خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا از جلسه امروز شورای شهر؛

تذکر به دو قرارداد عجیب میلیاردی در شهرداری/انتقاد از پاسخ‌ بی‌ربط معاون شهردار به تذکرات شورا

asdasd
کد خبر : ۱۱۷۸۵۸۱

عضو شورای شهر تهران با اشاره به دو قرارداد عجیب میلیاردی در مناطق شهرداری تهران به عدم پاسخگویی مدیران شهری انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حبیب کاشانی در جلسه امروز شورای شهر تهران در تذکری با اشاره به ملاقات های هفتگی اعضای  شورای شهر از مناطق  گفت: هفته گذشته در منطقه 15 حاضر شدیم. در این منطقه مشکلات بسیار خاص بود؛ بیش از 100 مغازه تحت فروش اجناس اسقاطی و بازیافتی به تولید مواد مخدر صنعتی می پرداختند با دستور دادستانی و عملکرد خوب ناجا این مغازه ها بسته و موجب رضایت مندی مردم شدند.

او ادامه داد : موضوع دیگر جمع آوری معتادان متجاهر در این منطقه بود که براساس آمار اقدام به جمع آوری حدود 450 نفر شده که با همکاری نیروی انتظامی بود.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات دیگر این منطقه گفت: یکی دیگر از مشکلات خانه های موجود در طرح بود و برای مثال یک ملک 15 واحدی، 8 واحد آن را خریداری کرده و برای 7 واحد قرارداد بسته شده است، 8 واحد خالی است و هیچ کاری در آن اتفاق نمی افتد. این 7 خانواده برای این که در مسیرهای اصلی قرار بگیرند مجبور هستند از یک زیرگذر عبور کنند ،به دلیل نبود نقدینگی کافی و پرداخت نکردن پول سایر خانواده ها که از آنها متری 14 میلیون خریداری شده این واحدها بلاتکلیف مانده است و در کنار این عدم دسترسی به خاطر تملک 8 واحد دیگر فضای بی دفاع شهری در این ساختمان ایجاد شده است.

کاشانی در ادامه تذکری خطاب به عدم پاسخگویی مدیران شهرداری داد و گفت: تمایلی ندارم این نوع تذکرات را از تریبون شورا بدهم اما گاهی مجبور می شویم بلندگو را روشن کنیم و این حرف ها را بگوییم. 15 روز به دنبال مسئول بازرسی شهرداری بودم تا این مطلب را خصوصی عنوان کنم تا آن را بررسی کنند اما موفق نشدم ،4 روز به دنبال مسئول دفتر آقای شهردار می گردم اما نمی توانم او را پیدا کنم دو شب پیش بعد از سه روز در ساعت 11 و 25 دقیقه شب پیام داده است که بیدار هستید؟

او ادامه داد: از این کار متنفرم که از این بلند گو تذکرات این گونه بدهیم اما به ناچار وقتی مردم گرفتار هستند باید چه کنیم؟چطور مسئول را پیدا کنیم. به مسئول روابط عمومی شهرداری تماس گرفتم گوشی را برنداشتند و می گویند شماره شما را سیو ندارم پیامک می دهیم می نویسم من حبیب کاشانی هستم جوابی نمی آید دوباره تماس می گیرم جواب نمی دهد، با دفتر تماس می گیریم می گویند این شماره تلفن شماست.

او خطاب به چمران گفت: این فضای خوبی نیست و ناخوداگاه باعث ناراحتی و تکدر می شود . چند وقت پیش با یکی از معاونان آقای شهردار صحبت کردم و گفتم یک ماه پیش مزاحم شما شدم و گفتم که در زنجان کارخانه ای واگن تولید می کند و می گویند می توانند سالی 400 واگن تولید کنند اگر بحث حمایت داخلی مطرح است خواهش می کنیم مدیرعامل شرکت، جلسه ای با معاون شهردار داشته باشد.بعد از یک ماه پاسخ دادند . می گویم چرا باعث می شوید اختلاف بین شورا و شهرداری تعمیق پیدا کند. ما با کسی کار شخصی نداریم. قرار دادی از منطقه 3 به دست من رسیده است که برای زدن سرشاخه 5 میلیارد تومان به شرکتی پرداخت شده است این مبالغ عدد برای زدن سرشاخه عدد معقولی نیست و قرار داد دست من بود و در این 15 روز تلاش کردم آن را به دست دوستان به شهرداری برسانم تا صحت و سقم آن مشخص شود .

کاشانی  با اشاره به پرونده دیگری درخصوص قرار دادهای دیگری درباره برف روبی مناطق گفت : قرار دادهای برف روبی بی منطق بسته می شود. یعنی یک قرار داد 70 میلیاردی بسته می شود اما ممکن است در تهران یک بار هم برف نبارد و متاسفانه از مناطق پیگیری خاص می کنند و شرکت های خاصی را معرفی می کنند که با آنها قرار داد بسته شود .3 ماه قرار داد بسته می شود و پول هم پرداخت می شود فارغ از این که برفی بیاید و از وسایل استفاده شود این نگرانی را دارم که مجددا قرار دادهای این چنینی بسته شود و متاسفانه ماشین و شرکتی نباشد و به جای آن که از طریق مناطق پیگیری می شود. به صورت متمرکز نیست. دوستان اگر صلاح دیدند و بعد از 15 روز جواب دادند این مطالب را تقدیم شان کنیم تا بررسی کنند.از آقای فروزنده خواهش می کنم که بفرمایند اعضای شورای شهر که تماس می گیرند نمایندگان مردم هستند و کار شخصی ندارند. می دانیم گرفتار هستند و سرشان شلوغ است اما ادامه این روند خوب نیست و مجبور می شویم که در شورای شهر مسائل خود را مطرح کنیم .

 چمران در واکنش به سخنان کاشانی گفت: از آقای فروزنده خواهش می کنم پاسخ هایی که به تذکرات اعضا داده می شود دقیق باشد، در یک نمونه مجبور شدم پاسخ را مجددا بازگردانم و بگویم این پاسخ سوال من نیست، پرسش من درخصوص میزان عوارضی بود که برای پرونده ای صادر شده، پاسخ داده شده از سوی شهرداری این بود که براساس وظیقه قانونی خود عمل می کنیم من هم می دانم که براساس وظیفه عمل می کنیم اما سوال من این است که این میزان عوارض بر چه اساسی این میزان تعیین شده است. به نظر می آید یک نفر یک مطلبی می نویسد و بقیه آن را امضا می کنند.

رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: من پاسخ ها را می خوانم و می بینم و به برخی از تذکرات آن پاسخی که باید داده نمی شود و دوستان درست می گویند، مجبور می شوم نامه را باز گردانده تا جواب درست داده شود . شهردار تهران نسبت به معاونانشان بیشتر به گوش هستند من تا به حال با معاونان تماس نگرفته ام.

کاشانی در ادامه گفت لطفا تماس نگیرید که جوابتان را نمی دهند، که چمران پاسخ داد : البته چند بار آنها تماس گرفته اند و مشکلی نبود. اما این موضوع باید رعایت شود. ممکن است ما در خیابان به مشکلی برخورد کنیم و برای حل آن به شهرداران مناطق یا مسئول مسقیم آن تماس بگیریم. گاهی با بی‌سیم شهرداری تماس می گیریم که در دوره های گذشته وضع این بی سیم بهتر بود و بعد از چند دقیقه با ما تماس می گرفتند اما حالا این گونه نیست. خواهش می کنیم این موضوع دنبال شود تا به نتیجه برسد شاید چون معاونان به کار خود تسلط پیدا نکردند اما مدتی که گذشته انتظار پاسخگویی داریم.

مهدی اقراریان نیز در تذکر امروز خود به عدم پاسخگویی شهرداری اشاره کرد و گفت: فلسفه وجودی تذکرات صحن شورا این است که موضوعات در مجموعه شهرداری به درستی و با دقت بررسی و پاسخ داده شود.

وی افزود: بعضا سوالاتی که اعضای شورا در صحن مطرح می‌کنند پاسخ متناسب با سوال داده نمی‌شود. اگر این روند ادامه پیدا کند ماده ۸۳ که به اعتراض اعضا و ارسال آن توسط رئیس شورا و در مراحل بعد تذکر و طرح سوال از شهردار تهران است، اجرا خواهد شد. لذا قبل از اینکه از این ظرفیت قانونی خود استفاده کنیم برای پاسخگویی به وظیفه قانونی خود عمل کنیم.

وی ادامه داد: در بخش دیگری از تذکرم به وضعیت معیشتی همکاران آتش‌نشانی اشاره می‌کنم. بازدیدهای مختلفی از مجموعه آتش‌نشانی داشته‌ایم. علیرغم سوالات مطرح شده پاسخ مناسبی داده نشده است. در بازدید یکی از ایستگاه‌ها اعلام کردیم اگر شهرداری اقدام عاجلی نکند کمیته‌ای برای بررسی موضوعات معیشتی آن‌ها تشکیل می‌دهیم. لذا لازم است شهرداری اعلام کند چه تدبیری برای مسائل معیشتی همکاران آتش‌نشانی فراهم شده است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: به دلیل وضعیت اسفناک اجاره در شهر تهران بعضا همکاران آتش‌نشانی باید از اطراف تهران ساعت‌ها ترافیک را برای رسیدن به محل کار خود تحمل کنند لذا برای اجاره بها و اسکان آن‌ها تدبیری نشده است. باید تحول را ابتدا از همکاران و پرسنل شهرداری آغاز کنیم. اگر یک آتش‌نشان با شرایط روحی و جسمی نامناسب بر سر عملیات حاضر شود جان خود و دیگران را ممکن است به خطر بیاندازد.

در ادامه زهرا شمس احسان تذکر خود را درخصوص فضاهای بی دفاع شهری مطرح کرد و گفت: مطابق با نتایج نظر سنجی معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری از شهروندان در همین سال، 44 درصد افراد اعلام کردند هنگام تاریکی هوا و تردد در فضاهای شهری، با احساس ترس و عدم امنیت درگیرند و تعداد زنانی که به این موضوع تاکید داشته اند به طرز مشهودی بیش از مردان بوده است.

او ادامه داد: از طرفی  با عنایت به گستردگی احساس عدم امنیت درمیان شهروندان پایتخت، شهرداری تهران در قالب ماده 69 از برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران مکلف به شناسایی و بهسازی فضاهای بی دفاع شهری، نقاط کور و ناامن باهمکاری سایر نهادها و سازمان های ذیربط، شده است. در همین ارتباط شهرداری تهران دستورالعمل اجرایی ارتقاء احساس امنیت را در سال گذشته به مناطق 22گانه ابلاغ نمود.

شمس احسان گفت: در این دستور العمل تشکیل شورای راهبردی و کمیته های اجرایی در سطح مناطق با هدف نظارت بر کم و کیف فرآیند شناسایی و رفع نقاط جرم خیز، پیش بینی شد اما علی رغم گذشت قریب به یکسال از زمان ابلاغ دستورالعمل مذکور و در شرایطی که طبق آمار سامانه 137 طی بازه زمانی آذر 1399 الی آذر 1400 ، بیش از 26 هزار نقطه ناایمن در چارچوب دستورالعمل تیپولوژی ده گانه شناسایی فضاهای بی دفاع شهری توسط شهروندان در این سامانه گزارش و ثبت شده است که متاسفانه تاکنون اقدامی جهت تشکیل جلسات و راهبری شورا و کمیته های مذکور صورت نگرفته است.

شمس احسان گفت: از شهردار تهران انتظار می رود تدوین آیین نامه ضوابط و معیارهای طراحی شهری طبق تبصره ذیل ماده 69 برنامه سوم توسعه را با هدف پیش گیری از جرم خیزی در دستور کار قرار دهد. همچنین با توجه به فرابخشی بودن عوامل تضعیف کننده احساس امنیت در سطح شهر دستور فرمائید معاونت فرهنگی و اجتماعی و شهرداران مناطق22گانه با دعوت از مدیران دستگاه های ذیربط مرتبط از جمله شرکت توزیع نیروی برق به عنوان متولی تامین روشنایی و نهادهای مسئول در حوزه انتظامی و قضائی به منظور همکاری در تعیین تکلیف نحوه مواجهه با ساختمان های متروکه و رها شده ،  نسبت به برگزاری جلسات منظم شورا و کمیته های مذکور اقدام لازم را معمول دارند.

مهدی عباسی نیز درخصوص فرایند ممیزی املاک در شهرداری تهران تذکر داد و گفت: فرایند ممیزی املاک در شهرداری تهران بعد از بازنگری از سال ۹۹ آغاز شده است و مطابق قانون سازمان نوسازی شهری شهرداری موظف هستند هر ۵ سال ممیزی را انجام دهند و بعد از سال ۹۰ تاکنون ممیزی در تهران محقق نشده است.

او ادامه داد: در حالی که ممیزی املاک در به روز شدن اطلاعات املاک حائز اهمیت است، شهرداری باید ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد کاربری را ممیزی کند و هر ساله باید ۲۰ درصد املاک سطح شهر برداشت و در سامانه بارگذاری شود.

عباسی گفت: در حال حاضر این فرآیند با مشارکت دفاتر خدمات الکترونیک شهر در حال انجام است اما با توجه به روند کند کار فقط اطلاعات ۹۰۰ هزار واحد برداشته شد و در فرآیند تایید نهایی اطلاعات این تعداد به ۲۰۰ هز ار رسیده است که با توجه به ضرورت جمع آوری سریع و صحیح اطلاعات در تهران و با توجه به سرعت کند ممیزی زمان زیادی طول کشیده و عملا با افزایش تحولات شهری این اطلاعات غیر قابل اتکا می شود.

عباسی با تاکید بر اینکه  شهرداری باید در روش برداشت اطلاعات بازنگری کرده و از روشهای نوین سه بعدی استفاده کنند، گفت: تغییر روش علاوه بر اینکه سرعت را افزایش می دهد صحت اطلاعات را نیز بالا می برد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز