موضوع تکنولوژی و سرمایه گذاری را پیگیری کردیم. نزدیک به ۱۳ میلیارد یورو تفاهم ‌نامه با چین در یک سال و نیم گذشته امضا کردیم که بیش از یک میلیارد یورو آن عملیاتی شده و زمینه سرمایه‌گذاری‌های جدید در حال فراهم شدن است.

زاکانی بیان کرد: ما در موضوع عزاداری الگوهای مشخصی داریم اما در موضوع حرکات نشاط آفرین و جمعی کمتر نمونه‌ای داشته‌ایم. با همکاری همه دغدغه‌مندان مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر آغاز شد و در سایر تجربه‌هایمان تکرار گشت. موضوع این است که این بستر همکاری برای توسعه نشاط های اجتماعی را فراهم کنیم.

زاکانی اعلام کرد: چیزی در تهران به نام بحران دفن نداریم. ما به شدت روی چند نقطه سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا آرامستان جدیدی ایجاد کنیم. مجوز ۵ آرامستان را در استانداری گرفته‌ایم. دو مورد را تملک کرده‌ایم و در دو جا در حال ساخت هستیم.

وی در خصوص تغییرات مدیریتی در مجموعه شهرداری گفت: مدیریت‌های ما ثبات دارد اما با آن‌ها تعارف نداریم. در هر موقعی که تغییر و تحول داریم به دنبال این هستیم که هر مدیری چه کارکردی برای ما دارد. مثلا آقای فروزنده در حوزه مالی اقتصادی شهرداری جهشی ایجاد کردند اما همان جهش را آقای محمدعلی نژاد پیگیری می‌کنند. ما حالت رکود نداریم. شما می‌توانید از این شیوه مدیریت خروجی بگیرید. شما دهه نود را با امروز مقایسه کنید. تغییرات ما در مسیر معطوف به اهداف است.

زاکانی بیان کرد: همکاری ما با روسیه برای من قانع‌کننده نیست. شهردار محترم کازان که ماه پیش در تهران بودند مقدماتی را با هم طراحی کردیم تا همکاری‌مان را تشدید کنیم. همکاری با سن پترزبورگ نیز برای ما بسیار مهم است.

وی در خصوص مسایل مربوط به نظافت شهر اعلام کرد: مردم در سامانه ۱۳۷ اشکالات ما را به ما متذکر می‌شوند و ما نیز در همه نواحی تیم‌هایی داریم. پیام‌های ما به ۱۳۷ سال گذشته ۱۳ درصد کاهش داشته است. در سه ماهه آخر ۲۵ درصد و در اسفند ۳۵ درصد کاهش داشتیم. در فررودین ۱۴۰۴ نیز نسبت به ۱۴۰۳ پیامک‌های ما ۱۱ درصد کاهش داشت. این نشانه افزایش رضایتمندی مردم است.

زاکانی بیان کرد: روزانه یک اتوبوس به شهر اضافه کرده‌ایم. ما برای ۳۲۲۳ اتوبوس از داخل و خارج کشور در حوزه دیزلی قرارداد بسته‌ایم. قرارداد ۳۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز بسته شد. از کارخانه‌های داخلی بالغ بر ۱۳۰۰ دستگاه تحویل گرفتیم و تا پایان سال ۸۰۰ دستگاه دیگر نیز تحویل می‌گیریم. در چهار سال گذشته ۱۳۴ اتوبوس به شهر تحویل شد.در دوره قبل ۱۵۰۴ اتوبوس در ۱۲ سال خریده شد.
 
زاکانی گفت: وقتی قرارگاه اجتماعی تشکیل شد کمک کرد که بتوانیم کمپ‌ها را توسعه دهیم. شهرداری تهران پیش از دوره ما برای یک کمپ ماده ۱۶ نیز ظرفیت نداشت. ما علاوه بر گسترش گرمخانه ها بالغ بر ۸۰۰۰ تخت ماده ۱۶ توسعه داد. سل گذشته ۲۱۰۰۰ معتاد متجاهر در کمپ‌ها حضور داشتند.

وی در خصوص زباله‌گردها گفت: ما با این عارضه مواجهیم. وقتی از کودک خیابانی حرف زده می شود،  ۸۵ درصد از آن‌ها اتباع هستند که ما با بهزیستی و دستگاه‌های مختلف دست به دست هم دادیم و بخشی از آن‌ها ساماندهی شدند.ما به دنبال دنبال کاری جدی و اساسی در این خصوص هستیم اما متاسفانه ۴-۵ هزار میلیارد گردش مالی آن‌ها برای مافیا بسیار وسوسه‌انگیز است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز