استاد دانشگاه شیکاگو در گفتوگو با ایلنا:
تحریمها به توانایی دولتها برای تحقق حق سلامتی آسیب وارد میکند/ مخالف خروج آمریکا از برجام بودم
استاد حقوق بین الملل با انتقاد از تحریمها گفت: تحریمها به توانایی دولتها برای تحقق حق سلامتی آسیب وارد میکند.
تام گینسبرگ استاد علوم سیاسی و حقوق بینالملل دانشگاه شیکاگو است. وی در گفتوگو با ایلنا نظرات خود را درباره روابط این روزهای ایران و آمریکا بیان کرد.
تحریمها به توانایی دولتها برای تحقق حق سلامتی آسیب وارد میکند
تام گینسبرگ در ابتدا به تحریمها در شرایط اپیدمی کرونا اشاره کرد و گفت: تحریمهای بینالمللی طی بیماری همهگیری یک مشکل جدی است. ممکن است تحریمها قوانین بینالمللی و حقوق بشر را نقض کند. در این حالت، تحریمها میتواند به توانایی دولت برای تحقق حق سلامتی آسیب وارد کنند و به مانعی برای کنترل بیماری تبدیل شود.
استاد علوم سیاسی و حقوق بینالملل دانشگاه شیکاگو تاکید کرد: جهان به طور کلی از تحریمهای عمومی به سمت «مجازاتهای هوشمند» که فقط سازمانهای خاص را هدف قرار میدهد، حرکت میکند. این نوع مجازاتها بهتر از آن است که به طور کلی مردم یک کشور را هدف قرار دهد و آنها قربانی تحریمهای آمریکا شوند.
جنگ بین ایالات متحده و ایران محتمل نیست
وی در ادامه در مورد عدم لغو تحریمها در شرایط کرونا گفت: در مورد اینکه چرا دولت آمریکا در این مدت تحریمها را حفظ میکند، من هیچ بینشی ندارم. شما باید از آنها سؤال کنید. آنها ممکن است باور داشته باشند که میتوانند فشار بیشتری به ایران وارد کنند. من اعتقاد ندارم جنگ بین ایالات متحده و ایران محتمل باشد.
ایران هیچ گاه به طور مستقیم به کشور دیگری حمله نکرده است
استاد علوم سیاسی و حقوق بینالملل دانشگاه شیکاگو یادآور شد: ایران هیچ گاه به طور مستقیم به کشور دیگری حمله نکرده است. فکر نمیکنم هیچ یک از دو کشور به سمت جنگ حرکت کنند.
مردم ایران و آمریکا میتوانند در نهایت صلح با یکدیگر زندگی کنند
وی در ادامه با تاکید بر فواید برجام گفت: من حامی توافق هستهای به دست آمده توسط رئیسجمهور پیشین باراک اوباما و رئیسجمهور روحانی بودم. من مخالف خروج آمریکا از برجام بودم .فکر میکنم این توافق برای هر دو کشور خوب بود.
این استاد دانشگاه در ادامه با تاکید بر دوستی مردم ایران و آمریکا گفت: مردم ایران و آمریکاییها متحدان طبیعی هستند. فقط دولتها دشمن هستند. اگر فقط میتوانستیم اختلاف دولتها را حل کنیم، میتوانستیم روابط عادی بین دو ملت برقرار کنیم که مشترکات زیادی با هم دارند و میتوانند بدون اختلاف و در نهایت صلح با یکدیگر زندگی کنند.